Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ζούσε ένας γέροντας με μοναχούς.

Ζούσε ένας γέροντας με μοναχούς. Αποσύρθηκε στην έρημο για κάποιο χρονικό διάστημα και όταν επέστρεψε, ένας μοναχός από τους αδελφούς ήρθε σε αυτόν και είπε: "Πατέρα, πείτε στον αδελφό σας να τρώει πιο ευλαβικά, διαφορετικά είμαι αμήχανος!" - "Λοιπόν, θα  το πω." - απάντησε ο γέροντας. Τότε ένας άλλος μοναχός τον πλησίασε: "Αββά, πείτε στον αδελφό  να χειρίζεται προσεκτικά τα πιάτα όταν τα πλένει, αλλιώς με πονάει πολύ να βλέπω πόσο απρόσεκτος είναι με τα πιάτα μας!" - "Θα του πω". - Απάντησε ο Αββάς , πήγε στο κελί του, έκλεισε την πόρτα και άρχισε να προσεύχεται. 

Πέρασαν μερικές μέρες και ο πρώτος μοναχός πλησίασε τον Γέροντα: «Πατέρα, είναι καλό που είπατε στον αδερφό σας τι σας ζήτησα να κάνετε. Τώρα αυτός ο αδελφός είναι ευλαβικός για το γεύμα. "

Τότε ένας άλλος μοναχός πλησίασε τον Γέροντα: «Ο Αββά, τώρα ο αδερφός που σας είπα, έγινε προσεκτικός με τα πιάτα, χαίρομαι γι 'αυτόν!» Ο γέροντας αναστέναξε και είπε: «Δοξάζω, Κύριε, Πατέρα του Ουρανού και της Γης, επειδή Μαθαίνεις και μας διδάσκεις τους σοφούς και ανόητους! » 

Ο Γέρων μοναχός είπε:« Η καλύτερη λέξη είναι η σιωπή, η καλύτερη εντολή είναι η προσευχή ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου