Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Οι Κούρδοι καίνε την Τουρκία – Οι Τούρκοι σκοτώνουν Κούρδους! (φωτογραφίες)-¨Ανοιξε το Κουρδικό ζήτημα.Η δημιουργία ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ εντός της Τουρκίας ΣΗΜΕΙΟ για την ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ!

Οι διαδηλώσεις την Τρίτη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και στην κυβέρνηση της Τουρκίας που υποστηρίζει τουςτζιχαντιστές, έχουν αρχίσει πλέον και παίρνουν διαστάσεις κανονικής εξέγερσης των Κούρδων ενάντια στην τουρκική κατοχή.Οι Κούρδοι καίνε την Τουρκία – Οι Τούρκοι σκοτώνουν Κούρδους! (φωτογραφίες)
Οι Κούρδοι επίσης διαδηλώνουν σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κουρδική πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, την οποία προσπαθεί να καταλάβει το Ισλαμικό Κράτος από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι διαδηλωτές στην νοτιοανατολική Τουρκία (Ανατολία – τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν) αλλά και στην Κωνσταντινούπολη συγκρούονται με την αστυνομία του τουρκικού κράτους, με τον στρατό αλλά και με παρακρατικές συμμορίες ριζοσπαστών ισλαμιστών (Κούρδων και Τούρκων), οι οποίοι υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος και είναι εκείνοι που τροφοδοτούν την ISIS με Τούρκους μαχητές, με τις ευλογίες φυσικά του Ερντογάν.
Ήδη οι Κούρδοι θρηνούν και τον πρώτο νεκρό τους, τον 25χρονο Χακάν Μπασκούρ στην πόλη Βαρτό στην ανατολική Τουρκία, πόλη προπύργιο του PKK, που σκοτώθηκε από τον στρατό. Βαριά τραυματισμένοι είναι και χαροπαλεύουν ο δικηγόρος Ταμέρ Ντογάν που χτυπήθηκε από δακρυγόνο στο κεφάλι στην Κωνσταντινούπολη και ο 17χρονος Ουμούτ Μποζκούρτ μετά από επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικούς.


Εντύπωση προκαλεί που ενώ στην Τουρκία συμβαίνει μια πρωτοφανής εξέγερση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κανένα Μέσο ή διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο δεν μεταδίδει τίποτα. Στην Ελλάδα από το βράδυ της Δευτέρας το μοναδικό Μέσο που ενημερώνει είναι το tribune.gr, ενώ και εμείς την πληροφόρησή μας την αντλούμε αποκλειστικά από κουρδικές ειδησεογραφικές πηγές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ακολουθεί το όνομα της κάθε πόλης και μετά φωτογραφίες από τα εκτεταμένα επεισόδια.

Diyarbakır

Diyarbakır
Diyarbakır-2
Diyarbakır-3

Wan

WAN-1
wad

Nisebîn

Nisebin-1
Nisebin-2

Batman

batman
Σημειώνουμε στους αναγνώστες μας ότι αυτές οι εικόνες είναι απλώς ενδεικτικές. Στο twitter -σε αντίθεση με τα Μέσα που δεν μεταδίδουν τίποτα- οι ειδήσεις πέφτουν βροχή. 

Για αυτό και προσθέτουμε στη συνέχεια widget μέσω twitter για να παρακολουθήσετε τη συνεχή ροή των ειδήσεων από την εξέγερση των Κούρδων της Τουρκίας:      http://www.tribune.gr/world/news/article/78438/kourdi-kene-tin-tourkia-tourki-skotonoun-kourdous-fotografies.html        

alt
Ο γέροντας Παΐσιος ανάμεσα στους Κύπριους, μακαριστό γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό και νυν Μητροπολίτη Λεμεσσού Αθανάσιο. 
Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος
(...) Επιστρέφοντας τώρα στη συνάντηση με το Γέροντα Παΐσιο, θυμάμαι πως με ρώτησε για την Κύπρο, και χαμογελώντας με καθησύχασε και είπε : "Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι ορθόδοξη και ελληνική".
(...) Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ' έπιασε από τον ώμο και με πολλή σοβαρότητα μου απάντησε : «Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά. Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί. Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών. Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας. Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας). Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί. Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός».
Οικονόμου Αλέξανδρος, αντιπτέραρχος ι.ε.α., Αθήνα
Το Μάρτιο του 1994 συνάντησα το Γέροντα Παΐσιο στο Μοναστήρι της Σουρωτής. Συγκινήθηκα, όταν μου έπιασε το χέρι, και παρά την κρισιμότητα της καταστάσεώς του, μού είπε τα ακόλουθα : «Εσύ δεν πρέπει να στενοχωριέσαι και να φοβάσαι την Τουρκία. Η Τουρκία θα διαλυθεί και, μάλιστα, θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι. Στη Βοσνία θα γίνει μουσουλμανικό κράτος (εκείνη την εποχή δεν υπήρχε τέτοιο κράτος), αλλά το γεγονός αυτό θα στραφεί εναντίον τους, διότικατά αντιστοιχίαν αυτού θα δημιουργηθεί αργότερα και κουρδικό κράτος μέσα στην καρδιά της». Ο Γέροντας τότε επειδή με είδε προβληματισμένο ακούγοντας αυτά, μου είπε πάλι : «Όπως ξέρεις, εγώ δε διαβάζω εφημερίδες, αλλά αυτά τα μαθαίνω από αλλού ...» 
(Σελ.404)
Επίσης είπε σχετικά με την Κύπρο :
"Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη.  Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους.  Μέσα όμως απότην Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο».

(...)

"Η Κύπρος θα δεχτεί ράπισμα από τους Τούρκους (γιατί τώρα είναι ανέγγιχτη), αλλά θα είναι προσωρινό. Η Τουρκία θα
σβήσει , αλλά δεν  θα υπάρχει ούτε μια σελίδα στην παγκόσμια                                                                                                                                        
ιστορία που να φέρνει στη μνήμη ότι υπήρξε αυτή η καταραμένη φυλή ."
(Όλο το κείμενο εδώ).
alt
Ας μην σοκάροντε μερικοί που αυτοπαρουσιάζονται υπέρ πάντων όλων με την σκληρή γλώσσα που μιλάει ο γέροντας για τους Τούρκους. Ο γέροντας ξέρει τι λέει για τον λαό που έχει προβεί στις χειρότερες γενοκτονίες της ανθρώπινης ιστορίας, κατόπιν εντολών της ανώτατης εξουσίας του! Ο γέροντας ξέρει τι λέει για τον λαό που είναι ένα συνοθύλευμα όσων λαών κατακτήσανε και εξισλαμίσανε με την απειλή του θανάτου. Ο τουρκικός λαός απαρτίζεται από όλους όσους αλλαξοπιστίσανε - από αυτούς που κιοτέψανε, όταν άλλοι προτιμήσανε τον θάνατο...
Αντίθετα ο ελληνικός λαός έχει περάσει από πολλά καμίνια καθάρσεως και όσοι απομείναμε, είμαστε απόγονοι ανθρώπων που έχουν δώσει μαρτυρία και αγώνα για την διατήρηση της πίστης τους των ιδανικών τους.
Βέβαια όπως εξακολουθούμε να βγάζουμε παληκάρια (μόλις πρόσφατα στο ατύχημα της ναυτικής βάσης απέδειξαν τον ηρωισμό τους ουκ ολίγοι!) εξακολουθούμε να βγάζουμε και προδότες, όμως το καμίνι που έρχεται θα σαρώσει και θα κάψει ό,τι άρρωστο και καταστρεπτικό υπάρχει στον τόπο για να απομείνει η μαγιά που θα δώσει Φως και Ελπίδα ξανά στον πλανήτη...   http://hggiken.pblogs.gr/2014/10/h-dhmioyrgia-koyrdikoy-kratoys-entos-ths-toyrkias-shmeio-gia-thn.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου