Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Τι συζήτησαν Καραμανλής-Ιερώνυμος. Η μυστική συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρώην πρωθυπουργό.

Τι συζήτησαν Καραμανλής-Ιερώνυμος. Η μυστική συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρώην πρωθυπουργό
Για περισσότερο από τρεις ώρες ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε με τον Κώστα Καραμανλή όλες τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Όπως αποκαλύπτει η «Α» ο κ. Ιερώνυμος παρέθεσε την προηγούμενη Τρίτη το βράδυ δείπνο στον Κώστα Καραμανλή στην οικία του στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής.
Ήταν μια κοινή επιθυμία εδώ και καιρό να συναντηθούν και να συνομιλήσουν. Μπορεί οι σχέσεις μεταξύ των δύο να μην είναι τόσο στενές όπως ήταν του Κώστα Καραμανλή με τον Μακαριστό Χριστόδουλο, όμως πάντα υπάρχει αμοιβαίως αλληλοσεβασμός και εκτίμηση.
Η συνάντηση κλείστηκε πριν από περίπου 20 ημέρες μετά από επικοινωνία που υπήρξε μεταξύ της Αρχιεπισκοπής και του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Α» η συζήτηση όπως ήταν φυσικό περιστρέφει γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις. Και οι δύο τάχθηκαν υπέρ της πολιτικής σταθερότητας της χώρας με κύριο γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Ο Αρχιεπίσκοπος ρώτησε τον Κώστα Καραμανλή πως βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις με αφορμή την επίσπευση της προεδρικής εκλογής και εάν η παρούσα βουλή εκλέξει τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια.
«Το παλεύουμε και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε» φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός, «εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον» απάντησε ο Αρχιεπίσκοπος κρατώντας ισορροπίεςαποφεύγοντας να πάρει οποιαδήποτε κομματική θέση. Ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εξαιρετική» την υποψηφιότητα Δήμα αλλά απέφυγε με ευγενικό τρόπο να πει περισσότερα για την εσωτερική πολιτική κατάσταση.
Όλο αυτό το διάστημα ο Κώστας Καραμανλής αλλά και οι συνεργάτες του, προσπαθούν με διακριτικό τρόπο να πείσουν ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο να στηρίξουν την υποψηφιότητα Δήμα.
Ωστόσο η ανησυχία τους ήταν έκδηλη και για τα φαινόμενα φτώχιας που έχουν πλήξει όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες, αλλά και για τα μεγάλα ποσοστά της ανεργίας. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέπτυξε στον Κώστα Καραμανλή το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας και παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα για να δείξει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία.
Ωστόσο την περισσότερη ώρα ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για την εξωτερική πολιτική και λιγότερο για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι τουρκικές προκλήσεις αλλά και τα όσα συμβαίνουν στην Μ. Ανατολή αποτέλεσαν ένα σημαντικό κομμάτι του τρίωρου δείπνου, που πραγματοποιήθηκε στον δεύτερο όροφο της Αρχιεπισκοπής με θέα την Ακρόπολη και την Πλάκα.
Παρόντες ήταν εκτός από τον Κώστα Καραμανλή και τον Αρχιεπίσκοπο ήταν ο στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού, Ευάγγελος Αντώναρος, ο Διευθυντής του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Χάρης Κονιδάρης και ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» Κωστής Δήμτσας.    http://www.seleo.gr/koinwnia/politiki/159233-ti-syzitisan-karamanlis-ieronymos-i-mystiki-synantisi-tou-arxiepiskopou-me-tonn-proin-prothypourgo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου