Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Στο χείλος του γκρεμού. Λίγο πριν την Θεία Παρέμβαση;

Λίγες ημέρες απομένουν για να αρχίσει η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου και νομίζω πως είναι μια καλή ευκαιρία - η τελευταία; - για να επικεντρώσουμε στον πνευματικό αγώνα πριν από τις δραματικές εξελίξεις που είναι φανερό ότι έρχονται, έχοντας αρχίσει οι απολύσεις στο δημόσιο και κατακεραυνώνοντας οι ανάλγητοι κυβερνήτες με αβάσταχτους φόρους την πλειοψηφία των Ελλήνων.
Η εξουθένωση είναι αντιληπτή στην κοινωνία αλλά και στο διαδίκτυο ιδιαίτερα όπου κάποια μαχητικά blogs επέλεξαν είτε να κλείσουν, είτε να κάνουν μια στάση, πριν την τελική μάχη. Τους καταλαβαίνουμε. Είμαι σίγουρος πως δεν δείλιασαν μπροστά στις απειλές που δέχεται όποιος πάει κόντρα στο ρεύμα γιατί υπάρχουν κι αυτές...
Γυρνώντας από τις διακοπές - οι λίγοι που θα πάνε - νομίζω πως θα δούμε μια ραγδαία επειδείνωση της κατάστασης αφού θα έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται τα εξωφρενικά χαράτσια και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, με αποτέλεσμα ακόμη περισσότεροι να έρχονται σε αδυναμία πληρωμής και εν' όψει του χειμώνα και των αυξημένων υποχρεώσεων σε καύσιμα κ.α. να αγριεύουν τα πράγματα δραματικά.
Είναι μεγάλη κουβέντα το γιατί φτάσαμε ως εδώ χωρίς να αντιδράσουμε όπως έπρεπε, όμως δεν είναι της στιγμής. Τα πράγματα φτάσανε στο παρά πέντε για να αρχίσει να ξεπουλιέται η χώρα κομμάτι - κομμάτι. Προσοχή όμως! Ως τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει... Μπορεί να υπογράψανε να πουλήσουν τα πάντα αλλά ακόμη κάτι τέτοιο δεν έγινε!
Τώρα νιώθουμε αδύναμοι και προδομένοι από τον εαυτό μας και νομίζω πως αυτό που πλέον περιμένουμε και μπορεί να μας ...σώσει, από την στιγμή που δεν μετανοούμε εκούσια, είναι η Θεία Παρέμβαση για την οποία τόσο μας μίλησε ο άγιος γέροντας Παΐσιος (ΕΔΩ) και την εκδήλωση της οργής Του (ΕΔΩ) τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και παγκόμσια.
Ούτως ή άλλως τα θαύματα γίνονται όταν εγκαταλείπουμε την εξάρτηση από τις δικές μας δυνάμεις και αφηνόμαστε στον Θεό και δη, ακριβώς την τελευταία στιγμή πριν το χείλος του γκρεμού! Προσωπικά, θεωρώ ως τελευταία στιγμή την αρχή ξεπουλήματος κρίσιμων τμημάτων της κρατικής περιουσίας (π.χ. ΔΕΗ) το οποίο όλο μαγειρεύεται κι όλο κάτι την τελευταία στιγμή το εμποδίζει...
"Θά σάς επιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, αλλά δέν θά προφθάσουν" είπε ο ισαπόσοτολος Κοσμάς ο Αιτωλός και νομίζω πως είμαστε ακριβώς σ' αυτό το σημείο!

Νομίζω πως είμαστε προ των θυρών της Θείας Παρέμβασης, που εκφράζεται από το "...αλλά δεν θα προφθάσουν" της πιο πάνω γνωστής προφητείας, την οποία όμως Θεία Παρέμβαση κι εμείς θα ελκύσουμε ώστε αυτή να εκδηλωθεί με τον καλύτερο τρόπο με την μετάνοια και τον πνευματικό μας αγώνα τώρα που έρχεται Δεκαπενταύγουστος. Θα μπορούσε ο Θεός να χαλάσει τα σχέδια των κατακτητών μας π.χ. και με έναν μεγάλο ...σεισμό όμως αυτό θα έφερε πολύ πόνο στον λαό μας γι' αυτό πριν ανέφερα ότι με τον πνευματικό μας αγώνα και την προσωπική εκούσια μετάνοια θα ελκύσουμε ώστε αυτή η Θεία Παρέμβαση να εκδηλωθεί εποικοδομητικά. Είναι στο χέρι μας! Είναι στο χέρι σου αδερφέ!
Έτσι λοιπόν, ευχόμενος στον καθένα καλή μετάνοια, θα κλείσει το blog ως τον Δεκαπενταύγουστο - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - και θα τα ξαναπούμε - πρώτα ο Θεός - τότε. Την ίδια στιγμή θα ανοίξουν τα σχόλια για να μπορεί να στείλει ο καθένας το δικό του μήνυμα.
Τέλος, επειδή πολλοί νέοι στα πνευματικά αναρωτιούνται πως θα περιέλθουμε εκούσια σε μετάνοια νομίζω - αν και είμαι νήπιο κι εγώ πνευματικά - πως τα Μυστήρια της Εκκλησίας και η αίτηση να μας δοθεί αυτή από τον Θεό μέσω της προσευχής είναι αρκετά.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΘΝΙΚΗ!     http://hggiken.pblogs.gr/2013/07/sto-heilos-toy-gkremoy-ligo-prin-thn-theia-parembash.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου