Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Η 4η ΣΦΡΑΓΙΔΑ-Ο ΧΛΩΡΟΣ ΙΠΠΟΣ(ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΑ'Ι'ΟΣ).

Η πληγή που ακολουθεί τώρα και που απεκαλύφθη στον Ευαγγελιστή Ιωάννη με το άνοιγμα της 4ης σφραγίδας,είναι πιο μεγάλη και πιο καταστρεπτική από τις δύο προηγούμενες.Είναι η φοβερή πληγή των λοιμών,των φοβερών δηλαδή επιδημιών και θανατηφόρων ασθενειών.Είναι ο απροσμέτρητος πόνος του θανατικού,που πέφτει σαν καταιγίδα,με αρρώστιες λοιμικές.Αποτέλεσμα εικόνας για χλωρος ιππος

Και με το άνοιγμα της 4ης σφραγίδας ακούγεται η φωνή του τέταρτου ζώου που μοιάζει με αετό.
Η φωνή του τέταρτου ζώου,δηλαδή του αγγελικού κόσμου,επαναλαμβάνει στερεότυπα την ίδια λέξη "Έλα"
Βγες λέει ,φανερώσου και συ,η άλλη μεγάλη συμφορά,που θα σαρώνει την ανθρωπότητα δια μέσου των αιώνων και θα την τιμωρεί ,για την αμαρτία και την αποστασία της.
Ας γίνουν φανερές στον Απόστολο Ιωάννη οι επιδημίες και οι συμφορές των ασθενειών που θα έλθουν όταν θα ορίζει το θέλημα του Κυρίου.Ας παρελάσει μπροστά του η φοβερή καταστροφή και ο τρομερός όλεθρος του θανάτου.
Και να ,ξαφνικά βλέπω να ξεπετάγεται μπροστά μου "ίππος χλωρός"γράφει ο Ευαγγελιστής.
Γεμάτος ίλλιγο τρόμου και εκπλήξεως βλέπει μπροστά του να καλπάζει ένας ίππος χλωμός,κίτρινος.(Κατά περίεργο τρόπο ο Κορονα'ι'ός ξεκίνησε από την κίτρινη φυλή της Κίνας).
Η λέξη χλωρός σημαίνει την κιτρινάδα.το χρώμα της αρρώστιας και του θανάτου,το αποτύπωμα του χάρου.Το κίτρινο χρώμα κυριαρχεί και στο φυτικό βασίλειο,λίγο πρωτού έρθει ο καιρός να πέσουν και να ξεραθούν τα φύλλα των φυλλοβόλων δέντρων.Τα φύλλα πρώτα κιτρινίζουν και μετά πέφτουν.
Ο ίππος όμως ο κιτρινωπός,που συμβολίζει το θάνατο,δεν είναι ολομόναχος,αλλά έχει επάνω του και καβαλάρη.Ο καβαλάρης του είναι συνταρακτικά φοβερός,γιατί το όνομά του είναι "ο θάνατος".δεν έχει μόνο το χρώμα του θανάτου ο ίππος,αλλά και καβαλάρη για τον θάνατο.
Σκελετομένο και φρικτό με μεγάλο θεριστικό δρεπάνι μας τον παρουσιάζει η αγιγραφία του ιππέα του 4ου ίππου,δηλαδή τον θάνατο,'Αγριο,φοβερό,σκληρό και τρομακτικό μας τον απεικονίζει η φαντασία του λαού.
Τρόμο,φρίκη, απελπισία και οδύνη προκαλεί ο ερχομός του θανάτου.Θρηνώ και οδύρομαι όταν εννοήσω τον θάνατο και δω στον τάφο την κατ'εικόνα Θεού ωραιότητα,άμορφον,άδοξον,μη έχουσα είδος,ψάλλει ο ταλαίπωρος θνητός.
Ο θάνατος είναι αυτός που είναι τόσο βέβαιος και αναπόφευκτος,ξεχνιέται δυστυχώς συχνά από τους ανθρώπους.Ξεχνιέται και θα ξεχνιέται δια μέσου των αιώνων.διότι η ανθρωπότητα συχνά θα εθελοτυφλεί.Ασχολείται και θα ασχολείται με τα ρέοντα,τα τρέχοντα,με τα απατηλά,τα γή'ι'να και τα μάταια.
Θα ξεχνάει ότι όλα αυτά είναια θενέστερα από την σκιά,και απατηλότερα από τα όνειρα,Και θα δίνει ο άνθρωπος σε αυτά τη ζωή του και την ψυχή του.Θα κάνει γι αυτά αγώνες και πολέμους.Εκείνα-αλλοίμονο!-θα είναι ο Θεός του!
Και όταν το κακό στη γη θα παραγίνεται και τότε που ο Θεός θα το αποφασίζει ,το 4ο ζώο,ο αγγελικός κόσμος δηλαδή, θα φωνάζει "Έλα".Και θα βγαίνει τότε ο θάνατος με επιδημίες και αρρώστιες φοβερές,για να σαρώνει την ανθρωπότητα,που ξεμακραίνει από τον δρόμο του Θεού.
Την μεγάλη καταστροφή που θα φέρει στην ανθρωπότητα η πληγή του 4ου ίππου,όπως μας την απεικονίζει ο Ιωάννης.Βλέπει ο ιερός συγγραφεύς τον θάνατο καβαλάρη του χλωρού ίππου και πίσω του να τον ακολουθεί ο Άδης.Αποτέλεσμα εικόνας για coronavirus
Δεν πρόκειται εδώ περί φυσικού θανάτου,αλλά πρόκειται για θάνατο που είναι τιμωρία του Θεού.Γι αυτό ακριβώς το λόγο ,πίσω από τη μάστιγγα του θανάτου,δίπλα στο φονικό του δρεπάνι,ακολουθεί ο Άδης.Ο ¨Αδης που είναι η τιμωρία και η κόλαση,με το ανοικτό στόμα καταβροχθίζει τους πλητόμενους.Και οι πλητόμενοι δώ είναι οι αμαρτωλοί άνθρωποι,οι άνθρωποι της απιστίας και της αποστασίας.
Η εικόνα αυτή της Αποκαλύψεως είναι απερίγραπτα τρομερή,διότι εδώ βλέπουμε τον θάνατο και τον Άδη να συμβαδίζουν.Βλέπουμε εδώ τον διπλό θάνατο.Ο ένας είναι ο θάνταος του σώματος,που πέφτει με αρρώστις λοιμική,και ο άλλος είναι ο θάνατος ο ψυχικός.Χάνουν τη ζωή τους,αλλά και την ψυχή τους οι άνθρωποι αυτοί της αμαρτίας και της αποστασίας.Χειροπιασμένοι ο θάνατος και ο Άδης συντρίβουν ζωές και παίρνουν ψυχές κολασμένες.
Για όλους τους αμαρτωλούς αφήνει και θα αφήνει ο Θεός χρόνο για να μετανοήσουν,αλλά όταν εκείνοι μένουν απαθείς και σκληροκάρδιοι στην μεγάλη Του ευσπλαχνία,τότε ακολουθεί η οργή του Κυρίου.Ακολουθεί ο χλωρός ίππος και ο θάνατος.Ακολουθεί η τιμωρία,ο Άδης,η κόλαση.
Με πααρχ'ωρηση λοιπόν του Θεού,εξ αιτίας της αποστασίας της ανθρωπότητας,θα λαμβάνει εξουσία και δύναμη εξοντώσεως ο καβαλάρης του χλωρού ίππου.Ο Θάνατος και ο Άδης θα παίρνουν εξουσία να εξοντώσουν μέγα μέρος των ανθρώπων της γης.Αποτέλεσμα εικόνας για coronavirus memes
Η εξουσία όμως αυτή δεν είναι απόλυτη.Η εξουσία του θανάτου και του Άδη είναι περιορισμένη.Επί το τέταρτον της γης,γράφει ο Απόστολος Ιωάννης.Με αυτό θέλει να δείξει ότι ο Θεός είναι μακρόθυμος και πολυέλεος.Επιτρέπει λοιπόν να πληγεί μόνον το τέταρτον της γης.,μέρος δηλαδή της ανθρωπότητας και όχι όλο το ανθρώπινο γένος.Και τούτο προς τιμωρία των ασεβώνκαι σωφρονισμό των λοιπών.
Μας λέγει εν συνέχεια και τα μέσα με τα οποία θα εκδηλώνεται η καταστροφή και η εξόντωση.Ο θάνατος θα πλήττει και θα θανατώνει με ρομφαία και με λοιμό και με θάνατο από τα θηρία της γης.
Θα εξοντώνει,λοιπόν ο καβαλάρης του χλωρού ίππου,με το φονικό μαχαίρι,και το πολεμικό όπλο,και τα διάφορα φονικά μέσα.Θα εξοντώνει όχι σε περιόδους πολέμου,αλλά και σε χρόνια ειρήνης,με τις πολυποίκιλες αντιδικίες των ανθρώπων και τους αλληλοσπαραγμούς τους για λόγους τιμής,κληρονομιών,οικονομικών ή διαφόρων εγω'ι'σμών κλπ.
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΕΞΗΓΗΜΕΝΗ
ΑΡΧΙΜ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου