Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020

Οι δύο αντίχριστοι.

 


Οι δυο αντίχριστοι.Τον Γέροντα Πορφύριο και σήμερα νυν Άγιο Πορφύριο τον γνώριζα πολύ καλά και τον επισκεπτόμουν συχνά στο Μήλεσι Αττικής. Ο Γέροντας γνώριζε ότι την περίοδο εκείνη πραγματοποιούσα ομιλίες στην Αθήνα και μου ζήτησε να μιλήσω για τους δυο αντίχριστους.

Καθώς μου έλεγε τη συμβουλή του αυτή, παραξενεύτηκα, μα πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν δυο αντίχριστοι; Ποιος είναι ο ένας αντίχριστος και ποιος είναι ο άλλος;

 Στο ερώτημά μου αυτό, τότε ο Άγιος Πορφύριος με ρώτησε αν έχω υπ’ όψη μου ποιοι θα προσκυνήσουν τον μεγάλο και τελευταίο αντίχριστο; Αυτοί που θα προσκυνήσουν και αυτόν που θα σου αναφέρω. Του απάντησα «Γέροντα, ό,τι μου πείτε εγώ θα το κάνω. Πείτε όμως ποιοι είναι οι δυο αντίχριστοι».

Ο Άγιος Πορφύριος μου είπε τότε ότι ο ένας αντίχριστος είναι αυτός που αναφέρεται στην Αγία Γραφή στην Αποκάλυψη, ο οποίος θα επιβληθεί επάνω στους ανθρώπους. Ο δε δεύτερος είναι ο αντίχριστος που υπάρχει μέσα μας. Ο ένας είναι ο δαίμονας που θα εισέλθει σε έναν άνθρωπο και μετά θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Ο δεύτερος όμως αντίχριστος είναι ο δαίμονας που υπάρχει στην ψυχή μας, ο οποίος μας οδηγεί στα πάθη που έχουμε εμείς οι άνθρωποι, στο πάθος του τσιγάρου, του ποτού, του χαρτιού, της βλασφημίας, της πορνείας, της κλεψιάς και πολλά άλλα.

ikivotos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.