Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

BAS_4 : Σημαντικότατα προφητικά. ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;

 Έχω αναφερθεί πολλαπλά στο παρελθόν στο θέμα των προφητειών, προσπαθώντας να επισημάνω την πραγματική τους διάσταση, αναγκαιότητα και χρήση κι όχι κράζοντας ότι στις 32 του μήνα θα δούμε τον ουρανό ανάποδα ή την Μεγ.Παρασκευή θα θάβουμε τους τουρκαλάδες.











(Θα βρείτε εδώ τα άρθρα > www.triklopodia.gr/category/bas_4 και ειδικά στις σειρές άρθρων “Ο γέροντας, μου είπε”, “Γέροντας : το μυστικό για να σωθείτε”, “Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΙΠΕ : ΠΩΣ ΦΘΑΣΑΜΕ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ & ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ”, “ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ” (www.triklopodia.gr/bas_4-πωσ-και-ποτε-θα-σωθουμε/ ) κα.

Αναγκάζομαι να επανέλθω, διαπιστώνοντας ότι πολλοί (οι περισσότεροι), ειδικά δε οι πιο μορφωμένοι (τελικά μήπως παρα-μορφωμένοι;) ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

► ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ : Ο ενσαρκωμένος Ιησούς Χριστός σε πόσα σημεία της Καινής Διαθήκης κατακεραυνώνει τους φαρισαίους κι άλλους ότι όχι μόνον αγνόησαν τους προφήτες αλλά και τους σκότωσαν; Στο Ευαγγέλιο, πόσες φορές αναφέρει ότι συνέβη κάτι για να επαληθευτεί η ρήσις κάποιου προφήτου της Παλαιάς Διαθήκης; (εδώ κρύβεται το δράμα των αρνητών της Π.Δ. – δηλαδή ο Χριστός συνομωσιολόγος;).

ΛΟΙΠΟΝ : οι προφητείες είναι δείγμα της άπειρης αγάπης του Χριστού προς εμάς. Σαν αγαθός Πατέρας, όταν “βλέπει” ότι δεν βαδίζουμε σωστά στην ζωή, στέλνει προφητικά μηνύματα μέσω δικαίων ανθρώπων Του, ώστε να συνετιστούμε και ορθοδρομήσουμε. Τα ίδια δεν κάνει ένας σωστός γονιός στο παιδί του, όταν δεν βαδίζει σωστά στη ζωή ή δεν νοιάζεται για τις σπουδές του;
Ας δούμε εδώ τι μας λέει με την φωνή του ο Όσιος Παϊσιος >


Όποιος αγνοεί τις προφητείες του Χριστού, απλά είναι εκτός Πίστης.

► ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΒΔΗΛΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ; Ασφαλώς ΝΑΙ, ίσως περισσότερες από τις αυθεντικές. Γιατί; Διότι ο πονηρός αντικείμενος προσπαθεί να μπερδέψει τους ανθρώπους και κυκλοφορεί ψευδείς προφητείες, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Τα κλασσικά του εργαλεία είναι το ψεύδος και η διαβολή (διαβολή –> διάβολος). Πως ξεχωρίζουμε τις κίβδηλες; Εδώ είναι το δράμα! Πως να εξηγήσω αυτό το κρίσιμο στοιχείο, όταν οι περισσότεροι δεν έχουμε διαβάσει ούτε καν το Ευαγγέλιο; Με τι διάκριση να ξεχωρίσουμε τις κίβδηλες προφητείες όταν δεν έχουμε μάθει καν τι ζητά ο Χριστός από μας; Όταν ο καθένας μας σχεδόν έχει ράψει μια “θρησκεία” κουστούμι στο εγώ του και αγνοεί (ηθελημένα ή αθέλητα) αυτό που επεσήμανε ο Ιερός Αυγουστίνος : «Να μην λατρεύεις τον Θεό που συ δημιούργησες αλλά τον Θεό που σε δημιούργησε». Αν λοιπόν δεν ξέρουμε τον σκοπόν της ζωής επί γης, πως θα εκτιμήσουμε την σημασία των προφητειών. Οπότε το μόνο που μας μένει είναι να εμπιστευτούμε “σωστούς” ιερείς ή μοναχούς, αλλά κι εδώ κρύβεται άλλο δράμα. Αν περιμένουμε από τους σημερινούς αχρειερείς βοήθεια “την βάψαμε”! Αρκεί να σημειώσω ότι οι πλείστοι σημερινοί αχρειερείς ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ 20ου αι. Ακούσατε ποτέ να αναφέρονται στους οσίους Πορφύριον, Παϊσιον, Ιάκωβον, Εφραίμ Κατουνακιώτη, Ιωσήφ Ησυχαστή ή ακόμα και στον Άγιο Νεκτάριον άλλη μέρα από τις εορτές τους;

Έτσι το μόνο που απομένει (ακόμα και σε αυτονομιζόμενους ευσεβείς) είναι να αντιγράφουν τον (πάλιν) αυτονομιζόμενον ευσεβή βίο των γονιών τους, οι οποίοι μπορεί να ελέγχονται για διαρκή αμαρτήματα αλλά θεωρούν ότι αφορούν τους άλλους κι όχι αυτούς. Σκεφθείτε ας πούμε έναν γονιό να ζει επί δεκαετίες με σαρκικές σχέσεις εκτός γάμου και να διδάσκει τα ίδια στα παιδιά του, επειδή τάχατες θεωρεί ότι υπάρχει αγάπη για το έτερον ήμισυ. Βρε ταλαίπωρε άνθρωπε, που την βλέπεις την αγάπη χωρίς Χριστό; Όταν παρίστανες τον κατηχητή δεν έμαθες ότι την Αγάπη την ορίζει ο Χριστός κι όχι συ; Δεν έμαθες ότι ο Χριστός θα σε κρίνει και σαν γονιό αν έφερες το παιδί (που δεν είναι δικό σου αλλά δικό Του) στον δρόμο Του και συ το οδήγησες στον δρόμο της απώλειας; ΤΙ ΔΡΑΜΑ;

Σας παροτρύνω αυτούς να μελετήσουν τον μύθο του Αισώπου :
«Ἀνθρώπων ἕκαστος δύο πήρας φέρει, τὴν μὲν ἔμπροσθεν, τὴν δὲ ὄπισθεν, γέμει δὲ κακῶν ἑκατέρα΄ ἀλλ’ ἡ μὲν ἔμπροσθεν ἀλλοτρίων, ἡ δὲ ὄπισθεν τῶν αὐτοῦ τοῦ φέροντος. Καὶ διὰ τοῦτο οἱ ἄνθρωποι τὰ μὲν ἑαυτῶν κακὰ οὐχ ὁρῶσι, τὰ δὲ ἀλλότρια πάνυ ἀκριβῶς θεῶνται» – Δυο σάκους σ’ όλη τη ζωή μόνοι μας κουβαλούμε : έναν μπροστά έναν πίσω μας, με κόπο τους βαστούμε. Ο πίσω σάκος ξέχειλος κακά που ’ναι δικά μας. Γεμάτος ξένα ο μπροστινός κι αυτά πιάνει η ματιά μας…]

► ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ; ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ > ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΜΕ. Πολλοί κλείνουν εισιτήρια (μονής διαδρομής) για Πόλη ή ετοιμάζουν κόλλυβα για τους τούρκους και το ψευτορωμέηκο. Αγνοούν ότι αύριο μπορεί να τους πέσει κεραμίδα στο κεφάλι και να πάνε “ατακτοποίητοι” στον άλλο κόσμο, αναπολόγητοι δηλαδή. Αγνοούν τον σκοπό της προφητείας, που είναι η κατά Χριστόν διόρθωση (πνευματικός στόχος) κι όχι κοσμικός στόχος! ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ.

Σημειώνω οτι αυτά τόνιζα πάντα στα αναφερόμενα στις προφητείες άρθρα μου, διότι αυτό μου τόνιζε πάντα ο γέροντας, που όταν άκουγε ημερομηνίες έβγαζε καντήλες και “βρεγμένη σανίδα”.

► ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; Στην Πόλη θα πάνε όσοι ο Χριστός κρίνει ότι μπορούν να γίνουν οι νέοι Του απόστολοι για τον Επανευαγγελισμόν της Οικουμένης, όσοι θα προωθήσουν το Σχέδιο του Θεού κι όχι να παραστήσουν τους νέους άρχοντες ή το νέο ψευτορωμέηκο. Στην Πόλη θα πάνε σαν τον Χριστό :
«44 καὶ ὃς ἐὰν θέλῃ ὑμῶν γενέσθαι πρῶτος, ἔσται πάντων δοῦλος·
45 καὶ γὰρ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου οὐκ ἦλθε διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι, καὶ δοῦναι τὴν ψυχὴν αὐτοῦ λύτρον ἀντὶ πολλῶν» (Μάρκ.ι’44-45 – Και όποιος από σας θέλει να γίνη πρώτος, πρέπει να γίνη δούλος όλων και να συμπεριφέρεται με την ταπεινοφροσύνην και την υπομονήν και υπακοήν του δούλου – Διότι και ο υιός του ανθρώπου δεν ήλθε να εξυπηρετηθή από τους ανθρώπους, αλλά να τους εξυπηρετήση και να δώση την ψυχήν αυτού λύτρον και αντάλλαγμα, δια να ελευθερωθούν πολλοί από την ενόχην της αμαρτίας και τον αιώνιον θάνατον”.)
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΝΗΣΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΔΙΑΚΟΝΗΘΗΝΑΙ!

► ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ; Ασφαλώς και θα έρθει, το είπε κι ο γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης-Αριζονίτης σε video όχι πολύ γνωστό >

Σημειώστε ότι ο γέροντας Εφραίμ αναφέρει ότι αυτά ακούστηκαν παρουσία του γέροντός του Ιωσήφ Ησυχαστού και της λοιπής συνοδείας (πχ. Όσ.Εφραίμ Κατουνακιώτης, γ.Ιωσήφ Βατοπεδινός κ.α) και είναι προφανές ότι αυτοί, που όλοι “μιλούσαν” με τον Χριστό, αν ήταν ψευδή θα τα είχαν απορρίψει άμεσα! Ο δε γ.Ιωσήφ Βατοπεδινός, μας συγκεκριμενοποίησε τις πολεμικές δράσεις, που αφορούν την Ελλάδα >

► ΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ; Ασφαλώς, αλλά από άλλη πηγή, επικαιροποιώντας τις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (προ δυόμισυ αιώνων), που με πολύ προσπάθεια συγκέντρωσε ο μακαριστός μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης >

Η εκτίμησή μου είναι ότι ο μακαριστός Αυγουστίνος θα είναι ο πρώτος προφήτης, που θα επαληθευτεί (πριν κι από τον Όσιο Παϊσιο). Θυμίζω τι είχε πει περί τηλεόρασης, περί κοινωνικής διαστροφής, περί ψευτορωμέηκου, περί Ευρώπης και κυρίως περί ελικοπτέρων…..
ΕΕΕ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ… (Κούληδες ακούτε; κλείσατε ελικόπτερο;)

► ΜΑ ΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ ΜΑΣ ΛΕΣ; πιθανόν να με ρωτήσετε. ΜΙΑ Η ΠΗΓΗ, ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ κι όπως στα πολεμικά μελλούμενα προλέγουν τα ίδια, έτσι και στα πνευματικά αίτια πάλιν συμφωνούν Όσιος Παίσιος και γέροντας Ιωσήφ Βατοπεδινός >

► ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΞΥΠΝΑΜΕ ΚΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΣΗΦ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
Όπως λέει ο γέροντας : από αυτή την παγκόσμια σύρραξη να μην τρομάξετε!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ! (η συνέχεια επί της οθόνης, που έλεγαν παλιά…)
Ακούμε τις συμβουλές των Αγίων του Θεού κι όχι των (ψευδο)”αγίων” γονέων ή μπαρμπάδων μας μας. Αυτοί αν είναι άγιοι θα αναδειχθούν από τον Χριστό αργότερα. Υπάρχει ως τότε ένας τεράστιος κίνδυνος γι αυτούς : Επειδή θα λάμψει η Αλήθεια του Χριστού με τα επερχόμενα, θα φανούν όλα τα αμαρτήματά μας. Αυτό ενέχει τον κίνδυνο να χάσουμε τότε όλη την κοσμική εκτίμηση, που έχουμε σήμερα και πραγματικά θα είναι πολύ πικρό να απομυθοποιηθούν υπερεκτιμημένες ή ψευδώς αναδειχθείσες καταστάσεις. Πόσο πολύ θα πονέσει, αν φανεί ότι δεν είχαμε Χριστό, αν και το διαφημίζαμε και με ωθείς σε SCRIPTA MANENT; (www.triklopodia.gr/bas_4-scripta-manent-το-αυγό-του-κολόμβου/ ) (δες και ΥΓ-2 για το αίτιο, που κρυβόμαστε)

► ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το ότι δεν αναφέρθηκα σε προφητείες παλαιότερες του Πατροκοσμά, μην νομισθεί ότι τις απορρίπτω. Ίσα-ίσα, έχουν επικυρωθεί από τόσους αγίους στο διάβα των αιώνων. Απλά επικεντρώθηκα στους σύγρονους προφήτες, που έχουν επικαιροποιήσει και συγκεκριμενοποιήσει τα από αιώνων προρρηθέντα μελλούμενα να συμβούν.

► ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΝΗΘΕΙ; Πολύ πονετική διαπίστωση. Ποιοί είναι οι εκλεκτοί; Αυτοί, που ο Χριστός επέλεξε για την προώθηση του Θείου Σχεδίου. Υπάρχουν πιο εκλεκτοί από τους πατριάρχες, τους επισκόπους κι αρχιεπισκόπους ή τους ηγουμένους μονών και ειδικά αγιορειτών; Δεν αναφέρομαι σε όλους αλλά στους πλείστους. Δείτε τι έδειξε η covid-οκατάσταση. Απλά θα επισημάνω κάτι γενικώτερο και το “κλέβω” από επόμενο άρθρο μου, από συνομιλία με κάποιον “φωτισμένο”, που μου είπε :
«Γιατί εύχονται στους δεσπότες κι λοιπούς ιερείς “εις έτη πολλά” κι όχι “εις φωτισμόν πολύν”; Τα έτη τους μάραναν και μετά λένε “εδώ το μπόλι κι εκεί ο θάνατος”. Η πλήρης εκκοσμίκευση της Εκκλησίας. Ακόμα και ο διάβολος παραπλάνησε τους πρωτόπλαστους με το δέντρο της “γνώσης”. Η γνώση είναι το ζητούμενον, η Αλήθεια δηλαδή, γιατί αυτή σώζει! Ας έπαιρναν παράδειγμα από τους προγόνους μας : «ουκ εν τα πολλά έτη το ευ, αλλά εν τω φωτισμώ το πολύ (κι Άγιον)» και συγχώρα με για την προσαρμογή… Ακόμα και στο παιδικό τραγούδι των γενεθλίων παρόλη την αναφορά σε μεγάλη ηλικία λέει : “μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά, παντού να σκορπίζεις της ΓΝΩΣΗΣ το φως κι όλοι να λένε να ένας ΣΟΦΟΣ”. Αχχ, η λαϊκή σοφία…».
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : ΔΕΝ ΕΧΟΜΕΝ ΗΜΕΡΕΣ (γ.Ιωσήφ Βατοπεδινός)
Καλόν πνευματικόν αγώνα σε όλους!

BAS_4

ΥΓ1 – Φορτιστήκαμε πολύ. Λίγη χαλάρωση >
https://www.brighteon.com/3b73fd8f-e492-4666-b27b-a92da97971be

ΥΓ2 – «19 αὕτη δέ ἐστιν ἡ κρίσις, ὅτι τὸ φῶς ἐλήλυθεν εἰς τὸν κόσμον, καὶ ἠγάπησαν οἱ ἄνθρωποι μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ αὐτῶν τὰ ἔργα. 20 πᾶς γὰρ ὁ φαῦλα πράσσων μισεῖ τὸ φῶς καὶ οὐκ ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα μὴ ἐλεγχθῇ τὰ ἔργα αὐτοῦ· 21 ὁ δὲ ποιῶν τὴν ἀλήθειαν ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα φανερωθῇ αὐτοῦ τὰ ἔργα, ὅτι ἐν Θεῷ ἐστιν εἰργασμένα.» (Ιωαν.γ’19-21 – Αυτή δε είναι και η αιτία της καταδίκης των απίστων· ότι δηλαδή το φως, ο Υιός του Θεού, ήλθεν στον κόσμον, αλλά οι άνθρωποι ηγάπησαν και έδωσαν μάλλον την καρδιά τους στο σκοτάδι και όχι στο φως. Και τούτο, διότι τα έργα των ήσαν πονηρά. Διότι κάθε ένας που αμετανοήτως πράττει έργα κακά και διεστραμμένα, αντιπαθεί και αποστρέφεται το φως και δεν έρχεται στο φως, δια να μη φανερωθούν τα φαύλα έργα του. Καθένας δε που ζη και πράττει σύμφωνα με την αλήθειαν του Θεού, έρχεται στο φως, πλησιάζει με εμπιστοσύνην στον Κυριον Ιησούν, δια να φανερωθή η ποιότης και η αξία των έργων του, να πληροφορηθή δε και ο ίδιος ότι πράγματι αυτά έχουν γίνει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού”.)

ΥΓ3 – Ευχαριστώ τον συντάκτη του άρθρου www.triklopodia.gr/o-baσιλιασ-ειναι-γυμνοσ-ακομη/ για τα καλά του λόγια και του εύχομαι φωτισμό, που όλοι χρειαζόμαστε.

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου