Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στην Ιερή Ελλάδα.



ΣΧΟΛΙΟ : Λάβαμε ένα διορατικό-προορατικό και πατριωτικό e-mail το οποίο με χαρά δημοσιεύουμε ενυπόγραφο. Προσπάθεια προσέγγισης του μεγάλου ιστορικού γεγονότος << Έξοδος του Μεσολογγίου >> με την σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.
Το προσεγγίζουμε με σεβασμό, δέος, και θα μου επιτρέψετε να προσθέσω και προσευχή .

Ιδού λοιπόν εμείς σήμερα, παρόντες στο Μεσολόγγι, εντός της πόλης που έπεσε, συνετρίβη, για να μένει ορθή και αταλάντευτη διδαχής αυτοθυσίας.

Ιδού εμείς σήμερα, παρόντες στη μικρή πόλη που κατόρθωσε να γίνει μεγάλη σπαθιά ελευθερίας στον ουρανό της Ελλάδας.

Συγχωρείστε με, αλλά δεν είμαι ικανός να περιγράψω τον αγώνα του Μεσολογγίου.

Ιστορικός Αρνολντ Τουνμπυ. Ο Μωάμεθ κυριεύοντας την Κωνσταντινούπολη μετέτρεψε τις ορδές σε κράτος χωρίς ποτέ να ωφελειθεί από αυτήν την κατάκτηση ,να πάρει από την Ελλάδα κάτι, αλλά και να δώσει επίσης κάτι.
Ενώ οι Ρωμαίοι καθώς έλεγε ο Κικέρων <<Τα άξια των Ρωμαίων είναι αυτά που πήραν από τους Έλληνες >>

Δυνάμεις αλλότριες πιστεύουν πως η πτώση της Ελλάδας σήμερα θα τις κάνει υπερδυνάμεις στο διεθνές στερέωμα ξεχνούν όμως ότι

Η πτώση αλλά τι πτώση!!! Των Θερμοπύλων
Η πτώση αλλά τι πτώση !!! Της Κωνσταντινούπολης
Η πτώση αλλά τι πτώση!!! Του Μεσολογγίου

Πτώσεις και όχι εκπορθήσεις
Υψώνουν υπέρ ακραία ΔΟΞΑ την Ελληνική πολεμική μας Αρετή και διαδηλώνουν στο Σύμπαν την ατσάλινη αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε σταθερά τον δημιουργικό μας βίο.



Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται  στη θέση του Μεσολογγίου και οι δυνάμεις που την πολιορκούν είναι χειρότερες των Τούρκων είναι δυνάμεις σε πνευματικό επίπεδο ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ και ο στρατός τους δρα σαφώς ορατώς και αοράτως απ' έξω αλλά δυστυχώς και εσωτερικά έχοντας αλώσει την κεντρική διοίκηση των Ελλήνων.

Το Μεσολόγγι έγραψε την δική του Ιστορία και αναλόγως υμνήθηκε και εξυμνήθηκε τόσο στην Γη όσο και στον Ουρανό την ημέρα των Βα'ί'ων στρώθηκαν βά'ι'α στην άνω Ιερουσαλήμ και ένας ένας οι αγωνιστές έμπαιναν στην πόλη του Θεού
Εάν σήμερα είχαμε την δυνατότητα να ρωτήσουμε έναν εκ των αγωνιστών του Μεσολογγίου  θα μας έλεγε <<Εμείς παιδί μου δώσαμε τον αγώνα μας με πίστη στον Θεό και στην Πατρίδα δώσαμε το αίμα μας κάντε τώρα και  Εσείς το καθήκον σας>>

Να κάνουμε το καθήκον μας που είναι το ίδιο ακριβώς καθήκον με αυτούς πίστη εις τον Θεόν και αγάπη εις την πατρίδα.

Τον Μαυροκορδάτο (αναφέρομαι στον Μαυροκορδάτο διότι ήταν πολιτικός) τον συμβούλευσαν οι καπετάνιοι << Να μην κινδυνεύει ανωφελως αλλά να εγκαταλείψει τα μέρη εκείνα.
Αν εγκαταλείψωμεν ημείς διέρχονται ακωλύτως οι εχθροί και το παν απολλύται εγώ θ' απομείνω εδώ >> απάντησε εκείνος.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας βρήκε ένα κράτος καθημαγμένον αλλά με πίστη στον Θεό και αγάπη για την πατρίδα ξεκίνησε το έργο του με συμπαραστάτη μια επίσης καθημαγμένη εκκλησία που μετρούσε ελάχιστους ιερείς και μοναχούς και αυτούς τραυματισμένους και αναπήρους Έργο Λαμπρό που μέχρι σήμερα εξυμνείτε ακόμη και από εχθρούς
Ω!! Ήρωα των Ηρώων, Έλληνα και πάλι μια ομάδα από Μανιάτες και Υδραίους  έγιναν το χέρι που εκτέλεσε το μιαρό σχέδιο των Γάλλων και των Εγγλεζων την δολοφονία του και οδηγώντας τον και αυτόν στο Πάνθεον των Ηρώων αλλά και των Αγίων.

Μετά τον Καποδίστρια το απόλυτο σκοτάδι με μικρές αναλαμπές και φθάσαμε στο σήμερα  μια ομάδα πολιτικών συμπαρασύρει και ένα ακόμη μέρος άλλων Ελλήνων είναι το χέρι που εκτελεί τα μιαρά σχέδια των Γερμανό-Εγγλεζο-Αμερικανό-Εβραίων η πολιορκία σκληρή, η αντίσταση σθεναρή, η έξοδος επιβεβλημένη, η προδοσία σε πλήρη εξέλιξη, η σύγκρουση αναμένεται και θα ειναι η τελευταία και Τιτάνεια αλλά να ξέρετε η νίκη είναι των Ελλήνων.


Ο Κολοκοτρώνης έλεγε, ο Θεός έβαλε την Υπογραφή του και δεν την παίρνει πίσω.

Ο Καποδίστριας σε επιστολή του στο Γάλλο ναύαρχο που υπηρετούσε στην Ελλάδα αποκάλυψε ότι γνώριζε τις δολοπλοκίες των Γάλλων και των Εγγλέζων, δεν τις απεκοψα, είπε, διότι στόχος μου είναι η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της ΕΛΛΑΔΟΣ

Εμείς σήμερα Σας λέμε ότι γνωρίζουμε τα μιαρά σας σχέδια αλλά για χάριν της Αγίας Τριάδος και της αγαπημένης προς αυτήν Ελλάδος θα εκπληρωθεί ο σκοπός.


Εμείς σας λέμε μετανοείτε όσο έχετε χρόνο ως ο ληστής επί σταυρού διότι μετά κλαθμός και οδυρμός σας περιμένει

Τέλος και κλείνοντας με τους Μεσολογγίτες Ήρωες

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ανθρώπους ανυπότακτους όχι σε αυτοκτόνους, αλλά μπροστά σε θυσία
.
Γι αυτό και πριν αποφασίσουν την έξοδο ηρώτησαν πρότερον τον Επίσκοπον Ρωγών Ιωσήφ να είπη την γνώμη του << Θάνατον με τα όπλα εις τας χείρας >> απεκρίθη ο Ιωσήφ.

Έλληνες ο Θεός θα ζητήσει λόγο με ποιο δικαίωμα μείνατε άπραγοι; Τι αγώνα προσφέρατε ; Γιατί είστε νωθροί; Τι περιμένετε; Γιατί παραδίδετε τα Ιερα άρματα σας;



Και επειδή δεν θα ήθελα να μειώσω τον αγώνα των Μανιατών κλείνω με τον όρκο που έδωσαν για τον Αγώνα του Έθνους.

<< Ορκίζομαι, εις το όνομα του Παντοδύναμού μας Θεού, εις το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Αγίας Τριάδος, να χύσω και την ύστεραν ρανίδα του αίματος μου, υπέρ πίστεως και Πατρίδος.
Ορκίζομαι, να μην βλέψω  εις τα όπισθεν εάν δεν αποδιώξω τους εχθρούς της Πατρίδος και της Θρησκείας μου>>

Από τα αρχαία χρόνια  αυτοί ήταν,ειναι,  οι Ήρωες Έλληνες και έτσι θα είναι μέχρι της συντελείας και Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου.

Λαός και κλήρος η εκκλησία του Χριστού χωρίς καμμιά εξαίρεση ήταν και είναι μια μορφή ηρωική και έτοιμη να θυσιαστεί. Παντού υπάρχουν άνθρωποι που δεν σφαγιάζουν τα μικρό συμφέροντα τους μπροστά στο μεγαλείο της αντίστασης στην τυραννία.

Ο άνθρωπος δεν ολοκληρώνεται δεν είναι ακέραιος όταν κοιτά τα δικά του.

Ο άνθρωπος ολοκληρώνεται όταν προσφέρει όταν δεν τον υπηρετούν αλλά υπηρετεί.
Και εδώ θέλω να τιμήσω όλους τους φιλέλληνες που έδωσαν τα πάντα χωρίς κανένα αντάλλαγμα ή συμφέρον για την χώρα μου ,για τα αδέλφια μου τους Έλληνες ,για την χώρα του Ιησού Χριστού.     



Σπυρίδων Κάντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου