Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

Στην Λευκωσία μεταβαίνει αύριο ο Ιερώνυμος – Κρίσιμες ώρες για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Στη Κύπρο αναμένεται να μεταβεί αύριο Τετάρτη 3 Νοεμβρίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και πιο  συγκεκριμένα στην Λευκωσία μετά το πέρας των τακτικών εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το μήνα Νοέμβριο, προκειμένου να επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ Χρυσόστομο.












Κρίσιμες ώρες για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη. Έχει πλήρη αντίληψη της κατάστασής του και επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον.

Ο προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου νοσηλεύεται στην Αρχιεπισκοπή και ακολουθεί την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με το sigmalive.com, νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί ανάλογα με την πορεία της υγείας του Μακαριωτάτου.

Σημειώνεται ότι οι θεράποντες ιατροί είναι οι Ιωσήφ Κάσιος, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Πέτρος Αγαθαγγέλου και Μιχάλης Πρωτοπαπάς

Εις γνώσιν του Αρχιεπισκόπου γίνεται προεκλογική εκστρατεία.

Την ίδια ώρα ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή  Μεσημέρι και Κάτι ανέφερε πως «είναι σε γνώση του Αρχιεπισκόπου ότι γίνεται προεκλογική εκστρατεία και μάλιστα σε κάποιο βαθμό γινόταν με τις ευλογίες του. Κατάντησαν οι αρχιεπισκοπικές εκλογές της Κύπρου το αντικείμενο στρατηγικών αναλύσεων. Είναι καιρός να ηρεμήσουμε και να δούμε τις πραγματικότητες».

Συνέχισε λέγοντας, «Είναι σημαντικές οι αρχιεπισκοπικές εκλογές για πολλούς και διάφορους λόγους. Ενδιαφέρει πρώτα-πρώτα εμάς τους Κύπριους ποιος θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος και ποια θα είναι η εικόνα αυτού του ανθρώπου που θα αναδειχθεί στον αρχιεπισκοπικό θρόνο και τι θα έχει σαν προτεραιότητα του.  Δεύτερον ενδιαφέρει τα Πατριαρχία, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Πατριάρχη Μόσχας, ποιος θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος.

Όμως ο νέος Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να αποστεί από την απόφαση της Συνόδου για έγκριση του Ουκρανικού Αυτοκεφάλου αυτό έχει τελειώσει, έχει πάει στο παρελθόν. Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει ούτε και αυτοί που αποκαλούνται φιλόρωσοι σήμερα μπορούν να το αλλάξουν».

Μετέπειτα ανέφερε ότι μέχρι το τέλος τω αρχιεπισκοπικών εκλογών θα ακούσουμε πολλά. «Υπάρχουν ψίθυροι που δεν τους γνωρίζετε, και όχι μόνο ψίθυροι αλλά και γεγονότα. Γι’ αυτό όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί ,είναι καιρός οι ενδιαφερόμενοι με πολύ σεμνότητα να προχωρήσουν στην διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου».

Επισήμανε ότι η λαϊκή ψήφος είναι σημαντική και μπορεί να παίξει και τον ρόλο της. «Για παράδειγμα αν ο πρώτος τερματίσει με ένα μεγάλο ποσοστό από τον δεύτερο νομίζω η Σύνοδος θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση να μην τον ψηφίσει γι’ αυτό ενεργοποιούν όλες εκείνες τις διαδικασίες γύρω τους που μπορούν να τους φέρουν όσες περισσότερες ψήφους μπορούν».

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου