Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΟΥΝ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Στο 24ο κεφ.του Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα,διότι εδώ ο λόγος του Χριστού,έχει εσχατολογική σημασία,μιλάει δηλαδή γι αυτά,που θα συμβούν στους έσχατους καιρούς.Μιλάει για εκείνα τα σημάδια,που θα προηγηθούν της τελικής αποστασίας,για τη θλίψη που θα προηγηθεί της Δευτέρας Παρουσίας,για την ένδοξη Δευτέρα έλευση του Χριστού και περιλαμβάνει προτροπές για προετοιμασία των πιστών,για εγρήγορση.Αποτέλεσμα εικόνας για ναοσ του σολομωντα
Τους αρχισκούς στίχους που προλέγει την καταστροφή του Ναού των Ιεροσολύμων,μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε σαν αφορμή του Λόγου του Κυρίου για όσα είπε στη συνέχεια.
Να μην νομισθεί όμως,ότι όλα τα εδώ λεγόμενα του Κυρίου αναφέρονται μονάχα στην καταστροφή της Ιερουσαλήμ και της Ιουδαίας,αλλά να εννοήσουμε και την βαθύτερη έννοια των λόγων του Κυρίου.
Και καθώς έβγαινε κι απομακρυνόταν ο Ιησούς από το Ναό,τον πλησίασαν οι μαθητές του,για να του δείξουν τις θαυμάσιες οικοδομές του Ναού.
Ο Ιησούς τους είπε:
-Δεν βλέπετε με θαυμασμό όλα αυτα τα ωραία κτίρια;Σας διαβεβαιώνω,ότι δεν θα μείνει εδώ πέτρα πάνω στην πέτρα,που να μην κρημνισθεί κάτω.
Και ενώ καθόταν στο όρος των ελαιών,τον πλησίασαν οι μαθητές Του ιδιαιτέρως και του είπανε:
-Πες μας πότε θα γίνουν αυτά και ποιό θα είναι το σημάδι που θα προαναγγέλει την ένδοξη παρουσία σου και την συντέλεια του κόσμου;Αποτέλεσμα εικόνας για καταστροφικοι σεισμοι
Ο Χριστός δεν δίνει αμέσως απάντηση,αλλά κρίνει σκόπιμο να τους απαντήσει για άλλα πιο σοβαρά και κατεπείγοντα.Δεν τους λέει λοιπόν,το πότε ταύτα έσται,δηλαδή πότε θα καταστραφούν τα Ιεροσόλυμα,ούτε και το σημείο,που θα προαναγγέλει την ένδοξη παρουσία Του.
Τους λέει αντί αυτών,τα συμβάντα που θα προηγηθούν του τέλους.Εκείνα τα σημάδια που θα προηγηθούν της μεγάλης αποστασίας και της Δευτέρας παρουσίας και τα οποία ενδεικτικά και σε μικρογραφία,θα ισχύσουν και πριν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ.
Και τα σημάδια αυτά που θα προηγηθούν ,όπως υπογραμμίζει ο Κύριος ,εφιστώντας την προσοχή είναι :
Οι ψευδοπροφήτες και οι ψευδόχριστοι.
Οι πόλεμοι και οι ακοές πολέμων.
Οι λιμοί και οι λοιμοί(Πείνες και αρρώστιες).
Οι σεισμοί κατά τόπους.
Τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα.
Η υποχώρηση της αγάπης και η επικράτηση του μίσους.
Η κήρυξη  του Ευαγγελίου σε όλη την Οικουμένη.
Ας εμβαθύνουμε τώρα στο νόημα των λόγων αυτών του Κυρίου,και ας δούμε πρώτα πως ήρθε στο νου των μαθητών να μιλήσουν με θαυμασμό για το Ναό του Σολομώντος.
Αυτό εξηγείται εύκολα,αν σκεφτούμε,ότι προηγουμένως ο Ιησούς είχε μιλήσει για την καταστροφή της Ιερουσαλήμ και είχε πει στους Εβραίους ότι "αφίεται ο οίκος ημών έρημος"
Και οι μαθητές όταν άκουσαν το "έρημος"για το Ναό,προσήλθαν και του έδειχναν την ωραιότητά του και απορούσαν,αν θα αφανιστούν τόσα κάλλη και πολυτέλεια και τέτοια τέχνη υπέροχη.
Τότε ο Ιησούς δεν τους μιλάει απλώς για την ερήμωσή του,αλλά προλέγει τον πλήρη αφανισμό του.
Και πράγματι δεν έμεινε!Το βλέπουμε αυτό μέχρι σήμερα.Επιβεβαιώνεται ο λόγος του Κυρίου καθώς το μαρτυρεί η ιστορία και περιγράφει την καταστροφή ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος.
Οι λόγοι αυτοί του Χριστού δημιουργούν ερωτήματα στις καρδιές των μαθητών Του,που σπεύδουν σε λίγο κοντά Του να τον ρωτήσουν.Αποτέλεσμα εικόνας για πόλεμοι τωρα
Προσήλθον κατ' ιδίαν,διότι θα ρωτούσαν για σοβαρά πράγματα.
Και επιθυμούσαν πολύ να μάθουν την ημέρα της παρουσίας του,διότι επιθυμούσαν πολύ να δουν τη δόξα εκείνη,που ήταν αιτία μυρίων αγαθών.
Ο Κύριος εφιστά τη προσοχή από τον κίνδυνο της πλάνης.Οι πλάνοι,όργανα του Διαβόλου,θα αυτοαποκαλούνται "Χριστός",ενώ στην πραγματικότητα τον Χριστό θα πολεμούν και τα αντίθετα του Κυρίου θα πρεσβεύουν.
Σημάδια αποστασίας είναι και οι πλάνοι,που αυτοπαρουσιάζονται σαν Χριστός και οι πόλεμοι και οι φήμες για πόλεμο.Αποτέλεσμα εικόνας για pandemia coronavirus
Προσέξτε όμως να μην ταραχτείτε λέει,νομίζοντας αυτά σαν σημάδια του τέλους.Πρέπει βέβαια όλα αυτά να πραγματοποιηθούν,αλλά ακόμη δεν θα έρθει το τέλος.Ωστε μήτε από την απα΄τη των ψευδόχριστων να απατηθούν,μήτε να απογοητευτούν από τα τρομερά κακά που θα επέλθουν.
Θα είναι διπλός ο πόλεμος από τους πλάνους,αλλά και από τους εχθρούς.Εκείνος όμως ο πόλεμος των πλάνων θα είναι χειρότερος,διότι θα επιτίθενατι στη σύγχυση και στην ταραχή και σε φοβισμένος ανθρώπους,διότι τότε ήταν πολύ η ζάλη.Και την ζάλη αυτή την καλλιεργεί ο Σατανάς προσπαθώντας να πλανήσει με ψευδόχριστους.Οι ψευδόχριστοι αυτοί θα υπάρχουν πάντοτε,αλλά θα πληθυνθούν στους έσχατους καιρούς,οπότε και θα εξαπολύσουν σαν πλημμυρίδα τις πλάνες τους.
Από τα σημάδια,που θα προηγηθούν της καταστροφής των Ιεροσολύμων και προπαντώς των εσχάτων ακιρών,θα είναι οι ξεσηκωμοί των εθνών σε πολέμους και αλληλοσπαραγμούς.
Θα είναι ακόμη και οι πείνες και οι στερήσεις και οι επιδημικές αρρώστιες και οι σεισμοί σε διάφορους τόπους.Αποτέλεσμα εικόνας για πόλεμοι τωρα
Μα όλα αυτά,και οι πόλεμοι και τα λεγόμενα για επικείμενους πολέμους και οι πείνες,και οι αρρώστιες και οι σεισμοί,σταματήσανε ποτέ;Αποτέλεσμα εικόνας για καταστροφικοι σεισμοι
Όχι!Γι αυτό λέγει:
"Πάντα δε ταύτα αρχή ωδίνων".Δηλαδή όλα αυτά είναι αρχή συμφορών,διότι ολοένα απειλούνται και φοβερότερα.Φοβερά είναι τα πριν την καταστροφή της Ιερουσαλήμ σημάδια ,που προαναγγέλει εδώ ο Ιησούς,μα πιο φοβεροί πολέμοι και πιο τρομακτικά δεινά θα φανερωθούν στο διάβα των αιώνων και θα κορυφωθούν στους έσχατους καιρούς,κατά την μεγάλη αποστασία.
Για να μην νομίσουν λοιπόν οι μαθητές του Κυρίου ακι πλατύτερα οι πιστοί όλων των αιώνων ότι κάθε πόλεμος,σεισμός,πείνα και αρρώστια σέρνουν πίσω τους την συντέλεια του κόσμου τους λέει ότι ακόμα δεν είναι το τέλος αλλά αρχή ωδίνων.Δεν θα πει ότι επειδή θα καταστραφούν τα Ιεροσόλυμα θα έλθει το τέλος του κόσμου.Αποτέλεσμα εικόνας για nuclear war
Και για τους κατοπινούς χρόνους από την καταστροφή της Ιερουσαλήμ,να μην νομίζετε,ότι κάθε πόλεμος και κάθε συμφορά φέρνουν αμέσως και την συντέλεια του κόσμου.
Στη συνέχεια αυτών τους είπε ότι θα παραδοθούν σε θλίψεις και βασανιστήρια και αμρτυρικούς θανάτους.Άγριος διωγμός θα ξεσπάσει κατά των μαθητών του και των οπάδων του προαναγγέλει ο Κύριος.Πολλά δεινά επέφεραν στους Αποστόλους οι διώκτες.Άλλοτε τους παρέδινανα στους αρχισυναγωγούς για βασανιστήρια.άλλοτε τους έφερναν στους Βασιλείς(Ηρώδη,Αγρίππα)και στους ηγεμόνες και στους στρατηγούς των πόλεων,για μαρτύρια,για φυλακή και θάνατο.
Επομένως αυτά έχουν βαθύτερη σημασία.Εννοεί τα μεγάλα βάσανα,τους αγώνες των πιστών,τον διωγμό της Στρατευομένης Εκκλησίας στο διάβα των αιώνων και προπαντώς τον διωγμό των πιστών και της Εκκλησίας στους έσχατους καιρούς,όταν θα έρθει η μεγάλη αποστασία των ανθρώπων από το δρόμο του Θεού.Αποτέλεσμα εικόνας για χριστιανικοι διωγμοι
Ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων αναφέρει ότι θα υπάρχει μίσος μεταξύ των κληρικών και το ονομάζει "εκκλησιαστικό".Δηλαδή στους έσχατους καιρούς καθώς θα πλησιάζει η συντέλεια,τα σκάνδαλα και τα εμπόδια για την σωτηρία θα προέρχονται και από αυτούς τους ίδιους τους εκκλησιαστικούς ταγούς,διότι πολλοί θα σκανδαλιστούν  κατά την αποχή εκείνη και θα μισηθούν θανάσιμα αναμεταξύ τους.Θα ξεσηκωθούν επίσκοποι κατά επισκόπων και κληρικοί κατά κληρικών και λα'ι'κοί κατά λα'ι'κών μέχρις αιμάτων.(προσοχή την περίοδο που θα κυκλοφορήσει η νέα ταυτότητα).Αλλά τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα,αν και σημάδι αποστασίας,να μην γίνει αφορμή για τη δική μας απώλεια.
Γεγγονότα μισαδελφείας κληρικών και λα'ι'κών θα παρατηρούνται σε όλους τους αιώνες.Αλλά το κακό θα φουντώσει πολύ κατά τους έσχατους καιρούς,ώστε να γίνει σημάδι πως έρχεται ο Αντίχριστος και πως πλησιάζει το τέλος του κόσμου.
 Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΞΗΓΗΜΕΝΗ

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΞΗΓΗΜΕΝΗ
ΤΟΜΟΣ Α'
ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ
ΑΡΧΙΜ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου