Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

Τι τρέχει με τον Ερντογάν; Πληθαίνουν οι φήμες για σοβαρά προβλήματα υγείας - Τα ανησυχητικά περιστατικά.

 Φουντώνουν οι φήμες για διαδοχή του Τούρκου προέδρου. Τι υποστηρίζει Τούρκος αναλυτής για την κατάσταση της υγείας του.














Μαίνεται η έντονη φημολογία για την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αλεπάλληλα περιστατικά να επιβεβαιώνουν ότι κάτι τρέχει με την υγεία του «σουλτάνου».

Τα βίντεο που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας αποδεικνύουν πως κάτι σοβαρό συμβαίνει με την υγεία του Τούρκου Προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος πάσχει από ένα πολύ βαρύ και θανατηφόρο αυτοάνοσο νόσημα, η εξέλιξη του οποίου απλώς έχει καταστεί δυνατόν να ελέγχεται έως και σήμερα.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι η κατάσταση της υγείας του Ερντογάν χειροτερεύει. Το βίντεο με τον ίδιο να αποκοιμιέται ενώ μιλάει σε ζωντανή σύνδεση προκάλεσε σάλο στην Τουρκία. Στη διάρκεια του διαγγέλματος ο Ερντογάν εμφανίστηκε νωθρός να πασχίζει να αρθρώσει τα λόγια του, μιλώντας κάπως ασυνάρτητα. Κάποια στιγμή έβγαλε έναν αναστεναγμό, προτού κλείσει τα βλέφαρά του για δευτερόλεπτα. Ο Ερντογάν συνήλθε γρήγορα και ολοκλήρωσε την ομιλία του, αλλά η «φωτιά» είχε ήδη ανάψει.

Λίγους μήνες πριν, ο «σουλτάνος» αδυνατούσε να σταθεί στα πόδια του μετά από ομιλία, καταρρέοντας ουσιαστικά στα χέρια των συνεργατών του:

Την Πέμπτη, μιλώντας σε μαθητές ξεχνούσε λέξεις και φράσεις, με έναν μαθητή μάλιστα να σπεύδει να του ψιθυρίσει στο αυτί ότι αυτό που κρατούσε ήταν κουδούνι. Στο βίντεο από την εκδήλωση, ο τούρκος Πρόεδρος καλεί τους μαθητές στη σκηνή και όλοι μαζί παίρνουν από ένα κουδούνι που παραπέμπει στα παλιά κουδούνια των σχολείων. Πριν τα χτυπήσουν, μιλάει ο Ερντογάν και ξαφνικά ξεχνάει τη λέξη «κουδούνια», ζητώντας βοήθεια από μαθητή του επαγγελματικού λυκείου που βρίσκεται δίπλα του εκείνη τη στιγμή.

Παρακολουθήστε τη σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί: Στο 38:34 ακούγεται να λέει «Την εκπαιδευτική χρονιά 2021-2022 τώρα με τα…. (ξεχνάει τη λέξη) που κρατάμε στα χέρια μας». Ο μαθητής δίπλα του στο χρονικό σημείο 38:47 του υπενθυμίζει τη λέξη «κουδούνια» και η εκδήλωση συνεχίζεται…

Βλέποντας αυτά τα βίντεο πολλοί αναρωτιούνται για το χρόνο κατά τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας θα είναι σε θέση να κάνει, έστω επιλεκτικές, δημόσιες εμφανίσεις. Και επίσης για το διάστημα όπου θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του. Ήδη, έχουν «φουντώσει» και τα σενάρια για αντικατάστασή του, αν απαιτηθεί.

Τι υποστηρίζει Τούρκος αναλυτής

Σχετικά με τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν, μίλησε στο Οpen ο τούρκος αναλυτής, Τζεβχέρι Γκιουβέν:

«Δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπάρχει μια πολύ μεγάλη οθόνη πίσω από τους δημοσιογράφους και πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις που θέτουν, οι οποίες είναι προετοιμασμένες εκ των προτέρων διαβάζοντας τα κείμενα σε αυτήν την οθόνη».

«Το ημερήσιο πρόγραμμα των εμφανίσεών του συντομεύεται με τέτοιο τρόπο. Πραγματικά έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του» τόνισε ο Τζεβχέρι Γκιουβέν.

Στο σενάριο να αναλάβει την εξουσία ο Χουλουσί Ακάρ αν χειροτερεύσει η υγεία του Ταγίπ Ερντογάν, ο τούρκος αναλυτής είπε: «Ειδικά μετά τις 15 Ιουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε πλήρως τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Άγκυρας στον Ακάρ και έγιναν κάποιες πάρα πολύ σημαντικές νομικές αλλαγές, επομένως οι αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες δυνάμεις διοίκησης υπάγονται άμεσα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου