Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Αλβανός δημοσιογράφος: «Μόνο με πόλεμο θα γίνουμε ενιαίο αλβανικό κράτος».Οκτώβριος 18, 2014.
«Θα πρέπει να αναθεωρηθούν τα σύνορα, σύμφωνα με τους Αλβανούς στο κράτος των Σκοπίων και τους Αλβανούς στο Πρέσεβο (νότια Σερβία). Οι Αλβανοί πρέπει να προετοιμάζονται για πόλεμο για να αποκτήσουμε ένα ενιαίο αλβανικό κράτος», είπε ο 


Μπάτον  Χατσίου, γνωστός δημοσιογράφος του Κοσσυφοπεδίου, κατά την εκπομπή «Γνώμη» του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού ‘Κλαν’.
«Αυτή η σκανδαλώδης ανοικτή πρόσκληση του Μπάτο Χατσίου, όπως εξήγησε ο ίδιος,  έγινε γιατί είναι άχρηστο να υπάρχουν στα βαλκάνια αλβανικά κράτη δίχως ένα ενιαίο κράτος», σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
«Ο χρόνος τρέχει για το αλβανικό έθνος. Μετά από αυτό που συνέβη στο Βελιγράδι (κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας-Αλβανίας), πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Πρέπει να προετοιμασθούμε για πόλεμο, να πάρουμε το βορά (Πρέσεβο) , να πάρουμε και τα Σκόπια, να καθορίσουμε νέα σύνορα», είπε ο Χατσίου.
Ο Μπάτον  Χατσίου εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στο περιοδικό Koha και αργότερα ως εκδότης της καθημερινής εφημερίδας Koha Ditore και  Kosova Express.
--


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου