Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

7 νέοι Άγιοι στην Καστοριά – Υπογράφηκε η Πράξη Αγιοκατατάξεως.

Χαρμόσυνα χτύπησαν  οι καμπάνες στην για τους νέους Αγίους της. Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υπογράφηκε η Πράξη Αγιοκατατάξεως των 7 Νεομαρτύρων της Καστοριάς σκορπίζοντας διάχυτη ικανοποίηση στην τοπική Εκκλησία και στο Ποίμνιο.
Την πράξη κόμισε ο συντοπίτης μας Αρχιμ. Αγαθάγγελος Σίσκος, Προϊστάμενος των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουμαριωτίσσης και Αγίου Νικολάου Νεοχωρίου και Αρχειοφύλαξ των Πατριαρχείων.

Όπως αναφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο , η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η περί αυτού Αγία και Ιερά Σύνοδος υπέγραψαν την πράξη αγιοκατάταξης των 7 Νεομαρτύρων που επικυρώνει την από 3ης Οκτωβρίου 2019 απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου περί «αναγραφής εις το Αγιολόγιον της Ορθοδόξου Εκκλησίας των μαρτυρικώς τελειωθέντων υπέρ της αμωμήτου ημών πίστεως: α) Μάρκου Πέτρου Μαρκούλη εκ Κλεισούρας, β) Ιωάννη – Νούλτζου εκ Καστορίας, και των συν αυτώ αθλησάντων, γ) Γεωργίου του εκ Καστορίας, δ) ιερέως Βασιλείου Καλαπαλίκη, εφημερίου Χιλιοδέντρου Καστορίας και ε) Αρχιμανδρίτου Πλάτωνος Αϊβαζίδη».
Πως θεωρείται κάποιος Άγιος; – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις αγιοκατάταξης;
Η τοπική Εκκλησία της Καστοριάς ιδιαιτέρως ευχαριστεί την Α.Θ.Π., τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους Αρχιερείς που αποτελούν την Αγία και Ιερά Σύνοδο για την ευλογία και την τιμή που επεφύλαξαν στην ακριτική αυτή επαρχία.
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου