Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Οι περισσότεροι Ρώσοι Ορθόδοξοι δεν διαβάζουν την Αγία Γραφή,δεν προσεύχονται, δεν πάνε στην εκκλησία - δημοσκόπηση.


ΜΟΣΧΑ 17 Ιουνίου (RIA Novosti) - Περίπου 64 τοις εκατό των Ρώσων αυτοπροσδιορίζονται ότι ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της  Ρωσίας, αλλά πολλοί από αυτούς δεν έχουν  διαβάσει ποτέ την Αγία Γραφή και σπάνια πηγαίνουν στην εκκλησία ή  προσεύχονται, έδειξε μια πρόσφατη δημοσκόπηση .
              Το 52 τοις εκατό των ρώσων αυτο-προσδιορίζονται Ορθόδοξοι Χριστιανοί, δήλωσαν ότι δεν έχουν  διαβάσει ποτέ την Καινή Διαθήκη, την Παλαιά Διαθήκη ή άλλες βασικές γραφές, ενώ το 24 τοις εκατό είπαν ότι είναι σπάνιες οι φορές που πάνε στην εκκλησία, και το 28 τοις εκατό σχεδόν ποτέ δεν προσεύχονται, σύμφωνα με δημοσκόπηση -αποτελέσμα που απελευθερώθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα γνώμη της χώρας (FOM) την Παρασκευή.
            Η έρευνα, που διεξήχθη τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους σε 43 περιφέρειες της Ρωσίας, εν μέρει βασίζεται στο πρότυπο μιας δημοσκόπησης που διεξάχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2005 από το περιοδικό Newsweek και beliefnet, η ρωσική στήριξη του Κρεμλίνου δόθηκε στο δημοσκόπο, είπε σε μια έκθεση στην ιστοσελίδα της.
            Τα αποτελέσματα της  FOM έδειξαν ότι υπάρχουν περισσότεροι μη-πιστοί στη Ρωσία (25 τοις εκατό), τώρα ,από ό, τι στο πίσω μέρος των ΗΠΑ το 2005, όταν μόλις το 6 τοις εκατό των Αμερικανών δήλωσαν ότι δεν ήταν θρησκευόμενοι.
      Most Russian Orthodox Don’t Read Bible, Pray, Go to Church – Poll        O  Ρώσος δημοσκόπος σημειώνει ότι μόνο το 57 τοις εκατό των ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως ορθόδοξοι χριστιανοί είπαν ότι πίστευαν ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από τον Θεό. Το 43 τοις εκατό πιστεύουν ότι ο ουρανός και η κόλαση πραγματικά υπάρχουν, ενώ άλλο ένα τέταρτο πιστεύουν στη μετενσάρκωση.
            Ο συνολικός αριθμός του συνόλου των Ρώσων ερωτηθέντων που πιστεύουν στη θεία προέλευση του σύμπαντος ήταν περίπου 46 τοις εκατό, ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό αυτό ήταν 80 τοις εκατό.
            Στις ΗΠΑ, το 67 τοις εκατό όλων των ανθρώπων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση είπαν ότι πίστευαν ότι οι ψυχές πάνε είτε στον παράδεισο ή την κόλαση, ενώ στη Ρωσία ο αριθμός ήταν μικρότερος - 34 τοις εκατό.
              Η έρευνα FOM, η οποία περιελάμβανε απαντήσεις που δόθηκαν από 1.500 Ρώσους, έχει περιθώριο σφάλματος της τάξης του 3,6 τοις εκατό.
             Την περασμένη εβδομάδα,η  κάτω βουλή της Ρωσίας,στο  κοινοβούλιο ψήφισε ένα νομοσχέδιο στην τελική ανάγνωση που θα  προσβάλλουν τα συναισθήματα  των πιστών με ένα ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με μέχρι και τρία χρόνια πίσω από τα κάγκελα. Η πρωτοβουλία, που προτάθηκε στον απόηχο της δίκης  Riot Pussy  το περασμένο έτος ,κατά το οποίο τρεις νεαρές γυναίκες είχαν καταδικαστεί για «χουλιγκανισμό που  υποκινείται από θρησκευτικό μίσος» και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για την εκτέλεση μιας διαμαρτυρίας punk στην κεντρική  Ορθόδοξη  Εκκλησία της  Ρωσίας,  χτυπήθηκε από τους κριτικούς που φέρνουν τη Ρωσία πίσω στο Μεσαίωνα.
             Μια ξεχωριστή δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την FOM νωρίτερα φέτος, έδειξε ότι το 45 τοις εκατό του συνόλου των Ρώσων πιστεύουν ότι τα συναισθήματα που  προσβάλλουν τους πιστούς θα πρέπει να αποτελούν ποινικό αδίκημα. Είκοσι δύο τοις εκατό είπαν  ότι δεν θα πρέπει να είναι ένα έγκλημα, και το 33 τοις εκατό  ότι δεν μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση.             http://en.ria.ru/russia/20130617/181714687/Most-Russian-Orthodox-Dont-Read-Bible-Pray-Go-to-Church--Poll.html     AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  RIA NOVOSTI:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου