Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

«Όσοι κρατήσουν την πίστη ανόθευτη όταν θα δυσκολέψουν αργότερα τα πράγματα θα ξαναβρεθούν στις κατακόμβες, όπως στους πρώτους διωγμούς»

 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ | Σημεία Καιρών | Σελίδα 9

Αβραάμ Μοναχού Αγιορείτη.

… Αυτή η Παγκοσμιοποίηση οδηγεί την ανθρωπότητα σε μια φοβερή υποβάθμιση, σε μια αγελοποίηση και εκβαρβαρισμό. Από που να φυλαχθεί κανείς πλέον σε αυτό το κατρακύλισμα… 

Πως όμως θα αντιδράσουμε σ’ αυτήν την καταστροφική πορεία; Με το να γίνουμε περισσότερο συνειδητοί Ορθόδοξοι και περισσότερο Έλληνες. Με το να επιστρέψουμε στις λησμονημένες ρίζες και ευλογημένες παραδόσεις μας. Με το να εκδιώξουμε την ξενομανία και τις όποιες μειονεξίες που μπορεί να έχουμε απέναντι στους λαούς της Δύσεως, που συμβαίνει σε αυτούς που έχουν άγνοια του δικού μας πολιτισμού και της παραδόσεώς μας. Μπορεί αυτοί να είναι πλουσιώτεροι σε τεχνολογία και υλικά αγαθά, εμείς όμως είμαστε πλουσιώτεροι σε πνευματικά. Έχουμε τον ατίμητο θησαυρό της Ορθοδοξίας και αφού τον αποκτήσουμε πρέπει να τον διαφυλάξουμε ανόθευτο, για να τον δώσουμε και σε αυτούς, όταν μας τον ζητήσουν, και θα τον ζητήσουν, όχι μόνο αυτοί, αλλά και άλλοι λαοί που δεν γνώρισαν ποτέ τον Χριστό. 

Η Ορθοδοξία δεν θα υποταχτεί και δεν θα υποκύψει στην δαιμονοκίνητη Παγκοσμιοποίηση των εσχάτων τούτων καιρών. Όσοι κρατήσουν την πίστη ανόθευτη όταν θα δυσκολέψουν αργότερα τα πράγματα θα ξαναβρεθούν στις κατακόμβες, όπως στους πρώτους διωγμούς. Η Ορθοδοξία στην αληθινή της πραγματικότητα είναι Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, έχει τη δική της παγκοσμιότητα, καθολικότητα και οικουμενικότητα, γι΄αυτό θα την κρατήσει ο Κύριος μέχρι το τέλος… 

Ο σκοπός των νεοεποχιτών έγινε πλέον φανερός. Σκοπός τους δεν είναι η ευημερία, η ελευθερία, η πρόοδος, η αδελφωσύνη, η αλληλεγγύη και τα άλλα φανταχτερά πυροτεχνήματα που πετούν στον ουρανό της ανθρωπότητας, αλλά η εγκαθίδρυση ενός στυγνού και ολοκληρωτικού πολιτικού, θρησκευτικού, οικονομικού και πολυπολιτισμικού καθεστώτος και η παγκόσμια κυριαρχία και επικράτηση του Αντιχρίστου. 

Ο Αντίχριστος δεν έχει καιρό, για «χάσιμο». Γνωρίζει ότι ο χρόνος της βασιλείας του είναι πολύ σύντομος. Πρέπει επομένως να βρει την ανθρωπότητα έτοιμη και ενωμένη για να την κυβερνήσει. Την διαδικασία αυτή της ενοποίησης την έχουν αναλάβει εν γνώσει ή και εν αγνοία τους τα διάφορα όργανά του, οι μικροί και μεγάλοι πρόδρομοί του. Πάντως το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έλθει, διότι σε κανέναν δεν το αποκάλυψε ο Θεός. Επομένως και όλες αυτές οι προετοιμασίες για την παγκοσμιοποίηση μπορεί να ανατραπούν και η ενοποίηση της ανθρωπότητας να γίνει με άλλες συνθήκες και προϋποθέσεις αν π.χ. γίνει ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος. Όμως τελικά ο Κύριος γνωρίζει. Εμείς όποιες υποθέσεις κι αν κάνουμε θα πέσουμε έξω. Στο μεταξύ ας γρηγορούμε προσευχόμενοι.

Από το βιβλίο του Αβραάμ Μοναχού Αγιορείτη: «Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ – Η αποστασία των εσχάτων»

simeiakairwn.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου