Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΚΚΛΗΣΙΑ: “Τα ψαλλε” ο Μητροπολίτης Τριφυλίας σε κρατικούς φορείς ότι παρά τις εκατόμβες νεκρών διοργανώνουν εκδηλώσεις.

 Μόνο επικίνδυνους και ανεύθυνους δεν χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομος, τους φορείς της πολιτείας που διοργανώνουν εκδηλώσεις εν μέσω της πανδημίας. “Λυπάμαι που δεν έχετε καταλάβει ότι όλος ο πλανήτης οδυνάται και έχει γεμίσει εκατόμβες νεκρών εξαιτίας αυτής της φοβερής πανδημίας.

Η Μεσσηνία βρίσκεται στο κόκκινο και το σύστημα υγείας της χώρας κινδυνεύει να καταρρεύσει. Απορώ πως εσείς, που εκπροσωπείτε την εντιμότατη ελληνική κυβέρνηση στην περιοχής μας, δεν συστοιχίζεστε με τις προτάσεις της και διοργανώνετε εκδηλώσεις που διευκολύνουν τη διασπορά της συμφοράς;”. Αυτό είναι απόσπασμα κειμένου του Μητροπολίτη Τριφυλίας, το οποίο διάβασε ιερέας εκπρόσωπός του στην επετειακή εκδήλωση για τη Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Πάνω Ψάρι. Είναι εκδήλωση που κάθε χρόνο διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Οιχαλίας…

Στην εκδήλωση, που έγινε σε ανοιχτό χώρο και περιελάμβανε μόνο μια σύντομη σχετικά ομιλία και κατάθεση στεφάνων στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη, επικεφαλής της Μεσσηνιακής Επανάστασης, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, η δήμαρχος Οιχαλίας Παναγιώτα Γεωργακοπούλου, ο διοικητής της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, ο διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας κ.ά

Απάντηση έδωσε μετά την εκδήλωση, για την ακρίβεια σε επόμενη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στο Ψάρι, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, που από το μικρόφωνο είπε στο κοινό ότι οι εκδηλώσεις γίνονται με την τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, τα οποία προβλέπονται από τα σχετικά κάθε φορά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε ό,τι αφορά την επετειακή εκδήλωση στο Πάνω Ψάρι, πριν αυτή ξεκινήσει ιερέας εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας ζήτησε το λόγο και ανέγνωσε επιστολή του, στην οποία σημειώνει ότι δεν προσήλθε στην εκδήλωση αυτή, όπως κάνει κάθε χρόνο, όχι επειδή είχε κάποια ανειλημμένη υποχρέωση αλλά λόγω της πανδημίας, η οποία μάλιστα, τονίζεται στο κείμενο, τον ανάγκασε να ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις της Μητρόπολής του για το 1821. “Μου είναι αδιανόητο να παίζω με την υγεία των παιδιών μου, αντιλαμβάνεστε ότι η συμμετοχή μου κάθε άλλο παρά εμπιστοσύνη σε όσα γράφω, σε όσα λέγω, σε όσα πράττω, σε όσα προτρέπω θα ενέπνεε στους χριστιανούς μου, κληρικούς και λαϊκούς της επαρχίας μου” σημειώνεται επίσης στο κείμενο του Μητροπολίτη, το οποίο συνεχίζει ως εξής:

“Παρακαλώ και προτρέπω τους πάντας να εφαρμόζουμε με ευαγγελική ακρίβεια και πιστότητα τα όσα οι ειδήμονες μας συνιστούν και όσα εγώ πρώτος πρέπει να εφαρμόζω για να γίνομαι, όπως θέλει ο Κύριος μας, φως και οδοδείκτης. Λυπάμαι που δεν έχετε καταλάβει ότι όλος ο πλανήτης οδυνάται και έχει γεμίσει εκατόμβες νεκρών εξαιτίας αυτής της φοβερής πανδημίας. Η Μεσσηνία βρίσκεται στο κόκκινο και το σύστημα υγείας της χώρας κινδυνεύει να καταρρεύσει. Απορώ πως εσείς, που εκπροσωπείτε την εντιμότατη ελληνική κυβέρνηση στην περιοχή μας δεν συστοιχίζεστε με τις προτάσεις της και διοργανώνετε εκδηλώσεις που διευκολύνουν τη διασπορά της συμφοράς.

Η εντιμότατη ελληνική κυβέρνηση κατά την πανεπίσημη και κορυφαία ημέρα των 200 ετών από την εθνική μας παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου 1821 δεν επέτρεψε, και καλώς έπραξε, ούτε παρελάσεις, ούτε χορούς, ούτε πανηγυρικούς λόγους, δίνοντας έτσι σε όλους το μήνυμα “φυλαχθείτε”. Εάν εμείς θέλαμε να τιμήσουμε εκείνους που τίμησαν την φιλτάτη και γλυκύτατη πατρίδα δεν έχουμε παρά να τους μιμηθούμε στην πίστη που είχαν στο Θεό αφού για του Χριστού την πίστη την αγία και για της πατρίδας την ελευθερία πολέμησαν και θυσιάστηκαν”.

Σημειώνεται ότι ανάλογη τοποθέτηση είχε κάνει ο Μητροπολίτης πριν μία εβδομάδα περίπου σε εκδηλώσεις για το ΄21 στο Σελλά Τριφυλίας.

Στ.Μ.

ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου