Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Άγιο Όρος: Εμφιάλωση νερού Σιμωνόπετρας – Η πρώτη μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση στην Αθωνική Πολιτεία.

 άγιο όρος

Το  Άγιο Όρος, η ζώσα λατρευτική και ησυχαστική κοινότητα με τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία αιώνων, με τις  20 Μονές, τις Σκήτες τα κελιά και τα καθίσματα που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλη τη χερσόνησο, είναι έτοιμη να «φιλοξενήσει» την πρώτη μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση. Μια επιχείρηση που θα εμφιαλώνει το εκπληκτικό νερό της Σιμωνόπετρας.

Το Υπουργείο Υγείας  έχει ήδη δώσει την απαραίτητη έγκρισή του, ώστε να προχωρήσει η εμφιάλωση του  νερού που πηγάζει λίγο μακρύτερα από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, υπό την ονομασία ως «Avaton – Σιμωνόπετρας», καθώς αναγνωρίστηκε  ότι το συγκεκριμένο νερό είναι φυσικό μεταλλικό νερό κατάλληλο δίαιτα φτωχή σε νάτριο, ενώ και με την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα, είναι επίσης κατάλληλο  για δίαιτα πτωχή σε νάτριο.

Η εταιρεία, η οποία θα προσφέρει στους καταναλωτές το νερό Avaton σε γυάλινη φυάλη, είναι η Macedonian Bottling Compan, με τον επιχειρηματία Δημήτρη Μπαμπάκο, ιδιοκτήτη της κυπριακής Bright Stone, να συγκαταλέγεται μεταξύ των βασικότερων μετόχων με ποσοστό 32%.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η κατασκευή της παραγωγικής μονάδας επί της αγιορείτικης πολιτείας, μια επένδυση ύψους  29,4 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκε το 2021 που δημιουργεί 40 νέες θέσεις εργασίας, ολοκληρώθηκε εντός του 2021,  ενώ η Macedonian Bottling Company έχει ήδη λάβει άδεια και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης για την άντληση 48.100 κυβικών νερού ανά έτος.

Ποια ιστορία «κρύβεται» πίσω από την πρώτη επένδυση στην Αθωνική Πολιτεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο  Δημήτρης Μπαμπάκος είχε μια δυνατή πνευματική εμπειρία στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, την οποία είχε επισκεφθεί και ένα δυνατό δέσιμο και τους Γέροντες της Μονής.

Ένα σούρουπο, λοιπόν, ο πατέρας Ιωαννίκιος τού ζήτησε να αλλάξει δωμάτιο. Το νέο του βρισκόταν δίπλα σε ένα βραχώδες, απόκρημνο και μεγαλειώδες σημείο, το οποίο έδινε την εντύπωση ότι σχεδόν άγγιζε τον ουρανό. Λίγο αργότερα, τον ξύπνησε ο ιδιαίτερα ευχάριστος ήχος του τρεχούμενου νερού.

dogma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου