Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Το συγκλονιστικό Θαύμα της ευχής ”Χριστός Ανέστη” που είπε μαθητής όμηρος στο Μπέσλαν και σώθηκε αυτός κι άλλοι 100 κατά την τρομοκρατική επίθεση!!

 

Ένα μεγάλο θαύμα συνέβη στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπέσλαν. Είναι το θαύμα που επιτέλεσε το ”Χριστός Ανέστη” κι έσωσε 100 άτομα. Πριν από 18 χρόνια, τα λόγια ενός αγοριού, του Σάσα Πογκρέμποφ, διαδόθηκαν σε όλη τη χώρα, όταν φώναξε στον τρομοκράτη κατά πρόσωπο: “Χριστός Ανέστη!”

Ο Σάσα ξάπλωσε μπρούμυτα σε ένα φορείο και μετά βίας είπε στους γιατρούς τι του είχε συμβεί:

  • Οι τρομοκράτες μας κορόιδευαν … Δεν υπήρχε νερό, και ήπιαμε όλοι ούρα. Καθίσαμε όλοι γυμνοί, μας έσκισαν τα ρούχα, ακόμα και στα κορίτσια, και ένας τρομοκράτης είδε έναν σταυρό στο λαιμό μου. Άρχισε να χώνει την κάννη του πολυβόλου του στο στήθος μου και φώναξε: «Προσευχήσου πριν από το θάνατο στον Θεό σου, άπιστε!». Και του έκοψε τον σταυρό από το λαιμό. Ήμουν πολύ φοβισμένος! Δεν ήθελα να πεθάνω! Δεν ήξερα πώς να προσευχηθώ! Ήξερα μόνο δύο λόγια για τον Θεό. Και φώναξα: “Χριστός Ανέστη!” και πήδηξα από το ανοιχτό παράθυρο…

Αργότερα, η μητέρα ενός από τα κορίτσια που επέζησαν είπε στους δημοσιογράφους ότι η κόρη της, μεταξύ άλλων, έτρεξε πίσω από αυτό το γενναίο αγόρι, η ίδια δεν ξέρει γιατί… κάποια Δύναμη την σήκωσε από το πάτωμα και την έσπρωξε στο παράθυρο .

Άκουσε αυτή την συγκλονιστική κραυγή: “Χριστός Ανέστη!” και έτρεξε .. Πολλοί έμειναν εκεί … αλλά εκείνη έτρεξε ….

Η κοπέλα έκοψε τα πόδια της με το σπασμένο τζάμι, όπως όλα τα παιδιά που έτρεχαν. Όμως έμεινε ζωντανή! Ζωντανή! Η μητέρα, προσευχόταν κάτω από τους τοίχους του σχολικού κτιρίου όλη την ώρα, ενώ η κόρη της και άλλα παιδιά κρατούνταν όμηροι.

Όχι μάταια!

Η μητέρα πιστεύει ακράδαντα ότι η Νταϊάνα σώθηκε από τον Θεό!

Δύο λέξεις: «Χριστός Ανέστη!», φώναξε με απόγνωση ένα αγόρι, έσωσε 100 ζωές εκείνη την ημέρα.

Ήταν 1 Σεπτέμβρη όταν τρομοκρατική Οργάνωση Τσετσένων κατέλαβε ένα δημοτικό σχολείο στο Μπεσλάν, στη Βόρεια Οσετία, και πήρε ομήρους περισσότερους από 1.100 ανθρώπους κυρίως μαθητές. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 334 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 186 παιδιά, και περισσότεροι από 700 τραυματίστηκαν.. Είναι η πιο πολύνεκρη τρομοκρατική στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Χριστός Ανέστη, ο Χριστός είναι χαρά….

Η προωθητική δύναμη της καρδιάς εκτοξεύει την προσευχή στα ουράνια την καθιστά ικανή να διαρρήξει το σιδερένιο θόλο της γεώσφαιρας και να εισακουστεί.. Η ιστορία του μικρού ήρωα θυμίζει μια αφήγηση για έναν ερημίτη που προσευχόταν διαρκώς κι αδιάλειπτα αλλά δεν είχε κατορθώσει ν΄αγγίξει τη χάρη. Έτσι κατέπεσε σε ακηδία αλλά μέσα από την απόγνωσή του φώναξε μια μέρα με όλη τη δύναμη της ψυχής του Βοήθεια Κύριε.. Κι αισθάνθηκε τη θεία παρηγοριά άμεσα. Είπε ότι αυτή ήταν η αληθινή προσευχή..

Η αληθινή προσευχή είναι πάντα θεοδίδακτη…Εκείνος σου δίνει το τρόπο μέσο επικοινωνίας και πρόσβασης.

Χριστός Ανέστη ο Χριστός είναι τρέλα..

Το θαύμα αναφέρει η μονή Φεοντορόφσκι της Αναστάσεως! 

dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου