Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ωμός εκβιασμός του Πατριαρχείου Μόσχας στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 


Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας με σχετικό κείμενο που δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του Πατριαρχείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας για την σύσταση της Ρωσικής Εξαρχίας στη Αφρική κατά την οποία εξέφρασε την πικρία του για την απόφαση αυτή της Ρωσικής Εκκλησίας.

Κάνοντας μια εκτενή αναφορά στην απόφαση αυτή να δημιουργήσει την Εξαρχία επιπλέον εξηγεί ότι θεωρεί απαραίτητο να απαντήσει στην ανακοίνωση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας για να μην υπάρχει λαναθασμένη άποψη (όπως αναφέρει το κείμενο) για τις αιτίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ίδρυσε την Εξαρχεία στην Αφρική.

Ούτε λίγο ούτε πολύ προτρέπει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας να άρουν την στήριξή τους στο ουκρανικό ζήτημα προκειμένου να διαφυλάξουν την ενότητα της Ορθοδοξίας, όπως λέει το κείμενο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Προτρέπουμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ και τους ιεράρχες της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Αλεξανδρείας να άρουν την υποστήριξή τους προς το ουκρανικό προκειμένου να διαφυλάξουμε την ενότητα της Αγίας Ορθοδοξίας.»

exapsalmos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου