Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Οι Έλληνες του Λονδίνου τίμησαν τον Άγιο Παντελεήμονα.

Πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες ο επίσημος Ετήσιος Εορτασμός στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων, στο ΒΔ Λονδίνο, με την ευκαιρία της Εορτής των Προστατών της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και Αγ. Παρασκευής της Αθληφόρου.
 

Συγκεκριμένα την Κυριακή 21η Ιουλίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα στους Κοινοτικούς χώρους το καθιερωμένο Πανηγύρι. Οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παντελή Δημοσθένους και οι Κυρίες της Βοηθ. Αδελφότητας της Κοινότητας, με επικεφαλής την Πρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, είχαν ετοιμάσει σουβλάκια, και πολλά άλλα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά και ποτά, προς τέρψη των πολλών μελών και φίλων της Κοινότητας, που είχαν προσέλθει για να λάβουν την ευλογία των Αγίων Παντελεήμονος και Παρασκευής στη ζωή, τις οικογένειες και τα έργα τους. Το Πανηγύρι διανθίζονταν και από ωραία ελληνική μουσική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημέρα ήταν ηλιόλουστη, και όλοι αισθάνθηκαν την βοήθεια εξ ουρανού για την επιτυχία του Ετήσιου Πανηγυριού.

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία κατά το φετινό Πανηγύρι ήταν η αθρόα συμμετοχή παιδιών και γονέων του Ελληνικού Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος, η οποία οργανώθηκε από την Επιτροπή Γονέων, με επικεφαλής την Δρα Ξένια Καντάρη. Πολλές και πλούσιες δραστηριότητες είχαν οργανωθεί ειδικά για τα παιδιά, τα οποία έμειναν για αρκετές ώρες στους Κοινοτικούς χώρους και απήλαυσαν τα παιδικά παιχνίδια, τη ζωγραφική προσώπου, τα παιδικά γλυκά κ.ά.

Οι Προστάτες Άγιοί μας θα τιμηθούν και στις ημέρες τους, με Πανηγυρικές Ακολουθίες και Τελετές. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 25η Ιουλίου το βράδυ θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός και την Παρασκευή 26η Ιουλίου το πρωΐ Θεία Λειτουργία, προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.

Την Παρασκευή 26η Ιουλίου, στις 7.00 μ.μ., θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και λιτανεία της νέας Ιεράς Κτητορικής Εικόνος των Προστατών Αγίων της Κοινότητας, χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Κυανέων κ. Χρυσοστόμου. Μετά το πέρας της Ιερής Ακολουθίας οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας θα προσφέρουν στους προσκυνητές κέρασμα.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, Σάββατο 27η Ιουλίου, θα τελεσθεί το πρωΐ Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγορίου. Κατόπιν η Κοινότητα θα δεξιωθεί τους επίσημους προσκεκλημένους στους Κοινοτικούς χώρους, ενώ θα υπάρχουν προς πώληση σουβλάκια για όλο το εκκλησίασμα.

Τους ευλαβείς προσκυνητές υποδέχονται όλες αυτές τις ημέρες στην πανηγυρίζουσα Κοινότητα ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο εορτάζων Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παντελής Δημοσθένους και οι λοιποί Κοινοτικοί παράγοντες.             http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3195&catid=25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου