Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Μια Ελληνίδα με Χριστό και Ελλάδα : Πόσο καλοί Χριστιανοί είμαστε;

 


Αγαπημένη μου ιστοσελίδα τρικλοποδια και αναγνωστες Χριστός Ανέστη.

Σήμερα σ αυτο το κείμενο θα αναφερθώ στην υποκρισία που βλέπω γύρω μου και το πόσο καλοι Χριστιανοί είμαστε.

Οταν θελουμε να λεγόμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν θα πρεπει να υποτιμούμε κανέναν συνάνθρωπό μας γιατι ο Χριστός μας δεν υποτιμούσε κανέναν.Με τους μονους που δεν ήθελε παρε δωσε ηταν με τους κίναιδους και με τον Σατανα<υπαγε οπισω μου σατανα>.

Οταν γεννήθηκε δεν πηγαν οι άρχοντες να τον προσκυνησουν,πηγαν ξημερώματα οι φτωχοι ποιμένες γιατί αγρυπνούσαν,ενω οι αρχοντες κοιμοντουσαν στη χλιδη τους.

Οταν ενηλικιώθηκε ο Χριστός μας οι μαθητές του ήταν φτωχοί ψαράδες δεν ήταν αρχοντες και αυτό δείχνει το μεγαλείο του διδασκοντας την ταπείνωση.

Εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί ακολουθούμε το παραδειγμά του,οχι βέβαια.

Οι πιο πολλοι απο εμας εκτιμούμε και πλησιάζουμε ανθρώπους που εχουν κοινωνική ανοδο χρήματα και αξιώματα ξεχνωντας τι μας διδασκε ο Χριστός μας<καλύτερα περνάει μια καμηλος απο μια βελονα παρα πλουσιος στην βασιλεία των ουρανών>.

Οι πιο πολλοί απ τους ανθρώπους αυτούς τους υψηλά ιστάμενους δεν έχουν ψυχή.Στην θέση της καρδιάς τους κυριαρχεί η απληστία,η μεγαλομανία και η φιλαργυρία οχι όλοι το τονιζω.Ενω βλέπεις εναν ανθρωπο χωρις κοινωνικό status χωρίς πλούτη και δόξες και είναι έτοιμος να δώσει και την ψυχή του για τον συνάνθρωπο για την πίστη του,τις ηθικές αξίες.

Με άλλα λόγια ο απλος ανθρωπος ξέρει να θυσιάζεται.Πραγμα που υστερούν στην πλειοψηφία τους οι έχοντες.Δεν ξέρουν τι θα πει αυτοθυσία.Δεν μπαίνουν στη θέση ενός πονεμένου ανθρώπου.Το μόνο που ξέρουν πως θα αυξησουν τα εισοδήματά τους και ξεχνουν οτι σε τουτη τη ζωή περαστικοί είμαστε.Και καλα αυτοι ειναι αυτοί που είναι.Εμείς οι απλοί άνθρωποι γιατι τους ανυψωνουμε γιατι τους δινουμε αξία;;;το ίδιο συμβαίνει και με τους πολιτικούς.

Τρεχουμε ξοπισω τους τους θεοποιουμε,ενω ξέρουμε όλοι κανείς δεν είναι με την πατρίδα,κανείς με τους Ελληνες εκτος λίγων εξαιρέσεων.Και ενώ μας χορταίνουν με ψέμματα και υποσχέσεις εμείς εκεί να τους επευφημούμε ενω ο Χριστός μας τους απεκαλεσε πονηρες αλωπεκες δηλαδη πονηρες αλεπούδες.

Το πιο εύκολο σήμερα ειναι να δηλώνεις καλός χριστιανός και η αναξιότητά μου θα πει αυτό:αν θελεις να λέγεσε καλος Χριστιανός στον συνανθρωπο σου δεν θα βάζεις ταμπελες.

Στα μάτια του Θεού είμαστε όλοι ίδιοι.

Μην απαξιώνουμε κανέναν ανθρωπο αν θέλουμε να είμαστε κατ εικόνα και καθ ομοίωση.

Ο ηλιος που ανατέλλει το πρωι ανατελλει για όλους τους ανθρώπους.

Ο Αναστημένος Κύριος να αναστήσει τις καρδιές ολων μας.

Σας ευχαριστώ ιστοσελίδα τρικλοποδιά και αναγνώστες.

Μια Ελληνίδα με Χριστό και Ελλάδα

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου