Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ: «Ο Θεός στην Ευρώπη πέθανε»!

«Ο Θεός στην Ευρώπη πέθανε» αυτό είπε ο Πατριάρχης της Σερβίας συμμετέχοντας στις εόρτιες εκδηλώσεις για τα 1025 χρόνια από το βάπτισμα των Ρώς.

Ο Σέρβος Πατριάρχης δήλωσε επίσης πως ο ίδιος «δεν τρέχει μακριά από την Ευρώπη» αλλά δεν μπορεί να εισέρθει σε μια «τέτοια Ευρώπη», κάτω από τις γνωστές επιβαλλόμενες συνθήκες.

Επισημαίνοντας την ισχυρή πολιτική και πνευματική εξουσία της Ρωσίας δήλωσε ότι «δεν έχουμε δικαίωμα να απαρνηθούμε την πνευματικότητα μας, τον πολιτισμό και όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν ανθρώπους. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι συνδέονται με την Εκκλησία».


Με ενδεχόμενο το γεγονός της εισόδου της Σερβίας στην Ευρώπη ο Πατριάρχης των Σέρβων δήλωσε ότι η πνευματική κατάσταση της Ευρώπης είναι σε πολύ κακό σημείο. Η Ευρώπη, είπε ο Πατριάρχης Ειρηναίος, όπως ο Νίτσε αναφέρει «ο Θεός πέθανε».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε ορισμένους ρωμαιοκαθολικούς που λένε «δεν μας χρειάζεστε. εμείς χρειαζόμαστε εσάς», σημειώνοντας πως αυτό δεν το θεωρεί παράξενο.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας περιγράφει τις σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσικής Εκκλησίας ως «σχέσεις μεταξύ αδελφών».

Επίσης τόνισε ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα στην Σερβία, Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Η ανταλλαγή φοιτητών είναι ένα δείγμα του δεσμού φιλίας μεταξύ των δύο Πατριαρχείων, κατέληξε ο Ειρηναίος.                http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=3239&catid=10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου