Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Όταν η Παναγιά “φορέσει” και πάλι τα γαλόνια της Αρχιστρατήγου…


Δεκαπενταύγουστος του 2022… Η Παναγιά μας, γιορτάζει την μετάσταση Της από τα γήινα στα ουράνια, αλλά ο Κόσμος, βουτηγμένος μέσα στη πίσσα της αμαρτίας, ζει τον απόλυτο εφιάλτη…Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο… Δεν υπάρχει μέρα που να ξημερώσει το τελευταίο διάστημα, που να μη σφιχτεί η καρδιά του κάθε Έλληνα, όταν σερφάρει πρωινιάτικα στο Ίντερνετ για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις, οι οποίες αυτές εξελίξεις μετατρέπουν τον πρωινό καφέ του σε δηλητήριο…

Γράφει ο
Πύρινος Λόγιος

Οι ωμότητες στην Ουκρανία, έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο. Οι δαιμονισμένοι Δυτικοί, βλέποντας πως ο Πούτιν προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει τους πληθυσμούς αλώβητους από τη βροχή των βομβαρδισμών, εφοδιάζουν τους νεοναζί με νέο, πιο εξελιγμένο οπλισμό ο οποίος αντί να κατευθύνεται προς τους ρωσικούς θύλακες, κατευθύνεται σε εγκαταστάσεις όπως το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζνιε με σκοπό την πρόκληση πυρηνικής έκρηξης και τον θάνατο χιλιάδων συμπατριωτών τους, για να κατηγορήσουν έπειτα τους Ρώσους γι αυτό. Η απόλυτη κτηνωδία…

Από την άλλη πλευρά, βλέπει κανείς τον πανικό, ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του υπεραιωνόβιου διπλωματικού εκπροσώπου (πλέον) των Διεθνιστών της παρέας του Σβάμπ, τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσινγκερ, να κρούει, όχι απλά το καμπανάκι του κινδύνου, αλλά σχεδόν την καμπάνα μεγέθους αυτής της Νότρ Ντάμμ προς τους άμυαλους και παράφρονες της άρρωστης αυτής παρέας.

To φερέφωνο των Καμπαλιστών, η Wall Street Journal σε προχτεσινό της άρθρο που το υπογράφει η Laura Secor – μία από τις πιο δυνατές πένες της εφημερίδας – φιλοξενεί άλλη μια νέα συνέντευξη του …απέθαντου Χένρυ, ο οποίος, εξ αφορμής του νέου του βιβλίου, μας δηλώνει ορθά-κοφτά πως…ανησυχεί σφόδρα για την δημιουργηθείσα “Ανισορροπία” (“Disequilibrium” στη γλώσσα της διπλωματίας), η οποία έχει προέλθει μέσα από τις φρικιαστικά ανισόρροπες πολιτικές των πολιτικών -“υπαλλήλων” του ιεαρατείου του Π.Ο.Φ. που διευθύνει ο …αρχιερέας Κλάους Σβάμπ και που επέφεραν αυτό το εφιαλτικό σκηνικό που βιώνει η ανθρωπότητα σήμερα.

Η αγωνία του … “απέθαντου”!

Για πρώτη φορά στην Ιστορία των Νεωτέρων Χρόνων της Ανθρωπότητας, ο Κίσσινγκερ συμπεριφέρεται ως… “πανικοβλημένος ανθρωπάκος”. Μιλάει για…τραγικά λάθη που έγιναν με τη Ρωσία και την Κίνα και που η Δύση δεν σεβάστηκε όσο έπρεπε και τις δύο υπερδυνάμεις, με αποτέλεσμα να απειλείται η ανθρωπότητα με πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τον έχω ξαναδεί να μιλά έτσι. Πάντοτε, οι συνεντεύξεις που έδινε είχαν τον τόνο της σιγουριάς, της πεποίθησης πως…όλα θα πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί, είτε από τον ίδιο, είτε από το…ιερατείο της “Σκιώδους Κυβέρνησης” των ΗΠΑ και του Κόσμου. Αυτή τη φορά όμως όχι. Ο Κίσσινγκερ φαίνεται – και είναι κατά τη γνώμη μου – σε κατάσταση πανικού. Και το κακό γι αυτόν και τους συνεργάτες του, είναι ότι ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ. Και το…κάκιστο της υπόθεσης; Ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν τον ακούει! Ούτε καν το πνευματικό του παιδί, ο Κλάους Σβάμπ, ο οποίος συμπεριφέρεται σαν να…μη τρέχει τίποτε και ότι η Μεγάλη Επανεκκίνηση…προχωρεί και τίποτε δε τη σταματά!

Ο Κίσσινγκερ, υπήρξε ο “οργανωτής” και ο “διεκπεραιωτής” των σχεδίων της καμπαλιστικής εβραϊκής Παγκόσμιας Συνομωσίας, γνωστής ως “Νέα Τάξη Πραγμάτων” (“Nuovo Ordus Seclorum” στη λατινική γλώσσα) και που αυτή άρχισε να ξεδιπλώνεται μετά και τη λήξη του Β’ ΠΠ, όπου οι ΗΠΑ έλαβαν το σκήπτρο της κοσμοκρατορίας από τους Αγγλοσάξωνες της Μεγάλης Βρετανίας. Ο ίδιος ο Κίσσινγκερ στρατολόγησε τον Κλάους Σβάμπ, (πιθανό) μέλος της καμπαλιστικής σέχτας των Κασιδικών ή Χασιδικών Ραββίνων (όπως σημειώνω σε άρθρο μου στην “Ελεύθερη Ώρα”), έχοντας επενδύσει τόσο στις ικανότητες του, όσο και στην πίστη του ότι…όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να σχεδιαστούν με την παραμικρή λεπτομέρεια.
Ο ίδιος προώθησε διπλωματικά και πολιτικά το Π.Ο.Φ. ως ένα δυνατό thing tank club και ο ίδιος επίσης, φρόντισε για την χρηματοδότηση των διαφόρων προγραμμάτων του, όπως το πρόγραμμα “Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες”. Και επειδή βλέπει το…όνειρό του όχι μόνο να κινδυνεύει από τις ενέργειες μιας θλιβερής κάστας από αυθεντικούς ΗΛΙΘΙΟΥΣ που συγκέντρωσε ο Σβάμπ, αλλά ακόμη χειρότερα, να φτάσουν τα πράγματα σε σημείο τέτοιο, όπου ο πλανήτης δεν θα είναι κατοικήσιμος τουλάχιστον για τα επόμενα…20.000 χρόνια, άρχισε να χτυπά τις καμπάνες! Και μέσα από αυτή τη συνέντευξη, προσπαθεί να αφυπνίσει τους …στόκους του Σβάμπ, αλλά δεν βλέπω να γίνεται …κατανοητός από κανέναν. Όλα τα τσιράκια του “αρχιερέα”, κλεισμένα ερμητικά στον …δικό τους κόσμο, νομίζουν ότι…προχωράνε προς τη νίκη(!) με το να τροφοδοτούν με όπλα μαζικής καταστροφής τους ετοιμοθάνατους Ουκρανούς. Η αυθεντική ΠΑΡΑΝΟΙΑ σε όλο της το μεγαλείο!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα…ξεφτέρια των “Δημοκρατικών” διεθνιστών γύρω από τον Λευκό Οίκο, μπροστά στο μίσος τους για τον Πούτιν που τους γκρεμίζει τα σχέδια, δεν σταματούν πουθενά!

Πρίν από λίγο διάβασα μια είδηση σε κάποιο ενημερωτικό σάιτ πως μια ομάδα “πολιτικών” των “Δημοκρατικών”, σκοπεύει να φέρει νομοσχέδιο το οποίο θα χαρακτηρίζει τη Ρωσία κράτος που υποστηρίζει την …τρομοκρατία! Μ’ άλλα λόγια, ότι η …Ρωσία, είναι κράτος-τρομοκράτης! Και μάλιστα, δύο από αυτούς τους “γερουσιαστές”, φέρονται να έχουν επισκεφτεί τον προηγούμενο μήνα το Κίεβο, για να συζητήσουν το νομοσχέδιο με τον …Ζελένσκι! Φυσικά, το πήρε χαμπάρι η Ρωσία και μέσω του Αντρέι Νταρτσίγεφ, τον επικεφαλής του τμήματος για τη Βόρεια Αμερική στο ρωσικό ΥΠΕΞ, τόνισε πως “εάν η αμερικανική Γερουσία προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων να συμπεριληφθεί η Ρωσία σε αυτή τη μαύρη λίστα, αυτό θα σημάνει ότι η Ουάσιγκτον θα έχει ξεπεράσει το σημείο από όπου δεν υπάρχει επιστροφή”.

Το πράγμα δε σταματάει εδώ. Είχαμε και την…πρώτη εξέλιξη επί του θέματος αυτού.

Την Πέμπτη που μας πέρασε, το κοινοβούλιο της …Λετονίας(!) χαρακτήρισε τη Ρωσία “κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία” και …κάλεσε τους συμμάχους της Βαλτικής στη Δύση να …επιβάλουν ακόμη ευρύτερες κυρώσεις στη Μόσχα! Ποιοί; Το “μυγόχεσμα” που ακούει στο όνομα Λετονία! Που δεν το έχουν σε τίποτε οι Ρώσοι να το κάνουν κυριολεκτικά μια χαψιά και να το…καταπιούν, όπως και έκαναν κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ μαζί με τις…άλλες δύο “κυρίες’ της Βαλτικής, την Εσθονία και τη Λιθουανία!

Οι άνθρωποι έχουν κυριολεκτικά ΞΕΦΥΓΕΙ εντελώς!

Και ας μή μιλήσουμε για τους παρανοϊκούς της Κομισιόν και για το ότι προσπαθούν με χίλια δυό τερτίπια να μας κάνουν και…εντομοφάγους, για να…αντιμετωπίσουμε την επισιτιστική κρίση, την οποία πάλι αυτοί δημιούργησαν για το…καλό μας! Λάου – λάου το πήγαιναν τόσα χρόνια με εκείνη τη φρικαλέα προπαγάνδα περί …βίγκαν διατροφή, η οποία βασιζόταν στην χημική επεξεργασία ορισμένων φυτών όπως η σόγια για παράδειγμα, μέσω της οποίας παράγουν …γάλα, “κιμά” για μπιφτέκια, κρασί από σόγια ή κι εγώ δε ξέρω τι άλλο!

Τελικώς, τώρα έχει αρχίσει η τελική επίθεση…

Η Παναγιά των Ελλήνων γιορτάζει την “μετάσταση” Της και φοράει τα γαλόνια της Αρχιστρατήγου γι’ άλλη μια φορά

Όλες αυτές οι τρομακτικές εξελίξεις δεν μας προβληματίζουν απλά. Μας τρομοκρατούν! Σοκαρισμένοι όλοι μας, βλέπουμε με μάτια ενεού και κεχηνότος και χωρίς δύναμη αντίδρασης, ένα τρομακτικό πλέγμα να τυλίγεται γύρω μας αναρωτώμενοι αν έχουμε ελπίδα να επιζήσουμε. Έχουμε στ’ αλήθεια ελπίδα ή μήπως ο Θεός μας έχει εγκαταλείψει στη…τύχη μας και στα χέρια κυριολεκτικά του ίδιου του Σατανά…

Κι όμως συνέλληνες, ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ! Και η ελπίδα αυτή έχει όνομα: Η ΠΑΝΑΓΙΑ μας που γιορτάζει σήμερα!

Πολλοί από εσάς, θεωρούν πως η λατρεία της Παναγίας είναι πλέον…εθιμοτυπία. Μια απλή εθιμοτυπική πράξη – επειδή…έτσι τα βρήκαμε – η οποία ξεκινάει με την την τυπική επίσκεψη στην εκκλησία της γειτονιάς μας και καταλήγει είτε σε τσιμπούσι είτε σε..πανήγυρη με νταούλια, βιολιά και…μπουζούκια της κακιάς ώρας. Οι πιο …πολλοί σχεδιάζουν μάλιστα και τις…διακοπές τους επισκεπτόμενοι τους τόπους λατρείας της Παναγίας όπως η Τήνος, η Βέροια (εκεί έχει μεταφερθεί η ιστορική Παναγία Σουμελά από τους πρόσφυγες της Τραπεζούντας), η Αγιάσος Λέσβου (η εκκλησία της Παναγίας της Αγιάσου, ένας ναός της μεσοβυζαντινής περιόδου – 12ος αιώνας μ.Χ. – που κτίστηκε στα χρόνια του κυβερνήτη της Λέσβου Κων/νου Βαλέριου -1173 μ.Χ.- και επί αυτοκρατορίας του Ισαάκιου του Β’ της δυναστείας των Αγγέλων και που βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς της Βρεφοκρατούσας) και άλλα μέρη της πατρίδας, χωρίς την ιδιαιτερότητα της βαθιάς πίστης σε Εκείνη. Μάλιστα, στην Λέσβο την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, υπάρχει το έθιμο της…πεζοπορίας όπου πολλοί κάτοικοι του νησιού είτε από την πρωτεύουσα Μυτιλήνη, είτε από τις γύρω κωμοπόλεις και χωριά του νησιού, ξεκινάνε από τα μέρη τους και με τα πόδια εν είδει ιερού τάματος, διανύουν αρκετά χιλιόμετρα ανηφορίζοντας το βουνό Όλυμπος για να φτάσουν να προσκυνήσουν την Χάρη Της. Η λατρευτική αυτή εκδήλωση όμως τα τελευταία 50 χρόνια, έχει μετατραπεί σε…υγιεινό περίπατο, δηλαδή σε εκδρομούλα, με γέλια και χαρές και με συντροφιές όπου μόνο το λατρευτικό συναίσθημα λείπει, με αποτέλεσμα να χάνεται επί της ουσίας στο βωμό της…διασκέδασης η όποια λατρευτική εκδήλωση.

Τώρα όμως, στις μέρες που ζούμε, τα πράγματα έχουν αποκτήσει άλλη…διάσταση. Το πανηγύρι, μετατρέπεται σε…ικεσία προς τη Μάνα όλων των Ελλήνων, η οποία ποτέ δεν έλειψε από κοντά τους σε κάθε συμφορά που χτυπούσε το Γένος και η …εθιμοτυπία σε προσευχή με γονυπετία και δάκρυ πολύ στα μάτια…Οι συμφορές που μας βρήκαν πολλές, πάρα πολλές και ο καιρός εγγύς όπου οι συμφορές θα μεταβληθούν σε…τρομακτικές πληγές!

Γιατί όμως ειδικά η Παναγία για τους Έλληνες; Πώς πήρε τον συμβολισμό αυτόν; Γιατί δεν συμβαίνει αυτό το λατρευτικό και στα άλλα δυτικοευρωπαϊκά κράτη ΠΛΗΝ της Γερμανίας και συγκεκριμένα της Βαυαρίας, όπου η μέρα του Δεκαπενταύγουστου θεωρείται ιερή και είναι ημέρα αργίας;

Είναι πολύ απλό αγαπητοί μου συνέλληνες!

Όταν το Γένος μας είχε ως θρησκεία τον παγανισμό του Δωδεκάθεου, η πιο σημαντική, η πιο λατρεμένη θεότητα ήταν η …θεά Αθηνά!

Η Αθηνά συμβόλιζε την Σοφία, την Παρθενία, την αμέριστη αγάπη προς τους γενναίους πολεμιστές και γενικότερα την Αγνότητα και την καρτερία. Επίσης, η Αθηνά είχε και τον τίτλο της …Αρχιστρατήγου(!), όπου οι Έλληνες – κυρίως οι Αθηναίοι, ζητούσαν από εκείνη να ηγηθεί των ελληνικών στρατευμάτων εναντίον οποιουδήποτε κινδύνου παρουσιαζόταν. Η μυθολογία μας είναι γεμάτη από τις “παρεμβάσεις” της οι οποίες ήταν σωτήριες. Γι αυτόν τον λόγο και ο Περικλής αναμόρφωσε την Ακρόπολη των Αθηνών και έχτισε αυτό το αριστούργημα που ονομάζουμε σήμερα Παρθενώνα για να τον αφιερώσει προς τιμήν της.

Στα προπύλαια δέσποζε το γιγάντιο άγαλμα της, ενώ μέσα στο ναό του Παρθενώνα, το χρυσελεφάντινο άγαλμα που την αναπαριστούσε, θεωρήθηκε ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Καμμία άλλη θεότητα δεν λατρεύτηκε τόσο πολύ και τόσο έντονα από τους αρχαίους μας προγόνους, όσο αυτή. Και ήταν επίσης η μόνη θεότητα η οποία τιμήθηκε με τόσα προσωνύμια, 45 τω αριθμώ παρακαλώ! Παλλάδα (φωτεινή, αστραφτερή), Παρθένος (δεν συνευρέθη ποτέ με αρσενικό) Πρόμαχος-Αρχιστράτηγος (ηγούνταν της επίθεσης προς τους εχθρούς), Προναία (πάντα μεριμνούσε για όλους όσους τη λάτρευαν), Μηχανίτις (προστάτιδα της εξυπνάδας, της ευφυίας), Ειρηνοφόρος (έφερνε πάντα την ειρήνη) και τόσα άλλα που δεν θυμάμαι τώρα.

Όταν ο Ελληνισμός πέρασε από τον παγανισμό στον Χριστιανισμό, η Ιερή Μητέρα του Σωτήρος Χριστού πήρε της θέση της Αθηνάς σχεδόν…αμέσως! Δεν ήταν καθόλου τυχαίο που ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός ήθελε να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα καί στην Αθήνα μαζί με την Κων/πολη, διότι θεωρούσε πως η Αθήνα ήταν ανέκαθεν η καρδιά του Ελληνισμού από την αρχαιότητα και ότι ο μεγαλεπήβολος ναός της Αθηνάς, ο Παρθενώνας, θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ένα χριστιανικό σύμβολο, εξ ίσου μοναδικό όπως η Αγία Σοφία που ο ίδιος έκτισε. Έτσι, έδωσε εντολή ο αριστουργηματικά κτισμένος αυτός ναός με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική, να γίνει το άλλο σύμβολο της μεσαιωνικής και υστεροβυζαντινής Χριστιανοσύνης και να αφιερωθεί στην Ιερή Μητέρα του Σωτήρος και όλων των Χριστιανών. Και πράγματι, ο Παρθενώνας μετετράπη, μετά από ουσιώδεις μεταλλαγές που θα χρησίμευαν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες χριστιανικού ναού, σε εκκλησία προς τιμήν της Παναγίας Παρθένου, που λίγο αργότερα ονομάστηκε Παναγία η Αθηνιώτισσα.

Σχεδόν όλα τα γνωστότερα και ευρύτερα στη χρήση τους προσωνύμια που είχε η Αθηνά (Αεί Παρθένος, Φωτεινή, Προναία, Αρχιστράτηγος) πήγαν…σούμπιτα στη Παναγιά μας. Και Εκείνη, σύμφωνα με τις πράξεις Της τα αποδέχτηκε με χαρά και τα “τίμησε” μέχρι σήμερα, μέχρι τα τώρα!

Η λατρευτική “μανία” όχι μόνο των Βυζαντινών, αλλά και των νεώτερων Ελλήνων προς το πρόσωπο Της, ήταν και είναι παροιμιώδης. Κανείς άλλος λαός που έχει ενστερνιστεί τον Χριστιανισμό, δεν Την αγάπησε και δεν Την τίμησε όσο οι Έλληνες. Και μόνο το αριστουργηματικό αυτό ποίημα των “Χαιρετισμών της Θεοτόκου” να διαβάσει κανείς, αντιλαμβάνεται μέχρι κεραίας το πόσο οι Έλληνες Την λάτρεψαν και εξακολουθούν ακόμη – παρά την μετάλλαξη πολλών από πιστούς Έλληνες σε…νεοταξικούς “άθεους” – να Την λατρεύουν.

Και εκείνη το ξέρει!

Γι’ αυτό είναι κοντά μας σε όλες τις συμφορές που μας έχουν βρεί διαχρονικά. Από τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1821 (που τόσο πολύ πικράθηκε από την εμφύλια διαμάχη μεταξύ των οπλαρχηγών και της πολιτικής εξουσίας, όπως μας πληροφορεί ο Στρατηγός Μακρυγιάννης) μέχρι τον Μακεδονικό Αγώνα και από τους Βαλκανικούς Πολέμους όπου και“φόρεσε” και πάλι τα “γαλόνια” της Αρχιστρατήγου ως την κατάκτηση της Σμύρνης και των νησιών του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου (εκεί που “στράβωσε” η Αρχιστράτηγος – κατά τις ρήσεις των Αγίων Γερόντων μας – ήταν τα…βρισίδια των κουρασμένων Ελλήνων στρατιωτών που την…πείραξαν κατάκαρδα κι αυτός ο θυμός Της ήταν η αιτία που δεν μας δόθηκε η Πόλη, η οποία ήταν ετοιμασμένη και…έτοιμη να πέσει πάλι πίσω στα χέρια μας αλλά και η αποστροφή του σεπτού προσώπου Της και που είχε αυτό ως κατάληξη την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής) και που έφτασε μέχρι το Έπος του ‘40 – όπου κυριολεκτικά ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕ τη νίκη, μια νίκη ΑΝΕΛΠΙΣΤΗ από όλους όσους παρακολουθούσαν τα δρώμενα στο ελληνοϊταλικό μέτωπο, ακόμη κι απ’ τον φαφλατά Ντούτσε.

*Η νίκη αυτή “θεωρήθηκε” ως ΔΩΡΟ στους αγαπημένους Της Έλληνες – στους οποίους ακόμη “κρατούσε…μουτράκια” από εκείνα τα “βρισίδια” του μικρασιατικού μετώπου – επειδή οι Ιταλοί Την προσέβαλαν στον μέγιστο βαθμό χτυπώντας την “Έλλη”ανήμερα στη γιορτή της εκείνον τον αιματηρό Δεκαπενταύγουστο του ’40 και την προσβολή η κυρά-Δέσποινα της καρδιάς μας, δεν την ανέχεται. Η απέραντη καλωσύνη Της και αγάπη της προς αυτόν τον δύσκολο, ατίθασο και “ανυπάκουο” λαό την έκανε να μπεί και πάλι μπροστά, φορώντας άλλη μια φορά τα “γαλόνια” της Αντιστράτηγου, κάνοντας τις σιδερόφραχτες μεραρχίες των Ιταλών να καταρρέουν και να σκορπούν στον αέρα σαν καρυδότσουφλα*.

Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά. Εγώ είμαι απλά ένας Ιστορικός που μεταφέρει τα λόγια των …άλλων, ως τεκμήρια μαρτυρίας πολλών που Την είδαν στο Μέτωπο της Πίνδου να τους καθοδηγεί και να τους αρμηνεύει, όπως έκανε πάντα με τον βυζαντινό στρατό και τη φρουρά της Πόλης στα χρόνια της κραταιάς Ρωμανίας.

Στο θαύμα της υπερκόσμιας σωτηρίας της Αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα τον Απρίλιο του 2017, όλοι οι κοντινοί της άνθρωποι μίλησαν με θαυμασμό και δέος γι’ αυτό το απολύτως υπερφυσικό γεγονός της διάσωσης της νεαρής κοπέλας από ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ από την ίδια την Μεγαλόχαρη.

“Ένα κάθισμα που είναι ενωμένο σχεδόν με την υπόλοιπη άτρακτο του ελικοπτέρου, αποκλείεται να κοπεί από άνθρωπο με τόση ακρίβεια και σε δευτερόλεπτα μέσα, σαν να κόπηκε με απόλυτο μηχάνημα λέιζερ. Αν δείτε το κάθισμα πώς αποκόπηκε, θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό, όπως έμεινα κι εγώ” μας διηγείται ο διοικητής της Πλεξίδα κ. Θεόδωρος Λίγκρης σε σχετικό βίντεο. Και πράγματι, η μαρτυρία της Πλεξίδα καθώς και η εμπειρία που ένιωσε εκείνη την ώρα του ατυχήματος, είναι αληθινά συγκλονιστική. Η Πλεξίδα κανονικά μετά το ατύχημα θα έπρεπε να ήταν νεκρή, όπως και οι τρείς άλλοι συνάδελφοί της στο ελικόπτερο. Δεν πέθανε ασφαλώς, αλλά τα κατάγματα που είχε σε όλο της το σώμα καθώς και τα σκισίματα που είχε στο πρόσωπο, δεν έδιναν πολλές ελπίδες όχι απλά για…ταχεία ανάρρωση, αλλά ούτε καν για πλήρη ανάρρωση και που μάλιστα την οριοθετούσαν μεταξύ έξη μηνών ή ακόμη και δύο ετών και με την πιθανότητα ακόμα και της αναπηρίας να βρίσκεται στο…τραπέζι! Η κοπέλα όμως ανάρρωσε ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ τρόπο μέσα σε…15 μέρες! Την 16η μέρα δε, που βγήκε από το νοσοκομείο απολύτως υγιής, έδωσε και συνέντευξη στο κανάλι STAR, όπου και αφηγήθηκε την εμπειρία της και το Θαύμα της Παναγιάς. Οι ίδιοι μάλιστα οι γιατροί, δεν μπορούσαν καν να αρθρώσουν ούτε λέξη που να μπορεί να σταθεί ως αίτιο της εκπληκτικά γρήγορης ανάρρωσης της και μιλούσαν και οι ίδιοι για “θαύμα”.

Η Παναγιά με έσωσε, Εκείνη με γιάτρεψε και Εκείνη με έκανε καλά, μου το είπε άλλως τε όταν ήμουν τυλιγμένη με γάζες και μόνο από το στόμα έπαιρνα ανάσα με ένα σωληνάκι που μου είχαν βάλει. Μέσα σε πέντε μέρες, μου έβγαλαν τις γάζες από το πρόσωπο και σε οχτώ μέρες τους γύψους. Σε μια βδομάδα ήμουν τόσο καλά, όσο καλά θα ήμουν αν έπεφτα για ύπνο και ξυπνούσα το πρωί”, αφηγούνταν η Πλεξίδα στο άναυδο κοινό που την παρακολουθούσε. Και όλα αυτά συνοδευόμενα και από τις σχετικές γνωματεύσεις των γιατρών που την παρακολουθούσαν…

Η αδελφή της Πλεξίδα, προσπάθησε να αγιογραφήσει την Παναγία, είναι αγιογράφος. Οταν την τελείωσε, είπε: “Την τελείωσα”.

Και της εμφανίστηκε η Παναγία και της λέει: “Δεν τελείωσες, εγώ είμαι Αρχιστράτηγος. Ένας στρατηγός έχει γαλόνια. Και θα μου βάλεις γαλόνια”. Και μάλιστα της είπε η Παναγία: “Γι΄ αυτά που θα γίνουν θα είμαι η Αρχιστράτηγος του Αιγαίου”

Όλα τα παραπάνω, μας τα διηγείται συγκλονισμένος ο υποπτέραρχος Θεόδωρος Λίγκρης, διοικητής της Πλεξίδα. Και όπως βλέπετε ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ στην εικόνα που αγιογράφησε η αδελφή της Βασιλικής, τα ΓΑΛΟΝΙΑ της ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ήδη φορέθηκαν!

Επίλογος

Ζούμε τις πλέον έσχατες μέρες, όπως έχετε όλοι αντιληφθεί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, οι παρανοϊκοί του ΠΟΦ σχεδιάζουν τον αφανισμό μας, η κυβέρνηση – τσίρκο του Λευκού Οίκου ετοιμάζεται να νομοθετήσει κατά της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντας την “Κράτος-τρομοκράτη”, οι Βαλτικές χώρες ήδη της έχουν σηκώσει κεφάλι υιοθετώντας αυτόν τον χαρακτηρισμό, η Κίνα κάνει ασκήσεις εισβολής στον αέρα και στη θάλασσα της Ταιβάν, οι Εβραίοι ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν και οι Τούρκοι…εμάς. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος μαζί με την πείνα, την επισιτιστική κρίση και την ενεργειακή κρίση είναι έτοιμος να εξαπλωθεί παντού.

Σε λίγο, δεν θα έχουμε ούτε κυβέρνηση. Η πτώση Μητσοτάκη θεωρείται βέβαιη, μιας και το συνοθύλευμα αυτό δεν μπορεί να κρατηθεί όρθιο υπό το βάρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Οι της ΝΔ και οι πέριξ αυτών, διαρρέουν πως στο Μαξίμου ήδη συζητείται ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών η 2α Οκτωβρίου, αλλά αυτό το βρίσκω μάλλον υπερβολικό. Ίσως για Νοέμβρη θα πάει το πράγμα, στις πρώτες μέρες του μήνα αυτού.

Από αυτή την εκλογική μάχη, δεν πρόκειται να προκύψει κυβέρνηση. Αν δεν χτυπήσουν τελικά οι Τούρκοι τώρα, αυτές τις μέρες, θα χτυπήσουν τότε, στην περίοδο της ακυβερνησίας. Ίσως, αν λάβουμε υπ’ όψη μας και τις προρρήσεις των Γερόντων, να υπάρξει και πραξικόπημα του Στρατού, με στόχο να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί.

Τότε η Αρχιστράτηγος του Έθνους μας, η ανυπέρβλητη Θεοτόκος και Παναγία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα φορέσει για άλλη μια φορά τα ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ για να μπεί μπροστά!

“ΘΑ ΕΙΜΑΙ Η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ”, είπε η Θεοτόκος στην αδελφή της Πλεξίδα. Τα έσχατα, είναι ήδη εδώ. Μαζί και η ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ! Η λευτεριά του Γένους μας ΖΥΓΩΝΕΙ! ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΟΛΟΙ! Και το ΞΗΜΕΡΩΜΑ θα έρθει μια ώρα αρχύτερα!

Πύρινος Λόγιος
sergioschrys@outlook.com

*Από το βιβλίο “Παναγιά της Τήνου στον Αγώνα του ’40”, Αλέκος Φλωράκης, έκδοση 1981, εκδόσεις Γ.Ε.Σ.

kanenazori.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου