Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

ΠΑΡΑΒΟΛΗ: ΤΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ!!!

 

Κάποτε, σε ένα μοναστήρι, ήρθαν αρχάριοι στον γέροντα για να του κάνουν μια ερώτηση.

– Πατέρα, οι άνθρωποι συχνά μας ρωτούν αυτό: «Υπάρχουν τόσες πολλές εκκλησίες τριγύρω στην αμαρτωλή γη μας, αλλά ποια από αυτές σώζει;»

Μετά από μια στιγμή σκέψης, ο γέροντας είπε:

- Πήγαινε και φέρε κι άλλα καυσόξυλα στο κελί μου.

Μετά από λίγο καιρό, ο καθένας από τους αρχάριους έφερε όσα κορμούς μπορούσε να κουβαλήσει. Άρχισε να νυχτώνει. Οι αρχάριοι χτύπησαν το κελί του γέροντα, βγήκε και είδε ένα μεγάλο ξύλο.

«Άναψε φωτιά», είπε ο γέροντας.

Έπεσε η νύχτα, αλλά το σκοτάδι δεν τύλιξε όσους στεκόταν, γιατί μια μεγάλη φλόγα άναψε. Οι αρχάριοι κάθισαν εκεί κοντά, περιμένοντας σιωπηλά - τι θα κάνει ο μέντορας στη συνέχεια;

Και ο μοναχός λέει σε έναν από αυτούς:

- Βγάλτε ένα κούτσουρο από τη φωτιά και ρίξτε το στην άκρη.

Ο αρχάριος έκανε ό,τι του είπαν, πήρε το φλεγόμενο κούτσουρο και το πέταξε στην άκρη. Έπεσε στο έδαφος και σταδιακά έσβησε, βρίσκεται και δεν λάμπει πια.

Και η φωτιά καίει φωτίζοντας κόσμο... Πέρασε λίγη ώρα. Και πάλι ο μοναχός λέει στους αρχάριους:

– Αποσύρουμε το κούτσουρο από τη φωτιά και το πετάμε στην άκρη.

Και πάλι εκπλήρωσαν το αίτημα - ένας από τους αρχάριους πήρε ένα φλεγόμενο κούτσουρο από τη φωτιά και το πέταξε στην άκρη, όπως πριν. Έπεσε στο έδαφος και επίσης έσβησε. Η φωτιά έχει γίνει μικρότερη, αλλά όλα καίνε και λάμπουν.

Αυτό συνέβη αρκετές φορές. Στο μεταξύ πλησίαζε η αυγή.

Και έτσι, στηριζόμενος στο ραβδί του, ο γέροντας σηκώθηκε και, δείχνοντας στους αρχάριους τα εξαφανισμένα κούτσουρα που ήταν σκορπισμένα τριγύρω, είπε:

– Μπροστά σας βρίσκονται εκείνες οι εκκλησίες που αποσχίστηκαν από την αληθινή Εκκλησία του Χριστού. Αυτό ρώτησες. Όπως η φωτιά άφησε αυτά τα κούτσουρα, έτσι και η χάρη του Θεού άφησε αυτές τις εκκλησίες.

Μετά στράφηκε στη φωτιά και πρόσθεσε:

– Και αυτή είναι η Αγία Καθολική Αποστολική Εκκλησία. Η φωτιά έχει γίνει μικρή, αλλά όλα καίνε και λάμπουν.

Τότε ο ήλιος ανέτειλε και φώτισε τα πάντα γύρω, πρόσθεσε ο μοναχός:

- Με τον ίδιο τρόπο, μέχρι το τέλος αυτής της εποχής, θα σταθεί η Αγία Ορθόδοξη καθολική Αποστολική Εκκλησία, διατηρώντας τις διδασκαλίες και τα μυστήρια σε πληρότητα και αμετάβλητο, μέχρι να έρθει ο Χριστός στη δόξα Του για να κρίνει ζώντες και νεκρούς.

Πηγή: Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

apantaortodoxias.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου