Τελικά τα μοναστήρια-και δη τα γυναικεία- δεν είναι στα ...πάνω τους το τελευταίο διάστημα. Δεν είναι μόνο τα όσα συμβαίνουν στο γυναικείο μοναστήρι «Αναστάσεως του Χριστού - Εμμαούς» στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ) , αλλά και περίεργες υποθέσεις στην Κρήτη.
Μία από αυτές είναι γνωστή και είναι σε εξέλιξη στη δυτική Κρήτη σε μοναστήρι. Αλλά προσφάτως προέκυψε και νέα. Τη διερευνά τον τελευταίο καιρό το ΣΔΟΕ Κρήτης καθώς στο στόχαστρο της υπηρεσίας έχει μπει καλόγρια και μοναστήρι της περιοχής εξαιτίας του υπέρογκου ποσού καταθέσεων που διαθέτει. Είναι τέτοια τα ποσά που σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εξήγηση για το πως η μοναχή βρέθηκε να κατέχει τέτοιους λογαριασμούς.

"Τη διερευνούμε προσεκτικά την υπόθεση. Οι καταθέσεις αυτές δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση ούτε από την ίδια ούτε από το μοναστήρι" έλεγε άνθρωπος του ΣΔΟΕ στο cretalive.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος η οποία κι 'έδωσε' την υπόθεση στο ΣΔΟΕ. Η έρευνα γίνεται προσεκτικά καθώς δεν αποκλείεται να κρύβεται πίσω και κάποιο 'πλυντήριο', να είναι χρήματα άλλων καθώς είναι βέβαιο ότι η καλόγρια δεν μπορούσε να διαθέτει τέτοια ποσά...     http://www.cretalive.gr/crete/view/einai-baria-h-kalogerikh-se...katatheseis/213252