Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Επέστρεψε Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος – Τον υποδέχθηκαν με αγιασμό.

Μετά τη δεκαήμερη παραμονή του Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Χρυσόστομου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου και μετέβη για ιατρικούς λόγους, ο Μακαριώτατος επέστρεψε στην Κύπρο χθες.Επέστρεψε Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος – Τον υποδέχθηκαν με αγιασμό
 
Κατά την επιστροφή του στην Αρχιεπισκοπή, οι κληρικοί τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη συγκίνηση.
 
Το πρωί της επομένης, τελέστηκε αγιασμός στο γραφείο του, όπου και παρευρέθηκε το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής, αλλά και φίλοι και γνωστοί του. 
Απευθυνόμενος τους είπε, «οι γιατροί μου στην Κύπρο με επικεφαλής τον κ. Παπαμιχαήλ έκαναν καλή δουλειά με τις χημειοθεραπείες, ώστε οι μισές εστίες είχαν ήδη καταστραφεί. Οι υπόλοιπες καταστράφηκαν από τον νέο ιατρό στην Αμερική με το λεγόμενο κάψιμο και Δόξα τω Θεώ πάω πολύ καλά».
 
Πρόσθεσε ακόμη πως «μετά δυσκολίας δέχθηκα να πάω, αλλά ομολογώ ότι έπεσα σε καλά χέρια. Ο ιατρός, αν και Έλληνας, είναι κορυφαίος σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Παρόλο που τις περισσότερες φορές οι διάφορες καταστάσεις δεν επιτρέπουν σε ανθρώπους που έχουν έφεση να ανελιχθούν στην Κύπρο και Ελλάδα και μένουν στάσιμοι, όταν βρεθούν στο εξωτερικό και υπάρχουν οι προϋποθέσεις τότε καταξιώνονται και γίνονται διάσημοι. Μπορώ να το πω ότι ο γιατρός είναι κορυφαίος». 
Είπε επίσης ότι «κι ενώ χρειαζόταν δεύτερη εγχείριση, εντούτοις κατάφερε με μικροχειρουργική επέμβαση να καταστρέψει όλες τις εστίες, ακόμη και τη μία που ήταν σε κομβικό σημείο για το συκώτι, γεγονός που απέδειξε ότι ο γιατρός είναι σπουδαίος επιστήμονας. Και πάλι Δόξα τω Θεώ. Κι έτσι ευρισκόμαστε και πάλι εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου