Σ΄ ”άγρυπνο κώμα” ο μαρμαρωμένος βασιλιάς ο Άγιος Aυτοκράτωρ Ιωάννης Βατάτζης Λάσκαρις ο Ελεήμονας ..ξεθηκαρώνει!!!  ”αὐτοὶ συνεποδίσθησαν καὶ ἔπεσαν, ἡμεῖς δὲ ἀνέστημεν καὶ ἀνωρθώθημεν”

29 Μάϊου.. Σ΄ ”άγρυπνο κώμα” ο μαρμαρωμένος βασιλιάς ο Aυτοκράτωρ Ιωάννης Βατάτζης Λάσκαρις ο Ελεήμονας που εκοιμήθη το 1254 και που κατά την μετακομιδή του το λείψανό του ευρέθη άφθορον άφθαρτον. Παραδόσεις θρύλοι και προφητείες όπως του Αγ Μεθοδίου επισκόπου Πατάρων και του Λέοντος Σοφού αλλά και σύγχρονες μαρτυρίες συγκλίνουν πως αυτός ο Άγιος Ιωάννης Γ’ Δούκας ο Βατάτζης (Διδυμότειχο 1193 – Νυμφαίο Μικράς Ασίας 1254),που διακυβέρνησε επιτυχώς (1222-1254) στη συνέχεια της αυτοκρατορίας στη Νίκαια, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204 είναι ο μαρμαρωμένος βασιλιάς που θα εγερθεί και θα κυβερνήσει μετά την Ανάκτηση της Πόλης. Είναι αυτός που με τις στρατιωτικές και διπλωματικές του επιτυχίες κατόρθωσε ουσιαστικά να εκριζώσει τους Σταυροφόρους από τη Βασιλίδα των Πόλεων. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του κατάφερε να υπέρ διπλασιάσει το κράτος που είχε παραλάβει. Κοινωνικός αναμορφωτής μεταρρυθμιστής. Στην εξόριστη Αυτοκρατορία της Νίκαιας τέθηκαν τα θεμέλια του τελευταίου Βυζαντινού Ουμανισμού.

Από όλες τις μαρτυρίες η πιο συγκλονιστική είναι αυτή του Αγίου Γέροντα Φιλοθείτη Εφραίμ Αριζόνας:

Πριν από χρόνια εις το Άγιον Όρος ήταν ένας Αρχιερέας ονόματι Ιερόθεος. Αυτός ήρθε από την Μικρά Ασία. Και το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον έβαλε στο Άγιον Όρος να κάνει χειροτονίες, μνημόσυνα, Λειτουργίες, κλπ. Ήταν ένας άγιος Αρχιερέας, στον τύπου του Αγίου Νικολάου. Από αυτόν τον άγιον Αρχιερέα αξιώθηκα της Ιεροσύνης. Από την Μικρά Ασία. Ευλογημένος άνθρωπος του Θεού!

Ένα θα σας πω. Αγρυπνίες που κάμναμε! Δεκαπέντε ώρες αγρυπνία, αυτός ο άνθρωπος, ογδοηκοντούτις γέρων, δεν εκάθετο καθόλου στο κάθισμα. Από το θρόνο κατέβαινε στο στασίδι πάλι όρθιος.

Και στην Λειτουργία τρεις ώρες που ακολουθούσε μετά την πολύωρη Ακολουθία του Όρθρου, όρθιος! Τον βάζαμε μια καρέκλα να καθίσει και δεν ήθελε. Έλεγε «ακόμη η Παναγία μας δεν με κούρασε» και ας έτρεμε όλος από την κούραση.

Αυτός ο άγιος Αρχιερέας, αυτός μας είπε. Αυτός είδε τον κοιμώμενο αυτόν Στρατηγό Ιωάννη, που θα αναστηθεί όταν θα γίνει ο 3ος μεγάλος αυτός Παγκόσμιος Πόλεμος! Τον είδε!. Διότι χείλη αρχιερέως και ιερέως ου ψεύδονται.

Λοιπόν μας είπε την αλήθεια. Και τον ρωτήσαμε. Διότι ζούσε τότε και ο μακαριστός μου και ο άγιος γέροντάς μου (σ.σ. ο περίφημος Ιωσήφ Ησυχαστής και Σπηλαιώτης) και όλοι μαζί συνοδεία, τον είχαμε πάρει στο εκκλησάκι μας και εκεί καθίσαμε και τον κάμναμε τις ερωτήσεις. Και μας τα έλεγε. Τα ακούσαμε με τα αυτιά μας.

Λέει «υπάρχει αυτός ο κοιμώμενος βασιλεύς και θα αναστηθεί»!

Του λέμε «Πότε Γέροντα; Πότε άγιε Αρχιερέα του Θεού»;

Λέει, «όταν θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος»!

Και επίσης μας είπε ότι «το δεξί του χέρι είναι στη λαβή του σπαθιού! Το οποίο σπαθί είναι μες στην θήκη».

Και μας έλεγε «όταν το σπαθί βγει από τη θήκη του, τότε θα αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Και εμείς από την περιέργεια μας του λέγαμε:

«Σεβασμιότατε πόσο απέχει το σπαθί από την θήκη»;

«Ολίγοι πόντοι εναπέμειναν για να βγει» λέει…»!

Η αποκάλυψη αυτή του Αρχιερέως Ιεροθέου έγινε λίγο πριν τα γεγονότα του Πογκρόμ του 1955 σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, ζώντος του οσίου Γέροντος Ιωσήφ Ησυχαστή του Σπηλαιώτη, ο οποίος κοιμήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1959 μ.Χ..».

Το άγιο λείψανο του πολλά θαύματα εποίησε μετά την ανακομιδή. Σύγχρονα θαύματα του επίσης καταγράφονται……

Πριν κάποια χρόνια άκουσα πολλάκις Αγιορείτη οσιότατο μοναχό παθιασμένα να ομιλεί στον Άγιο Δημήτριο Θεσ/νίκης για τον Ιωάννη τον Βατάτζη. Όταν έπεσα πάνω στην μαρτυρία του Αγίου Γέροντα Εφραίμ Αριζόνας αναθερμάνθηκε η πίστη μου στο πρόσωπό του ήρθησαν οι όποιες επιφυλάξεις μου.

ΘΑΥΜΑ : O Άγ. Ιωάννης Βατάτζης βγάζει από κώμα ασθενή….

Κι όταν είδα τον μαρμαρωμένο να βγάζει άνθρωπο από άγρυπνο κώμα από την εντατική πείστηκα ότι η προφητεία θα επαληθευθεί!! Γι αυτό και γράφω σήμερα απόλυτα πεπεισμένος για του λόγου του αληθές τούτες τις αράδες

Η Πόλη εάλω ….Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις
Να τη….

οὗτοι ἐν ἅρμασι καὶ οὗτοι ἐν ἵπποις, ἡμεῖς δὲ ἐν ὀνόματι Κυρίου Θεοῦ ἡμῶν μεγαλυνθησόμεθα”.

dimpenews.com