Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

"Η Προφητεία των Παπών"'θα γίνει πραγματικότητα;


Ένα νέο ντοκιμαντέρ, είναι η πρώτη προσπάθεια για να λάβει μια αντικειμενική ματιά στις προφητείες του 12ου αιώνα  του Ιρλανδού Καθολικού  άγιου και τι προμηνύει για το μέλλον της  Εκκλησίας και του Πάπα Φραγκίσκου.
Σύμφωνα με την προφητεία των Παπών, μια εποχή τεράστιας  βιβλικής σημασίας  είναι πλέον στο χέρι.
"Ο τελευταίος Πάπας;" περιλαμβάνει μεσαιωνικά ιστορικά, Βατικανό- συνδεδεμένοι εμπειρογνώμονες και  συγγραφείς. Από την Ιρλανδία στην Ιταλία, "Ο Τελευταίος Πάπας;" λέει μια καθηλωτική ιστορία της εσχατολογικής ίντριγκας. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο, "Πέτρος ο Ρωμαίος : Ο Τελευταίος  Πάπας είναι εδώ," από τον Tom Horn και Cris Putnam.
"Ο Τελευταίος  Πάπας;" ερευνά βαθιά μέσα τις προφητείες του Αγίου Μαλαχία, ενός  ιρλανδού άγιου και  αρχιεπίσκοπος του Armagh που έζησε από το 1094 έως  το 1148. Ο Μαλαχίας στις «προφητείες των Παπών» λέγεται ότι βασίζεται σε ένα προφητικό όραμα για τους 112 πάπες μετά  τον Πάπα Celestine ΙΙ, ο οποίος πέθανε το 1144.
Οι Προφητείες του Μαλαχία, δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά το 1595, κορυφώνονται με το "τελικό πάπα», «Πέτρος ο Ρωμαίος," ή "Πέτρος από τη ρωμαϊκή,«η  βασιλεία του οποίου τελειώνει με την καταστροφή της Ρώμης και την κρίση του Χριστού. Μια σύγχρονη εκδοχή των προφητειών του Μαλαχία δημοσιεύθηκε το 1969 από τον Αρχιεπίσκοπο HE Cardinale, ο Αποστολικός Νούντσιος στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.
Η ταινία εξετάζει τις προφητείες του Μαλαχία, η οποία είναι μια σειρά από δηλώσεις που υποτίθεται ότι παρέχουν ενδείξεις σχετικά με την ταυτότητα του κάθε ένα από τα 112 πάπες, σε μια κρίσιμη περίοδο. Μερικές από τις δηλώσεις  αναφέρονται σε μια συγκεκριμένη πόλη, ενώ άλλοι κάνουν αναφορές στο οικόσημο που εκπροσωπεί κάθε ποντίφικας.




Οι σκεπτικιστές έχουν πει ότι το βιβλίο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια συλλογή  φράσεων παρόμοια με τα γραπτά του Νοστράδαμου.Ο  Putman λέει ότι οι άνθρωποι έχουν δίκιο να είναι επιφυλακτικοί, και αν οι αποκαλύψεις  του Μαλαχία είναι σωστές, θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο, με την επιστημονική μέθοδο. Λένε ότι παρέχει μια συναρπαστική εικόνα για την ιστορία των παπών.
"Ο τρόπος που η επιστημονική μέθοδος λειτουργεί, είναι να αναπτύξει μια υπόθεση και να μην προσπαθεί να αποδείξει μια υπόθεση, θα προσπαθήσουμε να την διαψεύσουμε», δήλωσε ο Putnam. «Είναι εύκολο να βρείτε κάποιο είδος επιβεβαίωσης  αποδείξεων, αν πάτε για ψάρεμα τριγύρω. Σε πολλές από αυτές τις προφητείες, νομίζω ότι αυτό είναι μια έγκυρη κριτική. "
Ωστόσο, ο ίδιος, λέει ένας παπάς, ιδίως ξεχωρίζει στην προφητεία γύρω στην βασιλεία του. Για τον Πάπα  Βενέδικτο XV, ο οποίος ήταν ποντίφικας  τα έτη 1914-1922,η προφητεία  του Μαλαχία λέει "Religio Depopulata" ή "θρησκεία ερημωμένη."
"Θρησκεία ερημωμένη, τώρα  είναι μια τολμηρή πρόβλεψη. Με όλα τα πράγματα να είναι ίσα, που δεν θα περιμένατε η θρησκεία να ερημώσει, "δήλωσε ο Putnam. «Θα μπορούσε να πάει πάνω και κάτω λίγο, η εκκλησία θα μπορούσε να αναπτυχθεί, θα μπορούσε να πέσει λίγο, αλλά αυτό είναι μια επικίνδυνη θέση. Είναι εύκολα διαψεύσιμη. Αν δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του, θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτή η προφητεία θα  έχει παραποιηθεί, αλλά αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της  βασιλείας του Benedict XV;
«Αυτή ήταν η έναρξη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος ήταν καταστροφικός. Στη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία, βλέπουμε την μπολσεβίκικη επανάσταση. Αυτή είναι η αρχή του μαχητικού αθεϊσμού και την ώρα που 200 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από την εκκλησία. Πιθανώς περισσότερο από ό, τι σε οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία, η θρησκεία ερημώθηκε, ακριβώς όταν αυτή η προφητεία προβλέπει ότι θα ήταν εκατοντάδες χρόνια πριν. "
Ενώ η Καθολική Εκκλησία έχει περισσότερα από 400 χρόνια για να αμφισβητήσει τις διαδικασίες, τουλάχιστον ένας  Πάπας φαινόταν να προβαίνει σε απολογισμό της προφητείας.Ο  Angelicus Pastor, ή ο "Άγγελος  Πάπας," δόθηκε για να περιγράψει τον  Πίο ΧΙΙ, ο οποίος ήταν ένας άγριος αντι-κομμουνιστής.
Ο Πίος XII είχε ένα ντοκιμαντέρ για τον εαυτό του,  με τον τίτλο "ο  Άγγελος  Πάπας."
"Στενά εμπλέκεται σε αυτό το έργο, και μάλιστα είπε πως αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, μια μέρα στη ζωή των αγγελικών βοσκών του  Αγίου Μαλαχία στην κατηγορία," δήλωσε ο Putnam. «Η Καθολική Εκκλησία είχε 400 χρόνια για να κάνει μια δήλωση που να αμφισβητεί τον Μαλαχία και τις προβλέψεις του, αλλά εδώ έχουμε έναν  από τους αλάθητους πάπες τους, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι προφανώς  ισχύει για τον εαυτό του. Αυτό θέτει μια εξήγηση για κάθε μελετητή που θέλει να την απορρίψει. "


Οι Προφητείες  του Mαλαχία φαίνονται να έχουν ακόμη και μια απόκοσμη πρόβλεψη σχετικά με τον John Paul I, ο οποίος ήταν ο μόνος  Πάπας για λίγο περισσότερο από ένα μήνα. Περιγράφοντας  τον John Paul I,ο  Μαλαχίας  λέει ότι είναι «το φεγγάρι μισό." Είναι ενδιαφέρον, ο Ιωάννης Παύλος Α 'ανέβηκε στον παπικό θρόνο κατά την ημέρα του μισοφέγγαρου.
"Αυτό που το κάνει ακόμα πιο απλή εξήγηση είναι ότι έζησε μόνο για έναν σεληνιακό κύκλο! Πέθανε μετά από 33 ημέρες», δήλωσε ο Putnam.
Μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου I, τα στοιχεία έδειχναν ότι ο ποντίφικας μπορεί να έχει δηλητηριαστεί. Τα στοιχεία  αποκαλύπτονται στο βιβλίο "Δολοφόνος στο Βατικανό" από τον Avro Manhattan. Ανεξάρτητα από την αιτία του θανάτου του, μια δήλωση που έκανε ο John Paul I φαίνεται να δείχνει ότι είχε κάποια γνώση του επικείμενου θανάτου του.
Ο Cardinal Luciani, πατριάρχης της  Βενετίας, είπε στα λατινικά, "Δέχεστε την εκλογή σας ως  Προκαθημένος  Ανώτατος, ο οποίος  έχει κανονικώς πραγματοποιηθεί», η απάντησή του ήταν απρόσμενη, όπως είπε, «Είθε ο Θεός να σας συγχωρέσει για αυτό που έχετε κάνει κατά τη γνώμη μου . "Σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, ήταν νεκρός, δήθεν πέθανε στον ύπνο του.
Ενώ οι προφητείες του  Mαλαχία ήταν  για αιώνες, ο Πάπας  Φραγκίσκος  είναι ο τελευταίος  Πάπας που  αναφέρθηκε από τον αρχιεπίσκοπο. Αν οι προφητείες του είναι σωστές, ο Φραγκίσκος θα μπορούσε να είναι ο τελευταίος  Πάπας πριν από την επιστροφή του Ιησού Χριστού.
Ο Δρ George Grant, ένας ιστορικός και πρώην πάστορας που έχει γράψει περισσότερα από 60 βιβλία, λέει, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει κάποια αλήθεια για τις προφητείες, αργά ή γρήγορα ο  Πάπας Φραγκίσκος και το Βατικανό θα πρέπει να ασχοληθούν με το θέμα.
"Δεν έχει σημασία αν είναι ή όχι αλήθεια! Έχει σημασία αν οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι αλήθεια και ότι ενεργούν υπό το φως του», δήλωσε ο Grant. "Ο Φραγκίσκος  και το Βατικανό θα πρέπει να ασχοληθούν με αυτό κατά κάποιο τρόπο, και ασχολούνται με αυτό είναι κατά μία έννοια  ότι δίνει πίστη σε αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτό; Απολύτως ".                http://www.wnd.com/2013/07/will-the-antichrist-be-the-pope/    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ WND.COM:Corfiatiko.blogspot.com. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου