Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Birlik: “Μας ανήκει”-Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά Τραϊανούπολης έβαλαν στο στόχαστρο οι Τούρκοι.

 Ο τουρκικός ισλαμικός εθνικισμός που μετέτρεψε την Αγία Σοφία και την Μονή της Χώρας σε Τζαμιά μιλά ωμά οθωμανικά κτίσματα εντός ελληνικής επικράτειας.













Το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου στα Λουτρά διεκδικούν εθνικιστικοί κύκλοι, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εντός ελληνικής επικράτειας, για τους γνωστούς λόγους. 

Το Σάββατο 25 Μαίου στις 18.00 πραγματοποιήθηκαν τα νέα θυρανοίξια στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά Τραϊανούπολης, που ανακαινίστηκε με πρωτοβουλία εθνοφυλάκων του τοπικού τάγματος, μετά από τις καταστροφικές φωτιές στον Έβρο.

Με μεγάλη συγκίνηση και ευλάβεια, παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, του Στρατηγού και των τοπικών αρχών, θα τιμηθεί η μνήμη του μεγαλομάρτυρα και Τροπαιοφόρου Αγ. Γεωργίου, προστάτη των ενόπλων δυνάμεων, σε μια ιστορική και συμβολική θέση που δεσπόζει στην γύρω περιοχή.

Αυτό το εκκλησάκι έβαλαν στο μάτι εθνικιστικοί μειονοτικοί κύκλοι συνεπικουρούμενοι από την Άγκυρα

Δημοσίευμα στην εφημερίδα BIRLIK, αναφέρει ότι "το εκκλησάκι του «Αγίου Γεωργίου» ως (Nefes Sultan), τονίζοντας ότι  διοργανώνεται θρησκευτική τελετή κάθε χρόνο από τότε που “βαφτίστηκε” το κτίσμα ως  Άγιος Γεώργιος πριν από πολλά χρόνια.

Το (Nefes Sultan),  βρίσκεται σε έναν ψηλό λόφο στο χωριό Λουτρά/Τραϊανούπολης στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Φέτος τελέστηκε θρησκευτική τελετή το Σάββατο 25 Μαΐου με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και στρατιωτικών στελεχών.

Το (Nefes Sultan), το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή τον Αύγουστο του 2023, επισκευάστηκε από τους εθνοφρουρούς.

“Το εκκλησάκι συνεχίζει να λειτουργεί ως η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, παρόλο που το κληροδότημά του μας ανήκει, και εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την ιστορική μας κληρονομιά να πετάει μακριά μας από αδιαφορία για άλλη μια φορά.

Το κτίσμα ( εκκλησάκι Αγ Γεωργίου) ήταν ένα μεγάλο χάνι που έχτισε ο Εβρέν Μπέης, σημαντικός επιδρομέας και άρχοντας της εποχής του XIV αιώνα.

Μαζί με το κτίσμα, το οποίο πιστεύουμε ότι χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και χτίστηκε μεταξύ 1375-1381, δημιουργήθηκε ένα τρίγωνο ασφαλείας που αποτελείται από το πανδοχείο, το οποίο παρέχει ασφάλεια και διαμονή στους περαστικούς.

Το χάνι, που αποτελεί μέρος της οθωμανικής παράδοσης ίδρυσης και αναφέρεται στην επιγραφή του ότι κτίστηκε από τον Εβρέν Μπέη.

Στο κτηματολόγιο του 1457υπάρχουν αρχεία για την ύπαρξη δύο οικιών στο χωριό Λουτρά ( εννοεί ότι τους ανήκει το κτίσμα από τότε).

Ως αποτέλεσμα, το (Νεφές Σουλτάν) έγινε εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, μέσα από διάφορες ίντριγκες, αλλά ο ήλιος δεν μπορεί να σοβατιστεί με λάσπη”, καταλήγει το άρθρο μεταξύ άλλων.

Με λίγα λόγια το άρθρο της μειονοτικής εφημερίδας θέλει να πει ότι οι Έλληνες μετέτρεψαν τουρκικό κτίσμα σε εκκλησάκι, και για αυτό μας κατηγορούν.

Οι Τούρκοι θεωρούν διαχρονικά το ελληνικό έδαφος πρόσκαιρα καταληφθέν από τους Έλληνες

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Ουζέι Μπουλούτ, "οι Τούρκοι ισλαμιστές πιστεύουν ότι από τη στιγμή που μια γη έχει περιέλθει σε ισλαμική κατοχή, είναι για πάντα ισλαμική.

Η ελληνική πόλη της Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, ήταν κάποτε υπό οθωμανική μουσουλμανική κατοχή.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρισκόταν κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό (1430-1912), σχεδόν όλοι οι χριστιανικοί ναοί, οι ενορίες και τα μοναστήρια μετατράπηκαν σε τζαμιά.

Η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1912.

Οι ισλαμιστές υπεροχής, όπως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, πιστεύουν ότι επειδή η Θεσσαλονίκη ήταν κάποτε υπό την κατοχή της Ισλαμικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι αιώνια μουσουλμανική γη και πρέπει να επιστραφεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Από τα μέσα του 15ου αιώνα μέχρι την ανακήρυξη της πρώτης Ελληνικής Δημοκρατίας το 1822, η επικράτεια που συνιστούσε τη σύγχρονη Ελλάδα ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, (και αυτό δεν αλλάζει για τους Τούρκους).
Ο Ερντογάν ήταν ανοιχτός σχετικά με τον στόχο του να αναστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο οποίος θα περιελάμβανε σημαντική επέκταση του τουρκικού εδάφους”,
τονίζει η ίδια.

Άσχετα από τι κάνουν οι Τούρκοι, οφείλουμε να εφαρμόσουμε και εμείς ανάλογη πολιτική, και να επανελληνίσουμε τις νέες γενιές με τα νάματα του ελληνισμού, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική λαίλαπα που έρχεται.    

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου