Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Θα είναι σαν τον Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο.Ποιό είναι το μυστικό για τις αντιμαχόμενες πλευρές στο Κομπάνι.Τι θα κερδίσει όποιος πάρει την Πόλη.Τα Τουρκικά οφέλη.

Οι Τζιχανιστές είναι στα πρόθυρα να καταλάβουν την πόλη-κλειδί Κομπάνι,στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία μετά από μια επίθεση τριών εβδομάδων από το ισλαμικό κράτος.Αλλά γιατί έχει γίνει η κοιμισμένη πόλη το κλειδί στο μέτωπο του αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους και γιατί οι ντόπιοι που είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου για να την υπερασπιστούν;


Key town . Kurdish protesters clash with Turkish riot policemen in the south-eastern city     
Οι Τζιχανιστές κατέλαβαν πολλές πόλεις κατά την επέκτασή τους, αλλά ο αγώνας για το Κομπάνι    είναι ένα ασυνήθιστα σημαντικός, σύμφωνα με το μπλογκ-σάιτ Vox.Το Κομπάνι, επίσης γνωστό ως Ain al-αραβία, είναι σε μεγάλο βραβείο για τους τζιχαντιστές, καθώς θα τους δώσει αδιάσπαστο   έλεγχο σε ένα μεγάλο τμήμα των συνόρων της  Συρίας με την Τουρκία.

Επίσης απειλεί να τραβήξει το στρατό της Τουρκίας που είναι μέρος του ΝΑΤΟ, σε άμεσο πόλεμο   με την IS, για πρώτη φορά.

Η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα κέρδισε την κοινοβουλευτική έγκριση για στρατιωτική    παρέμβαση ενάντια στους Τζιχανιστές στη Συρία και το Ιράκ, αλλά δεν έχει ακόμη  ανακοινώσει οποιαδήποτε σταθερά σχέδια παρά την προέλαση των  τζιχαντιστών στο κατώφλι της.
‘It will be like World War III’     
Πολλοί Κούρδοι φοβούνται ότι η τουρκική κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για την υπονόμευση των Κούρδων αυτονομιστών από την απειλή των Τζιχανιστών. Ο Τούρκος πρόεδρος , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Τρίτη ότι η στρατηγικής σημασίας πόλη ήταν «να πέσει»,και λέει ότι η χερσαία επιχείρηση είναι απαραίτητη για να νικήσουμε τους μαχητές.

τρομοκρατία δεν θα περάσει... εκτός εάν συνεργαστούμε για χερσαία επιχείρηση,"είπε  ο κ.   Ερντογάν σε τηλεοπτική ομιλία του.
Under attack ... Kobane has strategic value as an access route for trains and trucks betw     
Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η έλλειψη  υποστήριξης από το έδαφος,μόνο με  τις  αεροπορικές επιθέσεις ,δεν έχουν αποτέλεσμα, και η απροθυμία της Τουρκίας να παρέμβει  στρατιωτικά, για την τύχη του Κομπάνι, είναι σφραγισμένη.

Ένας υπάλληλος του Πενταγώνου είπε στο CBS News και στον ανταποκριτή  εθνικής ασφάλειας David Martin, ότι οι ΗΠΑ δεν αλλάζουν την αεροπορική τους εκστρατεία σε μια προσπάθεια να σώσουν  το Κομπάνι.

«Στο Κομπάνι είναι φρικτή η κατάσταση, αλλά σωστά τώρα υπάρχει μια πολύ φρικτή κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία είπε ο αξιωματούχος. "Το Κομπάνι  δεν είναι μοναδικό."                                            ΟΙ ΚΟΎΡΔΟΙ   ΘΑ ΠΆΡΟΥΝ ΤΑ ΌΠΛΑ, ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ KΟΜΠΑΝΙ:

Μεγάλο μέρος του πληθυσμού του Koμπάνι  περίπου 160.000 άτομα έχουν ήδη καταφύγει στην   Τουρκία και ζουν στα στρατόπεδα προσφύγων.

Αλλά και άλλοι συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών παίρνουν τα όπλα για να    ενταχθούν στην καταπολέμηση της ISIS.

Ένας πρόσφυγας, ο Hillac, από το Koμπάνι είπε στους κούρδους ότι θα διασφαλίσουμε την πόλη, δεν εμπίπτει.

"Εμείς δεν θα έχουμε κανένα ακόμη και αν η (καταπολέμηση) διαρκέσει για ένα χρόνο. Οι συντρόφοι   μας θα αντισταθούν μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματος."
Taking up the fight ... Kobane residents are taking up arms to join in the fight against      
Εκατοντάδες Κούρδοι από  όλη την Νοτιοανατολική Τουρκία κατέληξαν επίσης στην παραμεθόριο, κρατώντας  όλο το εικοσιτετράωρο αγρυπνία και προτρέποντας για μεγαλύτερη δράση για να σώσουν  το  Koμπάνι.Οι Κούρδοι θεωρούνται ως οι μεγαλύτεροι άνευ υπηκοότητος ανθρώποι στον κόσμο, σκορπισμένοι σε Τουρκία, Συρία, το Ιράν και το Ιράκ μετά τους λείπει  ένα δικό τους κράτος όταν τα σύνορα  επαναχαράχθηκαν μετά τον α΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Για τους Κούρδους της Τουρκίας, η πτώση του Kομπανι θα ήταν τραυματική, σαν την πτώση της    πόλης στο εσωτερικό της Τουρκίας.

"Δεν υπάρχει χωρίς περίγραμμα στους εγκεφάλους μας, ούτε στις καρδιές μας. Σε εμάς, το Koμπάνι   είναι το Ντιγιαρμπακίρ, δήλωσε ο Serafettin Δέδε, αναφερόμενος στην κύρια κουρδική πόλη της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

"Είμαστε ένας λαός και είμαστε όλοι  Κούρδοι,", πρόσθεσε ο Salih Celik, 50 ετών.
Battlefront ... Smoke rises from the Syrian town of Kobani after an air strike, seen from     
"Αν το Koμπάνι πέφτει σήμερα, οι Κούρδοι θα πέσουν."                                                                           Εν τω μεταξύ, δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι έχουν επίσης  κατακλύσει την επίσημη σελίδα του Προέδρου Ομπάμα στο Facebook, με κλήσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να έρθουν να διασώσουν το Κομπάνι.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη σε απευθείας σύνδεση εκστρατεία ξεκίνησε τη Δευτέρα, όταν δημόσια πρόσωπα ξεκίνησαν τις πρώτες αναιρέσεις μέσω του Προεδρικού λογαριασμού στο Facebook.

Χιλιάδες σχόλια κάτω από την προεδρική απόσπαση Διαβάστε "Αποθήκευση Koμπάνι".

«Είναι μια μεγάλη ιδέα. Αυτή είναι η σελίδα του Ομπάμα είπε ο Hardi Rebin, ένας πολύ γνωστός δημοσιογράφος από την πόλη της Sulaimani, στην περιοχή του Κουρδιστάν, είπαν οι οπαδοί του Facebook.
Help ... Kurdish protesters clash with local police during a protest demanding more help      
«Έκαστος ημών ας κάνει έκκληση για παροχή βοήθειας με ένα σχόλιο. Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε.»             ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΌ ΚΡΆΤΟΣ ΘΈΛΕΙ ΤΟ KOΜΠΑΝΙ

Η ISIS θέλει το Koμπάνι για μερικούς λόγους.

Κατ ' αρχάς, σύμφωνα με την the Washington Post Liz  και τον Erin Cunningham, "Το Κομπάνι θα δώσει τον έλεγχο στο  ισλαμικό κράτος σε ένα κρίσιμο τμήμα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να επεκτείνει τις διαδρομές παράνομης προμήθειας."

Το Koμπάνι έχει στρατηγική αξία σαν μια διαδρομή πρόσβασης για τραίνα και φορτηγά μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Δεύτερον, «Είναι σαφές ότι η ISIS θεωρεί τους Κούρδους μια απειλή για τις σημαντικές γραμμές επικοινωνίας που κινούνται κοντά στα σύνορα του καντονίου,»ο Joseph γράφει στο Ινστιτούτο για τη μελέτη του πολέμου της Συρίας blog.Ο τρίτος λόγος είναι απλά που θα είναι σε θέση να λάβουν την πόλη.
Defence ... Turkish army patrols near the Turkish — Syrian border area near the Syrian to     
Το Koμπάνι είναι αποκομμένο από την Ανατολή, τη Δύση και το νότο από τους καλά εξοπλισμένους μαχητές του ισλαμικού κράτους.

Προς τα βόρεια,οι πρόσφυγες και οι μαχητές αντιμετωπίζουν τα σύνορα φράχτη με την Τουρκία εμπόδιο για επίγειες του Y.P.G. το κουρδικό μπροστά.

Έτσι, όποιος ελέγχει το Koμπάνι, θα ελέγχει, επίσης, μια πύλη σε ένα σημαντικό σύνορο.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Συρία Staffan de Mistura, απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει αμέσως δράση για την πρόληψη του «βιασμού και της σφαγής» του Koμπάνι.«Ο κόσμος, όλοι μας,  θα μετανιώσουμε βαθυά αν η (IS) είναι σε θέση να αναλάβει μια πόλη που  αμύνθηκε με θάρρος, αλλά είναι κοντά ,δεν είναι σε θέση να το πράξουν. Πρέπει να δράσουμε τώρα,"είπε.

διεθνής κοινότητα πρέπει να  τους υπερασπιστεί . Η διεθνής κοινότητα δεν επαρκεί για μια άλλη πόλη που θα υπάγεται στην (IS) ".

Αλλά στο έδαφος, μερικές φωνές λένε ότι υπάρχει μικρή ελπίδα αποτροπής του Koμπάνι.

«Αμερική, Βρετανία και όλος ο κόσμος ας βοηθήσει είπε ο Rezdar Azad, 64 ετών, του οποίου οι τρεις    γιοι  αγωνίζονται με την πολιτοφυλακή του κουρδικού στρατού για να σώσουν την πόλη, στην   Telegraph του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Όταν πέσει το Koμπάνι, θα είναι σαν τον γ ' Παγκόσμιο πόλεμο. Δεν έχω μιλήσει στους γιους μου   για τρεις μέρες. Δεν ξέρω τι θα γίνει με αυτούς. Κανείς δεν μας συμπαθεί, ή νοιάζεται για μας. Απλά θέλουν να πεθάνουμε
Escape ... Kurdish refugees rest after evacuating the Syrian town of Ain al-Arab, known a     
Και οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν.

"Είναι σχεδόν πολύ αργά για να σωθεί το Koμπάνι σε αυτό το στάδιο," δήλωσε ο Mario Abou Zeid,   ένας αναλυτής που ζει στη Βηρυτό.

«Η επέκταση των δυνάμεων του ισλαμικού κράτους στο Koμπάνι είναι νέα απόδειξη ότι η     εκστρατεία των αεροπορικών βομβαρδισμών αδυνατεί να επιτύχει τον στόχο να καταστρέψει και να διαλύσει   τις στρατιωτικές ικανότητες του Ισλαμικού Χαλιφάτου» πρόσθεσε.   http://www.news.com.au/world/middle-east/islamic-state-about-to-capture-syria-border-town-of-kobane-turkey/story-fnh81ifq-1227083229688?from=public_rss  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS:Corfiatiko.blogspot.com

Τον έχουν «τελειωμένο» τον Ερντογάν – Το CNN έδειξε χάρτη του Κουρδιστάν.

Υπάρχει μια εκτίμηση, από κύκλους που γνωρίζουν τα πράγματα, ότι οι ΗΠΑ τον έχουν «ξεγραμμένο» τον Ερντογάν και την Τουρκία και προσανατολίζονται προς νέους συμμάχους.Τον έχουν «τελειωμένο» τον Ερντογάν – Το CNN έδειξε χάρτη του Κουρδιστάν
Δεν είναι αυτή η ανάρτηση ο χώρος που θα αναλύσουμε όλη την πληροφόρηση που φτάνει στα γραφεία μας, ωστόσο, οι σχέσεις του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος, η Τουρκία που παραμεγάλωσε πληθυσμιακά και παριστάνει, πάλι, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι θεωρίες του Νταβούτογλου για χαλιφάτα, όλα αυτά δεν αρέσουν…

Οι σύμμαχοι θεώρησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ότι η επικράτεια που άφησαν στην Τουρκία, αφού της απέσπασαν τη Μέση Ανατολή και τη Μεσοποταμία και τις ευρωπαϊκές κτήσεις της εκτός της ανατολικής Θράκης, ότι την είχαν φέρει στα μέτρα τους. Και πράγματι, για έναν αιώνα περίπου η Τουρκία (εάν εξαιρέσει κανείς τα προβλήματα που δημιουργούσε στην Ελλάδα), ήταν μια υπάκουη χώρα, καμιά σχέση με την Οθωμανική Αυτοκρατορία που ήταν υπερδύναμη της εποχής.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια όμως η πληθυσμιακή έκρηξη στην Τουρκία σε συνδυασμό με τον Ερντογάν στην ηγεσία της και η αναβίωση του οθωμανισμού (μαζί με τον ισλαμισμό), όπως και οι τσαμπουκάδες του Ερντογάν σε Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ισραήλ, είναι αυτό που λένε «σήκωσε ψηλά τον αμανέ». Η Τουρκία πρέπει να «κοπεί», να έρθει πάλι στα μέτρα της και… επιτέλους οι Κούρδοι (τώρα τους θυμήθηκαν) να αποκτήσουν πατρίδα. Είναι δυνατόν έθνος 40.000.000 να μην έχει πατρίδα;
Την Τρίτη, λοιπόν, το CNN έδειξε στους Αμερικανούς ποιο είναι το Κουρδιστάν, να αρχίσουν να το συνηθίζουν στον χάρτη… Περισσότερα, αναλυτικά, σε επόμενη ανάρτηση.         http://www.tribune.gr/world/news/article/78589/ton-echoun-teliomeno-ton-erntogan-cnn-edixe-charti-tou-kourdistan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου