Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

«Ιερός Πόλεμος» και ξανά στο προσκήνιο οι αρχιεπισκοπικές εκλογές.

 

Η συνέντευξη του Αρχιεπίσκοπου στην Εφημερίδα «Πολίτης» και οι αναφορές του προς το πρόσωπο των Μητροπολιτών Λεμεσού και Κύκκου άνοιξε νέο «Ιερό Πόλεμο», με τους δύο Μητροπολίτες να εκδίδουν αιχμηρές ανακοινώσεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ μίλησε για το παρασκήνιο των αρχιεπισκοπικών εκλογών και πώς κατάφερε από αουτσάιντερ, να βρεθεί στον θρόνο της Εκκλησίας της Κύπρου. Επιπλέον θεωρεί ότι η στάση που κρατούν οι δύο Μητροπολίτες στα θέματα της Εκκλησίας έχει να κάνει με το αποτέλεσμα των αρχιεπισκοπικών εκλογών και ότι δεν χώνεψαν ότι είναι ο ίδιος Αρχιεπίσκοπος.

Αθανάσιος: Λυπούμαι για το κατάντημα, όλα είναι ψέματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, χαρακτήρισε τις αναφορές του Αρχιεπισκόπου ως ψέματα και συκοφαντίες. Επιπλέον θεωρεί ότι  διάλεξε τις ώρες αγωνίας και σοβαρών προβλημάτων και τις άγιες ημέρες των εορτών «για να σκανδαλίσει τον λαό και να συντρίψει το κατανυκτικό πνεύμα».

«Είμαι υποχρεωμένος, λόγω της θέσεως μου και της ευθύνης μου έναντι της αληθείας και της συνειδήσεως και του σκανδαλισμού των πιστών αδελφών μας, να διαψεύσω ευθαρσώς όλα αυτά που είπε ο Αρχιεπίσκοπος και να πω ότι λυπούμαι πολύ για το κατάντημα αυτό του θεσμού και της θέσεως του Αρχιεπισκόπου, που μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανάγκασε να διαψεύσει», συνεχίσει ο Μητροπολίτης Λεμεσού.       

Είναι εμφανές ότι η προσπάθεια του Αρχιεπισκόπου αποσκοπεί στο γνωστό «διαίρει και βασίλευε» και «ο νοών νοείτω», συμπληρώνει ο Λεμεσού Αθανάσιος.

Μητροπολίτης Κύκκου: Παραμένει πεισματικά αθεράπευτος.

Σε δική του ανακοίνωση ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, τονίζει ότι οι υβριστικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου έρχονται να πλήξουν διαβρωτικά το πνεύμα των μεγάλων Εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, και να προκαλέσουν ταραχή και σκανδαλισμό του λαού.

Παράλληλα σημειώνει πως, «δυστυχώς, αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς του Αρχιεπισκόπου δεν είναι πρόσφατος και, λυπούμαστε να παρατηρήσομε, ότι, παρά την ηλικία και την περιπέτεια της υγείας του, στο θέμα αυτό παραμένει πεισματικά αθεράπευτος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε και για το Κυπριακό , ανοίγοντας και εκεί πεδίο μαχών, καθώς όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του μίλησε για λύση δύο κρατών, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν εξηγήσεις.

sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου