Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μάχη στήθος με στήθος για ένα κομμάτι... αντίδωρο.

Μια Κυριακή σε εκκλησία αρκεί για να καταλάβει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή η κοινωνία και τι χάλι μαύρο βιώνει. Το τι γίνεται με τους πιστούς και το αντίδωρο δεν μπορεί να περιγραφεί, παρά μόνο όταν το ζήσει κάποιος από κοντά.

Σε εκκλησία του Ηρακλείου με σακουλάκια και σακούλες ανά χείρας ηλικιωμένοι κυρίως έσπευδαν να πάρουν από τα τελαράκια το αγιασμένο αυτό ψωμάκι, όχι ανά κομμάτι αλλά με το κιλό.
Μάλιστα, μαμάδες με τα παιδάκια τους που ήθελαν να πάρουν αντίδωρο μετά τη Θεία Κοινωνία έμεναν με το στόμα ανοιχτό και τα χέρια άδεια, διαπιστώνοντας ότι δεν υπήρχε ούτε ψίχουλο να πάρουν.
Ενώ σε απόσταση αναπνοής γριούλες και ηλικιωμένο έφευγαν με καλό πεσκέσι για το σπίτι τους, σπεύδοντας ωστόσο να κρύψουν τον πολυπόθητο θησαυρό τους στις τσάντες και μέσα από τα σακάκια τους για να μην γίνουν αντιληπτοί...
Μάλιστα στη συγκεκριμένη, ιδιαίτερα αγαπητή, εκκλησία οι ιερείς και από άμβωνος έχουν παρακαλέσει τους πιστούς να μην προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις, να παίρνουν το κομμάτι που τους αναλογεί για να έχει τη δυνατότητα όλο το ποίμνιο να πάρει αντίδωρο με το πέρας της λειτουργίας...
Αυτό όμως όχι μόνο δε συμβαίνει, αλλά οι εικόνες και αυτό που γίνεται αντικατοπτρίζει την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας και το τι κάνουν ακόμη και για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί.
Τα συμπεράσματα δικά σας...        http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1175467&srv=364 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου