Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Χ-ΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΑ-ΙΟΣ

Ο Κορωναϊός  ήρθε τώρα και στην Ελλάδα. Αλλά είναι αυτός ότι χειρότερο;
          Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει η χώρα,[1] και σχεδόν σε όλα εκτός από τον ντόπιο παράγοντα υπάρχει ανάμειξη και ξένου. Η παγκοσμιοποίηση αφήνει τη σφραγίδα της στα τεκτενόμενα. Η επιδημία του ιού από την Κίνα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα που δοκιμάζει τον ήδη χτυπημένο (από την οικονομική επιβολή των Τροϊκανών και την ντόπια διαφθορά) νοσοκομειακό κλάδο. Αλλά στη Χίο φαίνεται ότι εκδηλώθηκε ένας άλλος «ιός» κοινωνικού τύπου.
Αυτός δείχνει ότι οι πολιτικοί, που καταστρώνουν τα σχέδιά τους με βάση τις εντολές που παίρνουν από το εξωτερικό, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο την ίδια την πολιτική τους, τώρα και στο "μεταναστευτικό". Διότι στη Χίο πρώτα, και μετά σε άλλα νησιά του Αιγαίου, το κράτος δεν συγκρούεται με αναρχικούς ή τρομοκράτες ή μια μικρή έστω μερίδα του πληθυσμού, αλλά με
την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, που υποστηρίζονται πλήρως και από την εκλεγμένη αυτοδιοίκησή τους.
          Αυτός ο άγνωστος για την ιατρική ιός είναι πολύ σοβαρότερος του κορωναϊού, διότι μπορεί να χωρίσει την Ελλάδα σε αντιμαχόμενες μεταξύ τους παρατάξεις και να υπάρξουν ολέθριες πνευματικές επιπτώσεις. Ζήσαμε ήδη έντονη την αντιπαράθεση λαού και κυβερνώντων κατά τις κινητοποιήσεις για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, της γλώσσας και του πολιτισμού της. Έντονες είναι τώρα οι συγκρούσεις στα νησιά, για το ζήτημα της στέγασης  απρόσκλητων υπεράριθμων μεταναστών. Δίπλα, όμως, καραδοκούν οι Τούρκοι, όπως καραδοκούσαν και στην Κύπρο, όταν υπήρχε και εκεί διχόνοια, που υποκινούσαν ντόπιοι και ξένοι.
          Σε κάποια στιγμή τα προβλήματα θα συσσωρευτούν, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν επιτρέπεται να μας καταστρέψει "βιολογικά" ο Χ-ιός, που φτιάχνεται σιγά σιγά στα μυαλά μας σαν από άλλα βιολογικά εργαστήρια και δοκιμάζεται σε συγκρούσεις!
          Να μην ξεχνάμε, αυτό που ξεχνούν οι υποταγμένοι στη Νέα Τάξη πολιτικοί, ότι χωρίς τον Χριστό δεν γίνεται τίποτα σωστό, ενώ στους πιστούς τα πάντα είναι δυνατά, κατά τον λόγο Του.[2]
+ + +

          Η περίπτωση του κορωναϊού δεν είναι όπως μιας απλής γρίπης. Εδώ οι θάνατοι φτάνουν το 10%... ο οργανισμός δυσκολεύεται πάρα πολύ, και ο ασθενής πρέπει να βρίσκεται σε νοσοκομείο για  να αναρρώσει. Γι' αυτό δίνονται, ακολούθως, κάποιες χρήσιμες πληροφορίες.
          Τι πρέπει να ξέρετε για τον κορωναϊό:
          Τόσο τόσο ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (στην Αμερική) όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) εξέδωσαν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο προστασίας του εαυτού μας και των άλλων από την εμφάνιση της νόσου, που επίσημα ονομάζεται COVID-19.
CO για corona, VI για ιό, D για ασθένεια και 19 για το έτος που προέκυψε (2019).
Αυτές οι οδηγίες είναι:
-Πλύνε τα χέρια σου.
Το πλύσιμο των χεριών σας συχνά με σαπούνι και νερό - ή ένα απολυμαντικό gel καθαρισμού χεριών ως εναλλακτική λύση - θα αφαιρέσει τους ιούς και τα βακτηρίδια από τα χέρια σας.
-Μη βήχετε ή φτερνίζεστε στα χέρια σας.
Εάν έχετε έναν ιό και φτερνίζεστε ή βήχετε στα χέρια σας, τα σταγονίδια από το φτέρνισμα ή τον βήχα σας μολύνουν τα χέρια σας και στη συνέχεια θα μολύνετε αντικείμενα ή ανθρώπους που αγγίζετε.
Ποια είναι τα συμπτώματα του κοροναϊού;
Τα κύρια συμπτώματά του είναι:
1)    Ο βήχας
2)    Υψηλή θερμοκρασία
3)    Δυσκολία στην αναπνοή
Δεν υπάρχει ακόμη ειδική θεραπεία για το COVID-19, αν και οι επιστήμονες εργάζονται σε ένα εμβόλιο.[3]
+ + +
             Εκτενέστερες οδηγίες από άλλη, πανεπιστημιακή πηγή:
            Εάν έχετε έρθει σε στενή επαφή με μια επιβεβαιωμένη περίπτωση ή έχετε εκτεθεί σε πιθανή λοίμωξη κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, ζητήστε τη συμβουλή της πλησιέστερης υγειονομικής μονάδας και υποβάλετε ιατρική αξιολόγηση προτού συνεχίσετε καθημερινή ρουτίνα.
          Σε αυτό το σημείο, θα θεωρηθείται άτομο υπό (απλή) παρακολούθηση (PUM), και θα σας συμβουλεύσουν να συνεχίσετε την παραμονή στο σπίτι σας για 14 ημέρες. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες καραντίνας για την περίπτωση προσώπου υπό παρακολούθηση ή PUM (Person Under Monitoring):
1.     Μείνετε στο σπίτι εκτός από την περίπτωση παροχής ιατρικής περίθαλψης.
2.     Διαχωρίστε τον εαυτό σας από τους άλλους ανθρώπους στο σπίτι σας.
3.     Αποφύγετε την κοινή χρήση ειδών οικιακής χρήσης.
4.     Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό και απολυμαίνετε με αλκοόλ.
5.     Καλύψτε τον βήχα σας και φτερνίστε με ιστό.
6.     Φοράτε μάσκα προσώπου με την έγχρωμη πλευρά στραμμένη προς τα έξω.
7.     Ελέγξτε τα συμπτώματά σας
8.     Κλήση πριν επισκεφθείτε το γιατρό σας.
 
            Θετικός σε συμπτώματα:
          Εάν έχετε εκτεθεί στο COVID-19 μέσω των ταξιδιών σας ή μέσω στενής επαφής με μια επιβεβαιωμένη περίπτωση και παρουσιάζετε αναπνευστικά συμπτώματα, πρέπει να κάνετε κάτι τέτοιο:
          Ζητήστε τη συμβουλή της Υπηρεσίας Υγείας ή πηγαίνετε στο πλησιέστερο κέντρο υγείας. Μόλις πάτε εκεί θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μια φόρμα που θα περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με το ιστορικό ταξιδιού σας και / ή εάν έχετε έρθει σε επαφή με μια επιβεβαιωμένη υπόθεση. Φροντίστε να φοράτε σωστά τη μάσκα προσώπου και να έχετε πριν τηλεφωνήσει.
          Θα οδηγηθείτε σε μια περιοχή όπου ο θεράπων ιατρός θα ερευνήσει περισσότερο το χρόνο των συμπτωμάτων σας. Σε αυτό το σημείο, θα ορισθείτε ως Ασθενής υπό διερεύνηση (PUI).
          Ο γιατρός θα ενημερώσει τη Μονάδα Επιδημιολογικής Παρακολούθησης (MESU) και θα συνεχίσει να συντονίζει με την CESU / MESU την παρακολούθηση της κατάστασής σας, η οποία θα περιλαμβάνει την παραλαβή σας σε εξειδικευμένα νοσοκομεία με ικανότητα θεραπείας της ασθένειας.
          Προληπτικά μέτρα.
          «Όταν πρόκειται για καλή υγεία, μια ουγγιά πρόληψης αξίζει μια λίβρα θεραπείας». Για τα μέλη της κοινότητας UP (υπό παρακολούθηση) που δεν ταξίδεψαν πρόσφατα στην Κίνα, το Μακάο, το Χονγκ Κονγκ ή έρχονται σε στενή επαφή με μια επιβεβαιωμένη περίπτωση, ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες πρόληψης της μόλυνσης του αναπνευστικού από το Υπουργείο Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας:
·         ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ. Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα και, εάν υπάρχει, χρησιμοποιήστε ένα απολυμαντικό χεριών με βάση το αλκοόλ. Θυμηθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι "ιερό". Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. Τα χέρια σας μπορεί να έχουν αγγίξει μολυσμένες επιφάνειες και μπορείτε να μεταφέρετε τα μικρόβια από την επιφάνεια στον εαυτό σας.
·         ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΧΩΡΟ. Αποφύγετε τους πολυπληθείς χώρους και διατηρήστε απόσταση τουλάχιστον ενός ή τριών μέτρων ανάμεσα στον εαυτό σας και τους άλλους ανθρώπους, ιδιαίτερα εκείνους που βήχουν, φταρνίζονται και έχουν πυρετό.
·         ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΗΧΑ. Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάνδηλο όταν βήχετε ή φτερνίζεστε και με τρόπο κατάλληλο και αμέσως πετάξτε το χαρτομάνδηλο. Πλύνετε καλά τα χέρια σας αργότερα. (Ανατρέξτε στο 1ο μέτρο). Μπορεί να σας ζητηθεί να φορέσετε μάσκα προσώπου για την προστασία άλλων.
·         ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ. Φορέστε τη μάσκα προσώπου με την έγχρωμη πλευρά στραμμένη προς τα έξω, καλύπτοντας πλήρως τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι. Ποτέ μην αγγίζετε τη μάσκα με τα χέρια σας. Αφαιρέστε τη μάσκα κρατώντας μόνο τα κορδόνια. Αφαιρέστε σωστά τη μάσκα. Φοράτε μάσκα προσώπου μόνο όταν είναι απαραίτητο, όπως εάν είστε ανοσοκατασταλμένοι ή έχετε βήχα και κρυολόγημα.
·         ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΧΥΜΑ Ή ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΜΕΝΑ ΖΩΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, καθώς το COVID-19 μεταδίδεται επίσης από (κάποια) ζώα.
·         ΠΛΥΝΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΣΑΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΣΑΣ ΜΕ ΖΩΑ. Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι τα κατοικίδια ζώα μπορούν να μολυνθούν με το COVID-19, αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης άλλων μικροβίων, όπως τα E.coli και Salmonella. Επίσης, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό αφού επισκεφθείτε μια αγορά ζώων ή υγρή αγορά και αποφύγετε την επαφή με άγρια ή αγροτικά ζώα χωρίς προστασία.
·         ΠΛΥΝΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΙΑΣΙΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΡΟΥΛΙΑ ΠΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ. Αν και οι κοροναϊοί δεν επιβιώνουν πολύ χρόνο σε αντικείμενα όπως τα γράμματα και τα πακέτα, έχουν ανιχνευθεί σε μέρη όπως τα χερούλια πορτών, άνω μέρος τραπεζιών ή άλλες επιφάνειες.
·         ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΑ. Απολυμάνετε τακτικά τα κινητά σας τηλέφωνα, ταμπλέτες, φορητούς υπολογιστές, τσάντες, γυαλιά, κλπ.
·         ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ, για να αποτρέψετε τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων και παραπληροφόρησης.
·         ΒΕΛΤΙΩΣΤΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή, με αρκετό ύπνο και άσκηση, και πίνετε άφθονο νερό. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα θα είναι σε θέση να καταπολεμήσει το COVID-19, καθώς και άλλες ασθένειες.[4]
Το παρόν εκτυπώσιμο: https://www.imdleo.gr/diaf/2020/x-ios.pdf
Αντίστοιχη ιστοσελίδα: https://www.imdleo.gr/diaf/2020/x-ios.html

[1] Δείτε τα «Επερχόμενα»: https://www.imdleo.gr/diaf/2020/eperxom.html & https://www.imdleo.gr/diaf/2020/eperxom.pdf
[2] «Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν». (Ιω. 15:5). Και: «πάντα δυνατά τω πιστεύοντι»! (Μάρ. 9:23).
[3] https://news.sky.com/story/coronavirus-how-to-avoid-catching-and-spreading-covid-19-11932158
[4] Πηγή: https://upd.edu.ph/novel-coronavirus-disease-covid-19-advice-for-the-up-community/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου