Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Χιλιάδες πιστοί τιμούν την Αγία Ελένη (ΦΩΤΟ)

proskinia agia eleni 18
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερωνύμου, Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδας, κληρικών και εκατοντάδων πιστών, έγινε πριν από λίγα λεπτά η υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας ΕΛένης και του Τιμίου Σταυρού που φυλάσσονται στη Βενετία, στο προσκυνηματικό ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο.

Αυτή την ώρα τελείται η Δοξολογία, ενώ στη συνέχεια θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμή του προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι το ιερό λείψανο ήρθε από τη Βενετία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποστολικής Διακονίας για τα 80 χρόνια από την ίδρυσή της, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί περαιτέρω η χριστιανική ταυτότητα της Ευρώπης.
 proskinia agia eleni 1
Θα παραμείνει στην Αθήνα έως τις 15 Ιουνίου 2017, ενώ οι πιστοί θα μπορούν καθημερινά να το προσκυνούν.
 proskinia agia eleni 1
Το ιερό λείψανο έφθασε στην Αθηνα από τη Βενετία συνοδευόμενο από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ, Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο και τον Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο.
 proskinia agia eleni 1
Την Ελληνική Κυβέρνηση Εκπροσωπούν ο Υπουργός Π. Κουρουμπλής και ο αρμόδιος Υπουργός για θρησκευτικά θέματα κ. Αμανατίδης.
 proskinia agia eleni 1
Να αναφερθεί ότι στη Δοξολογία είναι παρόντες ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Ανωτατοι Δικαστικοί, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις δεκαέξι χωρών της Ευρώπης και πολλοί άλλοι επίσημοι.


proskinia agia eleni 1proskinia agia eleni 1proskinia agia eleni 1proskinia agia eleni 1proskinia agia eleni 1proskinia agia eleni 1proskinia agia eleni 1proskinia agia eleni 1proskinia agia eleni 1proskinia agia eleni 1
romfea.grproskinia agia eleni 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου