Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

«Να αποδεχθούν οι άθεοι την πιθανή αναφορά του Θεού στο Σύνταγμα»

«Να αποδεχθούν οι άθεοι την πιθανή αναφορά του Θεού στο Σύνταγμα»
Στο Πατριαρχείο Μόσχας θεωρούν ότι οι άθεοι πρέπει να δείξουν κατανόηση στην πιθανή αναφορά του Θεού στο θεμελιώδη Νόμο της Ρωσίας.
«Κανένας δεν διαφωνεί ότι ανάμεσα στους Ρώσους κατοίκους είναι και άθεοι, αλλά όπως οι μοναρχικοί δέχονται την αναφορά στη Δημοκρατία, έτσι και οι άθεοι πρέπει να αποδεχθούν την αναφορά στον Θεό, επειδή ο Θεός είναι μία από τις βασικές πτυχές της κοινωνίας και της νοοτροπίας μας», γράφει ο αναπληρωτής διευθυντής του Πατριαρχείου Μόσχας, Επίσκοπος Ζελενογκράντ Σάββας (Τουτούνοφ) σε άρθρο του.
  Ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου αποδέχτηκε ότι του αρέσει η διατύπωση «Εμείς, ο πολυεθνικός λαός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον οποίο ενώνουν η σκέψη και το έλεος του Κυρίου στην ενιαία μοίρα του στα χώματά του…», ενώ αμφιβάλλει, αν αυτή η διατύπωση θα εμφανιστεί στο προοίμιο του Συντάγματος.
 Ταυτόχρονα ο εν λόγω Επίσκοπος θεωρεί σημαντική την αναφορά στον καθοριστικό ρόλο του ρωσικού λαού στην ιστορία της χώρας.
   «Ο λαός της Ρωσίας έχει διάφορα θρησκεύματα. Κανένας δεν διαφωνεί, δεν θα διαφωνεί και δε θα διαψεύδει αυτό το γεγονός. Απλά η τροποποίηση για τη ρωσική γλώσσα και τον ρωσικό πολιτισμό που παίζουν καθοριστικό ρόλο για τον πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό λαό της Ρωσίας, είναι θεμελιώδης. Η ρωσικότητα για τον πολύμορφο πολιτισμό και παραδόσεις της Ρωσίας είναι κάτι σαν σκελετός. ο οποίος συγκρατεί όλους τους μύες και φλέβες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου