Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ηurriyet: Μουσουλμανικό τέμενος και πάλι η Αγία Σοφία;

8003134AD377729454EA2A266BD173CF
Μετά την μετατροπή του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας της Νίκαιας από μουσείο σε τζαμί και την πρόσφατη επίσης μετατροπή της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας, παρά τις διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων της περιοχής, σε τζαμί τώρα δε μένει παρά και η πασίγνωστη παγκοσμίως και προστατευόμενη από την UNESCO Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης να ξαναγίνει και πάλι μουσουλμανικό τέμενος.

Μέχρι το 1930 στο χώρο της Αγίας Σοφίας γίνονταν μουσουλμανική προσευχή ενώ το 1934 το μεγαλοπρεπες κτίσμα έγινε μουσείο και από τότε το επισκέπτονται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο. Τώρα, όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της hurriyetdailynews, ήρθε η ώρα να αποδοθεί ξανά στους μουσουλμάνους.

«Υπάρχουν πλέον ενδείξεις ότι ορισμένες ομάδες προσπαθούν να καλλιεργήσουν στη λαϊκή γνώμη την αντίληψη ότι η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, το σύμβολο της χριστιανικής πίστης, θα πρέπει να μετατραπεί σε τζαμί» ανέφερε ιερέας.

Στη δήλωση υπενθυμίζεται ότι ένας Τούρκος πολίτης είχε υποβάλει αίτηση πριν από λίγους μήνες στην Εθνοσυνέλευση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
http://www.romfea.gr/index.php/diafora-ekklisiastika/18910-urriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου