Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΘΙΜΟΣ: ''Η Κ. ΡΕΠΟΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ''


15Ακόμα μια φορά σόκαρε την κοινή γνώμη, η Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία φέρεται να χαρακτήρισε "νεκρή γλώσσα" τα αρχαία ελληνικά, συνεχίζοντας τις περίεργες δηλώσεις της, σχετικά με τα μαθήματα στα οποία πρέπει να αλλάξει η διδασκαλία...

Σήμερα το πρωί, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" για να εκφράσει τις απόψεις της, αρνούμενη ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ ήρθε και σε αντιπαράθεση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, κάτι που την ξάφνιασε -όπως είπε- επειδή δεν είχε ενημερωθεί...

«Διερωτώμαι και το λέω με ευγένεια και καλοσύνη προς την κ. Ρεπούση, που την παρακολουθώ σε όλα όσα λέει και ισχυρίζεται, με ποιο δικαίωμα ζητεί αλλαγές στην Παιδεία και στο φρόνημα του ελληνικού λαού. Υπό ποιες προϋποθέσεις ειδικότητος και αρμοδιότητος επεμβαίνει σε θέματα που έχουν σχέση με την πίστη μας, με την ιστορία μας, με τον πολιτισμό μας. Εσείς κ. Ρεπούση, προς τιμήν σας, είστε καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας, γιατί με τόσο πάθος παρεμβαίνετε στα θρησκευτικά;», είπε, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Άνθιμος, απευθυνόμενος στην βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ.

Και πρόσθεσε: «Μιλάτε συνέχεια για τα αρχαία ελληνικά χωρίς να ρωτήσετε τους φιλολόγους-καθηγητές τόσων πανεπιστημιακών σχολών; Γιατί μιλάτε και για τη βιολογία που και εκεί έχετε το σκοπό σας; Και γιατί η υπόθεση της συμφοράς της Σμύρνης δεν σας έγινε μάθημα σε όλο αυτό το πάθος σας εναντίον όλων εκείνων που θέλετε να κατακρημνιστούν; Η παράδοσις λέει το Σύνταγμα, ο σκοπός της Παιδείας είναι να ανατραφούν τα παιδιά με την παράδοση την πνευματική και τον ελληνικό πολιτισμό. Έτσι που το πάτε, θα μας πείτε στο τέλος ότι πρέπει να ρίξουμε και την Ακρόπολη για να βλέπουμε καλύτερα το Φάληρο. Δεν είναι πράγματα αυτά».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης υποστήριξε ακόμη ότι: «Η κυρία αναστατώνει όλο τον ελληνισμό για να τα γκρεμίσουμε όλα». Και τόνισε: «Είναι προσωπικές απόψεις της κ. Ρεπούση και ούτε στο κόμμα της συμφωνούν όλοι. Νομίζω ότι και ο αρχηγός του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης, είναι σε δύσκολη θέση».

Τόνισε δε ότι «Αυτοί οι οποίοι νομοθετούν, ερωτούν τους ειδικούς. Και οι ειδικοί είναι οι φιλόλογοι και όχι η κ. Ρεπούση με τα γαλλικά της. Αυτή η χθεσινή βλασφημία στη Βουλή να καταργηθούν τα αρχαία ελληνικά».

Είπε «Εγώ δεν είμαι πανεπιστημιακός. Επειδή όλα αυτά τα παιδιά είναι βαφτισμένα στην εκκλησία, δεν μπορεί και η εκκλησία να μην πει τη γνώμη της».

Πάντως, σε ερώτηση για το αν θα την εξομολογούσε, είπε «αύριο πρωί άμα θέλει αλλά δεν πρόκειται να το κάνει. Η κ. Ρεπούση δεν έχει ειδικότητα, δεν έχει ειδικές γνώσεις» και ξεκαθάρισε: «Εμείς πάντως τέτοιο έγκλημα δεν θα το ανεχθούμε και θα το πολεμήσουμε».

Η κ. Ρεπούση που άκουγε τις αναφορές του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αρχικά είπε: Ξαφνιάστηκα με την παρουσία του μητροπολίτη. Δεν είχα ενημερωθεί».              defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου