Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Είπε Γέρων. Άγ. Νήφων Επίσκοπος Κωνσταντιανής, ο θεόπτης.

Είπε Γέρων: Μια πολύ βασανισμένη ψυχούλα η οποία αντιμετώπισε σκληρές δοκιμασίες και βασανίστηκες από τα ίδια πάθη και τις ίδιες αδυναμίες οι οποίες βασανίζουν και εμάς. Πάλεψε με βία ενάντια στην λαιμαργία, την σεξουαλική παρόρμηση, τις ακούσιες ύβρεις και την απιστία.Παραθέτουμε ένα σύντομο απόσπασμα για τους λογισμούς απιστίας τους οποίους αντιμετώπισε για 4 ολόκληρα χρόνια. Να σημειώσω ότι εγώ κάποτε απίστησα στον Θεό για 10 χρόνια επειδή είχα λογισμούς απιστίας όχι για 4 χρόνια όπως ο Άγιος Νήφων αλλά μόνο για 4 μήνες.

Άγ. Νήφων Επίσκοπος Κωνσταντιανής, ο θεόπτης.
"Για τέσσερα χρόνια ο νους του καλύφθηκε από βαθύ γνόφο, σε βαθμό που του ήταν δύσκολο να συγκεντρωθεί στην προσευχή. Ο διάβολος ακατάπαυστα τον παρακινούσε να αρνηθεί την ύπαρξη του Θεού. Στηριγμένος στην άγκυρα της πίστεως ο άγιος προσευχόταν πρωί βράδυ απαντούσε στον δαίμονα λέγοντας απλά: “Ναι, ο Θεός υπάρχει!”. Έφθασε μέχρι τα όρια της αποθάρρυνσης και απελπισίας και τέλος λυτρώθηκε μέσω ενός λαμπρού οράματος του προσώπου του Χριστού. Λίγο αργότερα ο άγιος αξιώθηκε να λάβει από τον Θεό το χάρισμα της απαθείας και να δει σε όραμα τον θρόνο του Θεού στην κορυφή πύρινου στύλου που αναδυόταν από τα νερά της θάλασσας. Από τότε γεμάτος από το πλήρωμα της Χάριτος επί έζησε ως άγγελος επί γης. Όταν προσευχόταν ανυψωνόταν από το έδαφος και το πρόσωπό του ακτινοβολούσε απαστράπτον φως"
Η αυθεντική, πνευματική πορεία είναι το πιο σκληρό σπορ ... γι αυτό και μπορεί να μας ανεβάσει στην Δόξα των Ουρανών ...
paterikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου