Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

«Είμαι εν ζωή ακόμη, δεν υπάρχουν εκλογές... Να προσγειωθούν και να σέβονται»

 

«Είμαι εν ζωή ακόμη, δεν υπάρχουν εκλογές... Να προσγειωθούν και να σέβονται»

Νέες αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους αρνητές ιερείς, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος προανήγγειλε μέτρα λέγοντας πως όσοι δεν συμμορφώνονται με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τα θέματα της πανδημίας, δεν θα λαμβάνουν το μισθό τους τέλος του μήνα. Έστειλε δε μηνύματα και προς τους Ιεράρχες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, λέγοντας ότι είναι ακόμη εν ζωή και ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών.

Όπως είπε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου και δη στον «αδελφό, Άγιο Μόρφου Νεόφυτο, ότι η Σύνοδος πήρε απόφαση ότι συμφωνεί να εμβολιαστούμε όλοι και οφείλουμε όλοι να την εφαρμόσουμε. Τους είπα όπως εγώ μνημόνευσα τον Επιφάνειο του Κιέβου και μου είπατε ότι κακώς έπραξα και να σταματήσω να τον μνημονεύω, έτσι κι εσείς. Η στάση, τότε μερικών Συνοδικών ήταν τέτοια που σαν να μου έλεγαν παραιτήσου και φύγε. Εγώ ζήτησα την άποψη των αδελφών και αποφάσισαν ότι καλύπτουν τον Αρχιεπίσκοπο».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ανέφερε ότι είναι δικαίωμα όποιου θέλει να μην εμβολιαστεί, αλλά «δεν μπορεί να λέει στο ποίμνιο να μην εμβολιαστεί. Εάν οποιοσδήποτε δεν υλοποιήσει την απόφαση της Συνόδου, εγώ θα επιμένω να τιμωρηθεί».

«Εισηγήθηκα και τιμωρίες», πρόσθεσε, σημειώντας ότι ως πρώτο μέτρο « α τον αποβάλλουμε από τη Σύνοδο και να μην έχει δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για ένα με δύο χρόνια. Δεύτερον, τους είπα ότι εάν φωνασκούμε και δεν εμβολιαστεί ο λαός μας και μείνουν οι επενδύσεις μας και τα ξενοδοχεία κλειστά, δεν θα έχει η Αρχιεπισκοπή χρήματα να συντηρεί το ταμείο μισθοδοσίας του κλήρου και δεν θα υπάρχουν λεφτά για μισθούς των ιερέων και δεν θα μπορεί να δοθεί βοήθεια σε μερικές Μητροπόλεις».

Με τη θέση του συμφώνησαν όλοι όπως είπε και συμπλήρωσε ότι ο στόχος είναι να «κρατήσουμε την εκκλησία ψηλά, δεν θα την κατεβάσουμε στο πεζοδρόμιο.

«Το μισθουδάκι τους δεν θα πάει να τους βρει» 

Σ’ ότι αφορά στους αρνητές ιερείς, προειδοποίησε ότι «θα σταλεί το μήνυμα σε όλους ότι όποιος δεν συμμορφώνεται με την απόφαση της  Ιεράς Συνόδου το μισθουδάκι τους δεν θα πάει να τους βρει στο τέλος του μηνός».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός το ότι κάποιοι Ιεράρχες ενδεχομένως να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, είπε ότι αναφέρθηκε και σε αυτό κατά τη διάρκεια της Ιεράς Συνόδου. «Τους είπα ότι βρίσκομαι εν ζωή ακόμη, έτσι ούτε εκλογές υπάρχουν ούτε τίποτε και οφείλουν οι πάντες να προσγειωθούν και να μάθουν να σέβονται».

reporter.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου