Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Μακαριώτατε γιατί σιωπάτε και δεν αποκαλύπτετε ποιος Μητροπολίτης και γιατί διακινεί απόρρητο εκκλησιαστικό έγγραφο που αφορά το προσκύνημα των Αγίων Ισιδώρων και παραμυθιάζει την κοινή γνώμη;

 Του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Θαρρείς και δεν έχουμε προβλήματα στην πατρίδα μας και στην Εκκλησία μας  και κάποιοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν νέα!Είτε γιατί έχουν το ακαταλόγιστο, είτε γιατί διεκδικούν κάποιο ρόλο στα όσα συμβαίνουν γύρω μας!
Και όταν αυτά δημιουργούνται μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο και μάλιστα  από εκκλησιαστικούς, αυτό είναι ασυγχώρητο!
Ποιος Μητροπολίτης και γιατί διακινεί ένα απόρρητο εκκλησιαστικό έγγραφο και μάλιστα από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως  του; Το έγγραφο αυτό αφορά θέμα  της  Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών που χειρίστηκε το παρελθόν ο πολύξερος και αμετροεπής Ιεράρχης. Αφορά στο προσκύνημα των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού και στη δράση του π. Δημητρίου Λουπασάκη που έγινε το μείζον εκκλησιαστικό θέμα των ημερών μας. Και οι πιέσεις ασκούνται από δύο μέτωπα. Το ένα από εκκλησιαστικούς και το άλλο από τους Τατσόπουλους! Τέλειος συνδυασμός! Να τους χαιρόμαστε!
Μάλιστα τα ΜΜΕ-τα οποία ως γνωστόν διψούν για αίμα, σπέρμα και στέμμα όπως είχε πει ο αείμνηστος Σπ. Μιλάς- εδώ  και λίγες μέρες έχουν ξεσπαθώσει για ένα δήθεν πόρισμα-φωτιά εναντίον  του π. Δημητρίου Λουπασάκη των Αγίων Ισιδώρων και τα όσα συμπεράσματα συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. Και ασφαλώς ένα πόρισμα δεν αποτελεί θέσφατον ώστε να το αποδεχόμαστε ασυζητητί δεδομένου ότι ο συντάκτης ενός πορίσματος  διακατέχεται από υποκειμενικά κριτήρια και δεν είναι πάντα υπεράνω κριτικής και υποψίας.  Όταν μάλιστα εισηγείται οτι   ο ανακρινόμενος χρήζει ψυχιατρικής εξετάσεως και ξέρεις και  τον ανακριτή που το εισηγείται τότε το λιγότερο γελάς ή ξεσπάς από αγανάκτηση!

 

Και κάτι ακόμη γιατί προφανώς έχουμε παρανοήσει  εντελώς: είναι αγύρτης ο π. Δημήτρης επειδή δέχεται και Σταυρώνει τους πιστούς όπως λέει το περισπούδαστο πόρισμα! Τότε όλοι οι πιστοί που τρέχουμε στην Παναγία στην Τήνο, στον Άγιο Νεκτάριο και σε όλους τους Αγίους μας είμαστε θύματα αγυρτείας; Δηλαδή ενοχοποιούμε την πίστη μας για να ικανοποιήσει τον εγωισμό του ο ανακριτής; Ποια από τα δύο είναι αγυρτεία;
Το θέμα,όμως,  είναι ποιος έδωσε το πόρισμα αυτό στη δημοσιότητα; Και γιατί; Ποιος το ανέβασε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης του και τι είχε να κερδίσει από αυτή την έκθεση και προβολή; Να σημειωθεί ότι το πόρισμα που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι το αντίτυπο που είχε στα χέρια του ο ανακριτής και όχι το αντίτυπο που έλαβε στα χέρια του ο Αρχιεπίσκοπος. Επομένως από τα χέρια του διενεργήσαντος την ανάκριση έφυγε το κείμενο αυτό. Αυτός το μοίρασε σε εφημερίδες και ιστοσελίδες!
Το γεγονός οτι πρόκειται για απόρρητο έγγραφο και έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδα Μητροπόλεως και μάλιστα του Μητροπολίτη εκείνου, που ως υφιστάμενος ιερέας είχε πάρει εντολή από την προϊσταμένη του αρχή, δηλαδή τον Αρχιεπίσκοπο, να προβεί σε ανακρίσεις και να καταλήξει σε μία πρόταση, δημιουργεί μεγάλο ηθικό θέμα, για το οποίο πρέπει να παρέμβει ο Αρχιεπίσκοπος και να αποδώσει δικαιοσύνη!

 

 Το ανακριτικό υλικό και η πρόταση είναι απόρρητο υλικό και  παραδόθηκε στον Αρχιεπίσκοπο με την λήξη των ανακρίσεων , ο οποίος έκρινε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα και διασυρμός, διότι αυτό θα είχε αποβεί εναντίον της Εκκλησίας αφού θα δίχαζε τους πιστούς.Έτσι έκρινε ο οικείος Ιεράρχης δηλαδή ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και έτσι έπραξε . Γιατί έρχεται σήμερα ο διενεργήσας τότε την ανάκριση και συντάξας το πόρισμα μετά από τόσα χρόνια  και τα κάνει… φειγ βολάν κόντρα στη θέληση του Αρχιεπισκόπου; Τι θέλει να παραστήσει με αυτό;Και ποιον θέλει να υποκαταστήσει;  Μήπως αποτελεί αυτό εισπήδηση σε άλλη Μητρόπολη ή θέλει να ηρωοποιηθεί γιατί οι απόψεις του ταυτίζονται με τις απόψεις του κ. Τατσόπουλου, που έχει αποθρασυνθεί εντελώς και έχει απόψεις αν και άθεος στα θέματα της πίστεως! Να τον χαιρόμαστε!

 

Γιατί δίνουμε τροφή στους διώκτες και βγάζουμε τα μάτια μας; Και τι θα απαντήσει, άραγε, για όλα αυτά στον Αρχιεπίσκοπο όταν τον ρωτήσει στη Σύνοδο  δεδομένου ότι είναι μέλος της ΔΙΣ;
Ωστόσο, γεννάται ένα ερώτημα:

 

Γιατί μέχρι τώρα σιωπά ο Αρχιεπίσκοπος και δεν τον εγκαλεί για την αμετροέπεια του;
Μήπως καβάλησε το καλάμι και θέλει να παραστήσει τον Ιαβέρη της Εκκλησίας; Γιατί δεν ασχολείται μετά του οίκου του; Έλεος πια οι βεντέτες στην Εκκλησία! Λάθος τρόπο διάλεξαν μερικοί για  να διακριθούν και να οδεύσουν προς τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο! Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες γεννιούνται, δεν γίνονται κατά παραγγελία και μάλιστα χρησιμοποιώντας κλούβια αυγά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου