Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Καταδίκη της κλοπής στον Αϊ Γιώργη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο.


Το νέο περιστατικό βεβήλωσης εκκλησίας που έγινε αυτή τη φορά στον Άγιο Γεώργιο συνεχίζει να προκαλεί αγανάκτηση στα Ανώγεια, με τον Πολιτιστικό σύλλογο να βγάζει στην δημοσιότητα  ανακοίνωση καταδικάζοντας δριμύτατα την πράξη. Όλοι περιμένουμε το πόρισμα της σήμανσης Περάματος πάντως τα ελάχιστα στοιχεία που υπάρχουν δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για σύλληψη των δραστών. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πολιτιστικού συλλόγου έχει ως εξής:
” Μια ακόμα ανεπαίσχυντη και ανίερη πράξη, στρεφόμενη κατά των ιερών συμβόλων της πίστης μας, ήρθε χθες τα ξημερώματα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ελευθερίου, να προστεθεί στην πρωτοφανή ενέργεια ιερόσυλων, που έλαβε χώρα την 14.09.2014 στο εκκλησάκι της Αναλήψεως στη Νίδα, με την βεβήλωση του ιερού χώρου και των εικόνων του Χρηστού με αφοδεύματα και ούρα. Αυτή τη φορά οι ιερόσυλοι επέλεξαν να «χτυπήσουν» στο κέντρο του χωριού μας, τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, κλέβοντας τα τάματα, που είχαν προσφέρει οι πιστοί στην εικόνα του Αγίου. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων καταδικάζουμε απερίφραστα το νέο αυτό θλιβερό συμβάν και μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι όσο εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι δράστες παρόμοιων ενεργειών, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος, που και στον παρελθόν επισημάναμε με αφορμή τη βεβήλωση της εκκλησίας της Αναλήψεως, οι πράξεις αυτές να επαναλαμβάνονται.


Πράξεις που βάλλουν κατά των ιερών και των οσίων της πίστης μας, των αξιών και των παραδόσεών μας και που προς επίταση της ήδη σημαίνουσας σημειολογίας τους, λαμβάνουν πάντα χώρα – με βεβαιότητα πλέον κατ’ εκλογήν των δραστών – όχι κάποια τυχαία ημέρα, αλλά ανήμερα σημαντικών εορτών της εκκλησίας μας, την πρώτη φορά της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και τώρα αυτής του Αγίου Ελευθερίου, λίγες μόνο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να εντείνει ακόμη περισσότερο την θλίψη, την οργή και την αγανάκτησή μας, δοκιμάζοντας για ακόμη μία φορά τα όρια της ανοχής μας και διασαλεύοντας το εορταστικό κλίμα των ημερών, εν αναμονή της εορτής της γεννήσεως του θεανθρώπου. Ελπίζουμε στην άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών για την όσο το δυνατόν συντομότερη σύλληψη των δραστών της νέας αυτής απαράδεκτης και ιερόσυλης ενέργειας, μιας και όσο παραμένουν ατιμώρητοι, θα εξακολουθήσουν να δρουν ανενόχλητοι, αποκτώντας συγχρόνως νέους, εξίσου ανίερους, άφρονες και επικίνδυνους για την δημόσια τάξη «ακολούθους». ”        http://www.anogi.gr/archives/14537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου