Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Αρχιεπισκοπή Θυατείρων: Αποδοκιμάζει τη συναυλία σε ιερό ναό – Τα μέτρα που έλαβε.

  θυατείρων

Τη βαθιά θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμός της εξέφρασε η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας σε  ανακοίνωση σχετικά με το λυπηρό μουσικό συμβάν που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στο Μπράιτον της Νότιας Αγγλίας.

‘Ούτε η Αρχιεπισκοπή, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας, ούτε οι Επίσκοποι ήταν ενήμεροι για το συμβάν. Η Αρχιεπισκοπή έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα σε περιπτώσεις ανυπακοής και βεβήλωσης των ιερών χώρων και εύχεται να προφυλάσσει ο Ύψιστος την Εκκλησία από παρόμοια δυσάρεστα γεγονότα στο μέλλον», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων:
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης.

Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων. Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον.

dogma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου