Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Γέρων Γεώργιος: «Ο Θεός μας επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις»

 

gerontas georgios 1

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453 στο επίκεντρο της ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου, ο οποίος μίλησε για την αποφράδα ημέρα της αλώσεως, αλλά και τα ιστορικά γεγονότα και προδοσίες που οδήγησαν τελικά στην πτώση της Βασιλεύουσας.

Ο Γέροντας Γεώργιος μίλησε για την αχαριστία και την ποινή της τυφλώσεως του αυτοκράτορα Ρωμανού Δ΄ Διογένη από δικούς του ανθρώπους, τονίζοντας ότι ψάχνουμε εχθρούς αλλά αυτοί είναι δίπλα μας.

Όταν δεν μαθαίνουμε την ιστορία, είμαστε υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουμε, θα πει ο Γέροντας Γεώργιος, μιλώντας για το ψευτορωμέικο και ότι έχουμε απεμπολήσει τη λέξη Ρωμιός.

Στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος μίλησε για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την ανίερη πράξη του συλλείτουργου που προηγήθηκε.

Η πόλις δεν θα έπεφτε αν δεν έφευγε η Χάρις, τους εγκατέλειψε ο Θεός θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα συμπληρώσει ότι οι Άγιοι φυλάνε την Ελλάδα.

Ο Μωάμεθ κατέκτησε την πόλη κατά παραχώρηση Θεού, θα πεί ο Γέροντας Γεώργιος και θα στηλιτεύσει τη σημερινή δειλία, το θάρρος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και το γεγονός ότι δεν παρέδωσε την Πόλη, διότι αν την παρέδιδε, δεν θα είχαμε εμείς σήμερα το δικαίωμα να τη διεκδικήσουμε...

Οι σημερινοί ηγέτες, πολιτικοί και εκκλησιαστικοί δεν πιστεύουν σε όσες προφητείες έχουν ειπωθεί ότι η Κωνσταντινούπολη θα επιστρέψει στους Ρωμιούς. Αν ο Θεός αποφασίσει να αλλάξει τώρα τον ρου της παγκόσμιας ιστορίας και η Πόλις έρθει στα χέρια των Ορθοδόξων, γιατί η Κωνσταντινούπολη δεν είναι η πρωτεύουσα των Ελλήνων, αλλά είναι η Μητρόπολη όλου του Ορθοδόξου Χριστιανικού κόσμου, αυτό δεν το δέχονται οι Ευρωπαίοι αλλά θα αλλάξουν τα πράγματα άρδην θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος, με ανθρώπους που δεν βάζει ο νούς μας γιατί ο Θεός μας επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις.


 romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου