Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Όσιος Παρθένιος: Ο προστάτης των καρκινοπαθών.

Η Εκκλησία μας, σήμερα 7 Φεβρουαρίου τιμά τη μνήμη των 1003 μαρτύρων, που μαρτύρησαν στην Νικομήδεια. Τιμά επίσης τη μνήμη των Οσίων Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου και Απρίωνος επισκόπου Κύπρου.

O Όσιος Παρθένιος καταγόταν από την Βιθυνία και ήταν γιος του διακόνου Χριστοφόρου, από τον οποίο διδάχθηκε την Ορθόδοξη πίστη και παράδοση. Έζησε επί βασιλείας του Μ. Κωνσταντίνου. Σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός και αφοσιώθηκε με ζήλο στην προσευχή, την πνευματική άσκηση και την εργασία.
Την όλη του σεμνή παρουσία, εκτίμησε ο επίσκοπος Μελιτοπόλεως, ο οποίος και τον χειροτόνησε ιερέα. Αργότερα, ο Μητροπολίτης Κυζίκου Ασχόλιος, τον κατέστησε επίσκοπο Λαμψάκου.
Η πόλη Λάμψακος, φημιζόταν την εποχή εκείνη για τους πολλούς και φανατικούς ειδωλολάτρες. Ωστόσο, ο Άγιος με την ενάρετη ζωή του, το ήθος και τα σοφά παραινετικά του λόγια, αλλά και με τα πολλά του θαύματα, κατόρθωσε να φέρει πλήθος λαού στο δρόμο του Χριστού.
Σήμερα πολλοί άνθρωποι τιμούν τον Άγιο Παρθένιο, τον οποίο, ένεκα των θαυμάτων που επιτελεί, τον θεωρούν προστάτη και συμπαραστάτη των καρκινοπαθών.
Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου.
iellada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου