Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Μπάτσκας Ειρηναίος: ''Είπα στον Οικουμενικό Πατριάρχη να μην οδηγήσουμε την Εκκλησία σε νέο σχίσμα''

mpa barth
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Την λύπη του για τις συναντήσεις των σχισματικών του λεγόμενου "Πατριαρχείου Κιέβου" με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι, εξέφρασε ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας.

Ο κ. Ειρηναίος σε συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ζαπορόζιε και Μιλητουπόλεως κ. Λουκά, ανέφερε ότι σε κατ' ιδίαν συνομιλία που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη του επεσήμανε ότι αν στηριχθεί ο Ντενισένκο αυτό θα οδηγήσει την Εκκλησία σε νέο σχίσμα, αυτή την φορά όχι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, αλλά μέσα στην Ανατολή.
''Μόνο οι δυνάμεις εκείνες που δεν έχουν τίποτα κοινό με τον Χριστιανισμό ενδιαφέρονται για αυτό το σχίσμα'' - υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο Επίσκοπος Μπάτσκας.
Επίσης ο κ. Ειρηναίος τόνισε ότι μίλησε με ειλικρίνεια στον Πατριάρχη, στον οποίο μετέφερε την ανησυχία του, πως εκτός από σχισματικούς κληρικούς, το κατώφλι του Πατριαρχείου έχουν περάσει για παρόμοιες συνομιλίες και κρατικοί παράγοντες που δεν είναι Ορθόδοξοι.
''Εννοείται πως αυτοί επιδιώκουν τα κρατικά συμφέροντα, όπως το ίδιο συμβαίνει και στο Μαυροβούνιο. Η Εκκλησία μετατρέπεται σε πολιτικό εργαλείο, ώστε να εξυπηρετεί κυβερνητικά συμφέροντα και όχι τον πραγματικό της σκοπό. Άποψή μου είναι ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν θα συμβιβαστεί στο τέλος με τους σχισματικούς'' - πρόσθεσε κλείνοντας ο Επίσκοπος Μπάτσκας.
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου