Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ο τελευταίος ΕΛΛΗΝΟ- τουρκικός ΠΟΛΕΜΟΣ πριν συμπληρωθούν 200 έτη από το 21, αιτία διάλυσης της τουρκίας και πως πρέπει να διαχειριστούμε τις ζωές μας ;

Φώτο : έρχεται χιονιάς από την Ουκρανία , θα καθίσει πάνω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για να κατέβει μετά στην Ελλάδα. 
Τις ημεροχρονολογίες τις γνωρίζει μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ, αλλά  υπάρχουν ψυχές δικαίων  που μας προειδοποιούν « είστε τόσο κοντά που δεν το φαντάζεστε πόσο ξαφνικά θα γίνουν όλα»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Εδώ διαλύουν την Ελλάδα και μας μιλάς για διάλυση της τουρκίας; 
 Εύλογο ερώτημα αλλά η επικαιρότητα, δείχνει ότι  συγκυρίες άμεσης αποσταθεροποίησης των Δυτικών Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου ανατρέπουν σχέδια αιώνων μέχρι να ολοκληρωθεί το ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ. 
Στην αρχή το ΑΙΓΑΙΟ θα πάρει φωτιά , την στιγμή που η Αλβανία θα δείχνει το πραγματικό προσωπείο της και μετά όλα θα επικεντρωθούν στο κατέβασμα των Ρώσων στα ΣΤΕΝΑ και την ΠΟΛΗ. 
Διαβάζεις ξένα ΜΜΕ και είναι σαν να διαβάζεις τις προφητείες των Αγίων.  
Έτσι και αλλιώς όλα θα γίνουν, αλλά πως θα διαχειριστούμε τις ζωές μας και τις προφητείες που θα τρέχουν και πολλοί εξ ημών θα μένουμε άναυδοι ή σοκαρισμένοι από την ακρίβεια τους; 
Αν δεν γίνουμε Εθνικό Μελίσσι δεν πρόκειται να φτιάξουμε Κερί Προσευχής για την Σωτηρία της Πατρίδος .  
Με τους τούρκους να λυσσάνε στην συνοριογραμμή μας από τον Έβρο- Σαμοθράκη – Λέσβο – Χίο – Ίμια- Καστελόριζο – Κύπρο.  
Με τους τοκογλύφους να λυσσάνε για προαπαιτούμενα βλ. e- πλειστηριασμούς και μεταρρυθμίσεις.  
«Σύγχυση μεγάλη υπάρχει. Μύλος γίνεται είναι ζαλισμένοι οι άνθρωποι. Ο κόσμος είναι όπως οι μέλισσες. Αν χτυπήσεις την κυψέλη, οι μέλισσες βγαίνουν έξω και αρχίζουν «βούου …» και γυρίζουν γύρω από την κυψέλη αναστατωμένες. Ύστερα η κατεύθυνσή τους θα εξαρτηθεί από τον άνεμο που θα φυσήξει. Αν φυσήξει βοριάς, θα πάνε μέσα. Έτσι και τον κόσμο τον φυσάει … «Εθνικός Βοριάς», «Εθνικός Νοτιάς», και είναι ο καημένος ζαλισμένος.» Από το βιβλίο ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Β΄: «Πνευματική αφύπνιση», ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ» ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  
ΚΑΙ όμως ο Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός είναι μοναδικό μελλίσι με αυθεντικότητα και παράγει  προϊόντα   δίχως μεταλλάξεις και τερατογεννέσεις ιδεών.  
Παράγει καθαρό μέλι και κερί διαχρονικά για την ανθρωπότητα.  
Οι Έλληνες ενώπιον των ευθυνών τους.  
Αυτό το κερί της ρωμαίικης κερήθρας που ενώνει και κολλάει ανθρώπινες ψυχές και φτιάχνει αριστουργήματα ποθούσε ο Γέρος του Μοριά και ο Στρατηγός Μακρυγιάννης μαζί με το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ που το έβλεπαν από τότε μαζί με την κακία των διεθνών δανειστών της Ελλάδος, διαβλέποντας το σήμερα 
Να το γνωρίζουμε αδελφοί Το κερί της ρωμαίικης κερήθρας εκτός από πνευματικά αριστουργήματα πυροδοτεί με το άναμμα του στα μανουάλια και ψυχές ηρώων.  
«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα.»  
Και όμως θα φτάναμε ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ λέγει ο Γέρος του Μοριά συνεχίζοντας να λέει : «Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη.» «Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα. Άλλά δεν εβάσταξε!» Απόσπασμα από τον Λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα.  
Τι συμβαίνει σήμερα;  
Σήμερα αντί για καθαρά κεριά ανάβουμε τις προσευχές μας με παραφίνες διότι συμβαίνουν στις μέρες μας ¨θάματα και πράγματα¨.  
«Μου είπε ότι θα ΄ρθουνε βρωμερά έθνη αναντίον της πατρίδος και θρησκείας, να είστε προσεχτικοί και μεγάλη ομόνοια αναμεταξύ σας, και όταν να ιδείς τίποτας, τελειώνοντας αυτό να κινηθείς με όσους μπορέσεις…» σελ. 147 -148 Στρατηγού Μακρυγιάννη «Οράματα και Θάματα» Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας  
Μπορεί όμως το μελισσοκέρι της ρωμαίικης κερήθρας να αναμιχθεί με παραφίνες;  
Θα ήταν σκέτη δυστυχία σαν αυτή που μας περιβάλλει διότι κάποιοι ετόλμησαν και το νόθευσαν.  
«Σερ Στήβεν Ράνσιμαν: το 2000  
¨Π.: Τι πιστεύετε ότι θα μπορούσε να προσφέρει η Ορθοδοξία σε μία ενωμένη Ευρώπη και γενικά σ’ όλον τον κόσμο; Σ.Σ.Ρ:  
Να σας πω• πολύ αμφιβάλλω ότι θα έχουμε ποτέ ενωμένη την Ευρώπη ή όλο τον κόσμο. Πιστεύω όμως ότι στο πρόβλημα της ενότητας των λαών η Ορθοδοξία προσφέρει μια άριστη επίλυση, επειδή κατ’ αρχάς, δεν προβάλλει τον εθνικισμό καθόλου. Αλλά και διότι δίδονται από αυτήν ευρύτερες και πιο ελεύθερες απόψεις σε σύγκριση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Όλα αυτά με γεμίζουν με την πεποίθηση ότι η Ορθοδοξία έχει μπροστά της ένα βέβαιο και πολύ καλό μέλλον.» Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΟΓΟΥ ΣΕΡ ΣΤΗΒΕΝ ΡΑΝΣΙΜΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ» (τεύχος 4ο, ΔΕΚ. 2000 – ΜΑΡΤ. 2001) http://www.pemptousia.com/  
Και τώρα πως θα σωθούμε αφού και κερί καθαρό δεν έχουμε και ορατό και αόρατο πόλεμο έχουμε και πολιτικούς επαρκείς  δεν έχουμε;  
«Σερ Στήβεν Ράνσιμαν: Χρειαζόμαστε την πνευματική μετριοφροσύνη» «Διανόηση, πολιτική και πίστη στα Θεία, λοιπόν, μπορούν να βαδίζουν μαζί; Όλοι όσοι θέλουν να επηρεάσουν άλλους ανθρώπους ασκούν πολιτική, και είναι πολιτικοί.  
Πολιτική σημαίνει να προσπαθείς να οργανώσεις την ΠΟΛΙΤΕΙΑ με ένα νέο τρόπο σκέψης. 
 Οι Άγιοι είναι Πολιτικοί.  
Ποτέ δεν πίστεψα ότι μπορείς να διαχωρίσεις την πίστη προς τους Αγίους από τη διανόηση.  
Αποτελεί παράδειγμα η πόλη σας, η Θεσσαλονίκη.  
Ήταν πολύ φημισμένη για τους διανοητές της, ειδικά στα ύστερα βυζαντινά χρόνια.  
Αλλά είχε και βοήθεια από τους στρατιωτικούς της που, όπως ο Άγιος Δημήτριος, που έρχονταν να τη σώσουν στη σωστή στιγμή.  
Η πίστη στους Αγίους σου δίνει κουράγιο να υπερασπιστείς την πόλη από τις επιθέσεις, όπως έκανε κι ο Αη-Δημήτρης.»  
«Τι γνώμη έχετε για τους νεοέλληνες; -Υπάρχει ακόμη ζωντανή στο λαό αυτή η γρήγορη κατανόηση των πραγμάτων και των καταστάσεων. – Υπάρχει έντονη επίσης, η άλλη ποιότητα των Βυζαντινών: η ζωηρή περιέργεια. – Και οι νεοέλληνες έχουν, όπως είχαν κι οι Βυζαντινοί, αντίληψη της σημασίας τους στην ιστορία του πολιτισμού. Όλα αυτά δείχνουν μία ιστορική ενότητα» Πηγή: www.flash.gr , «Σερ Στήβεν Ράνσιμαν: Χρειαζόμαστε την πνευματική μετριοφροσύνη», 6/11/2000, Επιμέλεια-Επιλογή αποσπασμάτων: Λαμπρινή Χ. Θωμά http://www.e-istoria.com/57.html  
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ φύλαξε για τις μέρες μας  ταυτόχρονα με την έναρξη γεωπολιτικών γεγονότων και ανατροπών δαιμονικών παγίδων, την Ρωμαίικη Κερήθρα από καθαρό κερί για να επανευαγγελίσει αυτή την ρημαγμένη ανθρωπότητα με ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ  από εκεί που δεν το περιμένει κανείς και από αυτούς που θεωρούνται σήμερα ¨δούλοι των μνημονίων¨.  
«…Τότε μου λέγει (σ.σ. ο Θεός): Μην κλαις, Γιάννη, και όσα περικαλιέσαι, και την πατρίδα σου θ’ αναστήσω και την θρησκεία σου και γενικώς την ανθρωπότη, με τον καιρό τους, Γιάννη, δεν είναι η ώρα η διορισμένη ακόμα. και θα ιδείτε, όλοι όσοι πηγαίνουν κόντρα της θελήσεώς μου. και δικούς σας και άλλους, θα σας λευτερώσω από τους αναθεματισμένους και θα σας δώσω την μεγάλη κορόνα»! σελ. 139 Στρατηγού Μακρυγιάννη «Οράματα και Θάματα»  
Ξεκίνησε η ΕΘΝΙΚΗ μας ΑΓΡΥΠΝΙΑ 
 Από αυτά που θα συμβούν δεν θα καθόμαστε πλέον, αλλά θα τρέχουμε στην στράτα που χάραξαν οι πρόγονοι μας.  
Πρέπει να τελειώσουμε τον δρόμο που ξεκίνησαν οι ξυπόλητοι αγωνιστές αλλά πνευματοφόροι ήρωες του 21.  
Ο Κολοκοτρώνης , ο ΓΕΡΟΣ του Μοριά που μας συνδέει με τον ΓΕΡΟΝΤΑ μας , τον Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη.  
Ο Κολοκοτρώνης στην Παναγία στο Χρυσοβίτσι «Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. – Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. – Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν. Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο… άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. – Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του».  
Τα πάντα έμπροσθεν μας είναι ανοικτά. ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ- ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ- ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ- ΧΑΡΕΣ  
Οι γενιές που προσμένουν το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ σκύβουν από τον Ουρανό και μας φιλούν, μας εμψυχώνουν για την μεγάλη στιγμή που έφτασε.  
Ποιος Ερντογάν, ποια μνημόνια;  
Όλοι τους μέσα στην λήθη της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ξεχασμένοι και παραγκωνισμένοι. 
Η ΠΟΛΗ θα μας δοθεί και η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα λειτουργηθεί.  
Η Ελλάδα έχει κρατημένο στασίδι στο Παγκόσμιο Πολιτισμικό γίγνεσθαι μέχρι της συντέλειας των αιώνων.  
Για αυτό έγινε το 21 αλλά δεν ολοκληρώθηκε.  
Τώρα βιώνουμε ημέρες ολοκλήρωσης του.  
Η Ελλάδα με τον φέρον πνευματικά γενετικό πολιτισμό της και ο Έλληνας – Θεανθρωπιστής είναι διδάσκαλοι της ανθρωπότητας. Δεν μπορούν να αλλάξουν επάγγελμα- λειτούργημα γιατί το επιθυμούν κάποιοι. Μας το επιβεβαιώνει ένας μεγάλος ΑΓΙΟΣ του αιώνα μας, ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ. « ο Έλληνας ορίστηκε αιώνιος διδάσκαλος της ανθρωπότητος»  
Μας λένε άγιοι Γεροντάδες. 
¨ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ¨ μαζέψτε ηρωικές καρδιές.¨  
¨Το χρωστάτε στην Εκκλησία και την Πατρίδα να μείνετε ζωντανοί¨.  
¨Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .¨  
¨Είμαστε οι σπίθες και πρέπει να γίνουμε μια φωτιά.¨  
¨Είμαστε οι φωνές και πρέπει να γίνουμε μια κραυγή.¨  
¨Όταν η αγάπη και το καθήκον είναι ένα τότε είναι ευλογημένα.¨  
¨Ο Έλληνας δεν είναι ο ηττημένος της ζωής.¨  
¨Πιστέψτε κάθε ημέρα που ξημερώνει έχει πολλές ελπίδες για ζωή.¨  
Να γίνουμε ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΛΙΣΣΙ για να φτιάξουμε λαμπάδα από μελισσοκέρι να την ανάψουμε στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. 
Με Πίστη και Ελπίδα  
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου