Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος επιβεβαιώνει την Romfea.gr για την μισθοδοσία των κληρικών!

thessalonikis
Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr
Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, για τα σενάρια εκείνα που αφορούν την μισθοδοσία των κληρικών, καθώς και για την αργία της Κυριακής.
"Δεν υπάρχει κανένα θέμα περί διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών, αυτή η φήμη διαδόθηκε για να προστεθεί στη γενική αναταραχή που υπάρχει, ένας ακόμη λόγος για να επιτείνουμε την ακαταστασία η οποία είναι επικίνδυνη αυτή την ώρα για την πατρίδα μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας έτσι το ρεπορτάζ της Romfea.gr που έλεγε ότι δεν έχει "καμία τύχη" μια τέτοια πρόταση.
Επίσης πρόσθεσε: "Οι κληρικοί με πράξη του Ελληνικού Κράτους, έχουν καταταγεί στην ανωτάτη αρχή του δημοσίου για την κάλυψη των δαπανών της μισθοδοσίας! Τώρα όλα τα άλλα που ακούγονται είναι εκ του πονηρού."
Σε άλλο σημείο ο κ. Άνθιμος απαντώντας σε όλες εκείνες τις φωνές που λένε ότι η Εκκλησία έχει περιουσία, τόνισε ότι "η Εκκλησία δεν έχει ρευστό και η περιουσία που της έχει απομείνει, είναι και αυτή δεσμευμένη από το Κράτος."
Ερωτηθείς ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για τα περί καταργήσεως της Κυριακής αργίας, ανέφερε πως "το θέμα αυτό δεν είναι κυβερνητικό, δεν είναι θέμα πολιτικό, δεν είναι θέμα επαγγελματικό, αυτό είναι θέμα θρησκευτικό."
"Τα θρησκευτικά θέματα σε κάθε χώρα έχουν ειδικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον σε μια χώρα που είναι ορθόδοξη. Λοιπόν δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοιο τρόπο, όπως δηλαδή το φέρνω στη Βουλή και βάζω μια διάταξη και το καταργώ", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια ο κ. Άνθιμος υπογράμμισε: "Τι θα γίνει θα έχουν αργία οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι και δεν θα έχουν οι Χριστιανοί; Ποιος θα ψηφίσει ένα τέτοιο έγκλημα;"
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ζήτησε από όλους τους Έλληνες να διαφυλάξουν την ενότητα, ενώ προς τους Κυβερνώντες έστειλε σαφές μήνυμα να αφήσουν την Εκκλησία ήσυχη να συνεχίσει το έργο της.

http://www.romfea.gr/epikairotita/18026-romfea-gr-misthodosia-klirikon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου