Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Στο CERN ο Βαρθολομαίος.


Στο CERN ο Βαρθολομαίος
Επίσημη επίσκεψη στο CERN, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60 ετών από την ίδρυση του ερευνητικού οργανισμού, πραγματοποίησε χθες ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, προσκεκλημένος του γενικού διευθυντή, Rolf Heuer.
Σημειώνεται ότι είναι ο πρώτος προκαθήμενος Ορθόδοξης Εκκλησίας που επισκέπτεται το CERN και η επίσκεψή του αποτελεί συμβολικό βήμα για την ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Επιστήμης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο οικουμενικός πατριάρχης επισκέφθηκε την αίθουσα όπου διεξάγεται το μεγαλύτερο πείραμα στον κόσμο, ο μεγάλος επιταχυντής ανδρονίων, στην υπόγεια σήραγγα μήκους 27 χλμ και βάθους πέραν των εκατό μέτρων, κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα.
Επιπλέον, ενημερώθηκε από τον κ. Heuer για τις δραστηριότητες του οργανισμού και ειδικότερα για τις εργασίες αναβάθμισης του επιταχυντή, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ούτως ώστε την άνοιξη του 2015 να λειτουργήσει εκ νέου σε υψηλότερες ενέργειες.
Στο τέλος της επίσκεψής του ο κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε με επιστήμονες του CERN σε συζήτηση, κατά την οποία ανέπτυξε τις θέσεις της Εκκλησίας για τη Δημιουργία, τον διάλογο με την επιστήμη, αλλά και την πολύ μεγάλη συμβολή της επιστήμης στην ειρηνική συνεργασία μεταξύ των κρατών.
Τον πατριάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, οι μητροπολίτες Περγάμου Ιωάννης και Ελβετίας Ιερεμίας, καθώς και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο CERN, πρέσβης Αλέξανδρος Αλεξανδρής.
  Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών(CERN) ιδρύθηκε το 1954, αποτελείται 21 κράτη - μέλη, εκ των οποίων η Ελλάδα είναι ιδρυτικό, με ιδιαίτερα ενεργό παρουσία και απασχολεί δεκάδες Έλληνες, οι οποίοι έσπευσαν να καλωσορίσουν τον κ. Βαρθολομαίο.   http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26514&subid=2&pubid=113402397

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου