Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Θαυμαστό γεγονός χτες στην Παναγία Κριτσιλαριώτισσα στα Μύρα Λάρισας.

Παναγία Κριτσιλαριώτισσα: Το μεσημέρι της Κυριακής κατά τις τέσσερις φτάσαμε στον ιερό ναό της Παναγίας Κριτσιλαριώτισσας (για πρώτη φορά).
Το προσκύνημα αυτό θέλαμε να το κάνουμε πολύ καιρό πριν.Προχωρήσαμε προς το ναό ο σύζυγός μου ,το παιδί μου ,η μητέρα μου και εγώ.Η μητέρα μου είναι 86 ετών και την κρατούσα από το χέρι,γιατί έχει μπαστούνι.Εισερχόμαστε στο ναό,ανάβουμε κεριά,προσκυνάμε όλες τις εικόνες και την παναγιά, ψάλλουμε το απολυτίκιό της ,λέμε και μια προσευχή μπροστά στην εικόνα της Παναγίας και αποφασίζουμε να φύγουμε.Εντωμεταξύ στο ναό πριν μπούμε, υπήρχε ένα ζευγάρι το οποίο προσκύνησε και έφυγε , αφού εμείς ήμασταν ήδη μέσα .Μετά δεν υπήρχε κανένας άλλος στο ναό.

 

Φεύγοντας έλεγα στη μητέρα μου πως έχω ακούσει ότι είναι θαυματουργή αυτή η εικόνα.Μου λέει η μητέρα μου ότι ήταν και μια γυναίκα με μαύρα ρούχα και μαύρο μαντήλι,ολόλευκη στο πρόσωπο,πάρα πολύ καθαρή,άστραφτε στην έξω πόρτα του ναού.Αυτή μας άνοιξε την πόρτα.Εγώ της απαντώ ότι δεν υπήρχε καμμιά γυναίκα μαυροφορούσα στο ναό.

Ε μα πώς ;Αφού μας περίμενε στην πόρτα.Σάστισε η μητέρα μου για λίγο ,μιας και οι τρεις μας δεν της επιβεβαιώσαμε την παρουσία της μαυροφορούσας γυναίκας.Αμέσως σκεφτήκαμε πως μάλλον θα επρόκειτο για παρουσία της Παναγίας ,αφού στο παρελθόν έχουμε ακούσει πολλούς ανθρώπους να αναφέρουν σε προσκυνήματα την εμφάνιση της Παναγίας με μαύρο μαντήλι και μαύρα ρούχα .Την ευχή της Παναγίας να έχουμε και των Αγίων.
Ι. Κ.

23/1/22
Πραγματικά :
Στο ξωκλήσι μας αλλά και στον δρόμο από Μύρα προς την Παναγιά απο τους παλιούς χρόνους ως σήμερα , άνθρωποι όλων των ηλικιων έχουν δει την Παναγιά ολοζώντανη με μαύρα πεντακάθαρα ρούχα , με μαύρη μαντήλα και απαστράπτουσα μορφή (λευκό λαμπερό πρόσωπο ) που είτε τους μίλησε ,είτε απλά εμφανίστηκε.

Όλοι έχουν δει με την ΙΔΙΑ μορφή και κάποιοι στον ύπνο τους πάλι με την ίδια μορφή.
Οι παλιοί διηγούνται την παρουσία της στο εικονοστάσι στη μέση του δρομου όπου παλιά έγιναν πολλά φονικά κατά τον εμφύλιο πόλεμο.

Ένα απο τα θαυμαστά γεγονότα που οι παππούδες και γιαγιάδες διηγούνται είναι ότι ο Ιερός ναός πάντα ενώ τον κλείδωναν … τον έβρισκαν ξεκλείδωτο. ( χαρακτηριστική είναι η συνομιλία εργατών που απορούσαν πως ξεκλείδωνε η πόρτα που προηγουμένως ήταν απόλυτα σίγουροι ότι την κλείδωσαν τελειώνοντας τις εργασίες στον ιερό ναό ).

Όλες αυτές τις μαρτυρίες θα τις κάνουμε βιβλίο και παρακαλούμε όσους έχουν ακόμη τους παππούδες τους εν ζωή που να άκουσαν κάτι θαυμαστό ή οι ίδιοι το έζησαν ,στον ιερό αυτον τόπο , να επικοινωνήσουν μαζί μας στο 6944246856.

 

 vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου