Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ".

Αγαπημένα μου παιδιά, κατόπιν παρακλήσεως πολλών ανθρώπων που με γνωρίζουν από το διαδίκτυο, να σας πω δυο  λόγια παρηγοριάς και ελπίδας, έκανα υπακοή και σας γράφω λίγα λόγια ωφέλιμα για τούτες τις ώρες που όλοι τα χρειαζόμαστε.  

Ο Χριστός μας θέλει να μας ξανασυστηθεί, επειδή οι περισσότεροι δεν τον γνωρίζουν πλέον σαν ζωντανό Θεό, αλλά σαν ιδέα. 


Γι’ αυτό και εμφανίστηκε μέσα από τα ποιήματά Του, να μας μιλάει ο Ίδιος, δίνοντάς μας την κατάσταση που υπάρχει και που θα εξελιχθεί στη χώρα μας, καθώς επίσης και τον τρόπο που θα την αντιμετωπίσουμε. Μ’ αυτόν τον τρόπο παιδιά μου μας δείχνει την παρουσία Του, την αγάπη Του, αλλά και την φροντίδα Του.  

Μέσα από τα ποιήματά Του λοιπόν, που μας λέει για τις δυσκολίες που θα περάσουμε σαν λαός, μας ενισχύει όμως την πίστη μας, για  να μην χάσουμε την ελπίδα μας σ’ Εκείνον. 

Να είμαστε πάντα κοντά  Του ότι και αν γίνει, χωρίς φόβο και απελπισία  και Εκείνος  θα μας δίνει ό,τι χρειαζόμαστε κάθε φορά, αλλά και θα μας προστατεύει από κάθε κακό. Αυτό δεν είναι μια σιγουριά που  θέλει ο άνθρωπος να νιώσει όσο πατάει τα πόδια του στη γη; Τί άλλο παιδιά μου να ζητήσουμε από αυτό;
Αρκεί να εμπιστευθούμε την ζωή μας σ’ Εκείνον!  Και αυτό γίνεται ΜΟΝΟ με  πίστη στην Θεϊκή Του δύναμη!  
Εκτός όμως από τα προφητικά Του ποιήματα, μας δίνει και πνευματική τροφή για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, αλλά και την Σχέση μας μαζί Του. 

Γιατί μόνο με τη μετάνοια και την επιστροφή μας κοντά Του, του δίνουμε το δικαίωμα (επειδή είναι ελεύθερος Θεός και σέβεται την ελευθερία μας), να επέμβει στη ζωή μας, αλλά και στη χώρα μας.  

Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να βγάλουμε ένα βιβλιαράκι που θα περιέχει χρήσιμες πνευματικές συμβουλές, για να δούμε τα πάθη της καρδιάς μας και πώς να τα καταπολεμήσουμε. Έτσι ώστε να μπορέσουμε να γνωρίσουμε τον Χριστό μας, κάνοντας ουσιαστική Σχέση μαζί Του. Δηλαδή να Τον αγαπήσουμε, όπως μας αγαπάει και Εκείνος.  

Θα ήθελα να γνωρίζετε, ότι είμαι πάντα κοντά σας με την προσευχή μου.  Δεν έχει σημασία που δεν γνωριζόμαστε σαν πρόσωπα, σημασία έχει να ενώνουμε τις προσευχές μας, έτσι ώστε να πηγαίνουν στον Χριστό μας και στην Παναγιά  μας. 

Η προσευχή των πολλών έχει   δύναμη και ισχύ! Να γνωρίζετε παιδιά μου, ότι μόνο με τη δύναμη της προσευχής  θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα μας από την φρικτή κατάσταση που βρίσκεται. 

Ας αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο για προσευχή, και να είμαστε σίγουροι ότι ο Θεός θα επέμβει και θα δώσει Εκείνος τις λύσεις στα προβλήματά μας!  

Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν  μπορεί  άνθρωπος να μας βοηθήσει, παρά μόνο ο Θεός!
                                                               
Με αγάπη Χριστού
Η Γερόντισσα


Υ.Γ Η φωτογραφία δεν είναι της Γερόντισσάς μας αλλά της Γερόντισσας Ανυσίας ηγουμένης της Μονής Αγίου Μηνά Ροδολίβου Σερρών.
oimos-athina.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου